Wie helpt me met chopper kiezen!

ja , maar vanmiddag ben ik bij de harley dealer geweest en ben helemaal verliefd op de softail heritage. kost wel 2 vulcans heb je nog een gebruikte ook pffffff.

Ik vind de vulcan denk wel de mooiste jap. en denk dat als je een jonge motor koopt het technisch wel zal kloppen. nog maar ff denken.


Gewoon voor die Harley gaan.

Die centen ben je zo vergeten, de liefde blijft.
 
Ik zal wel zeggen wat je moert doen.Gewoon de honda kopen Dat is de beste.
Zo.Mijn mening.
Ga je nu ook die honda kopen?

Nee, koop gewoon een kawa, zijn gewoon de beste en je hoeft geen dikke nek te hebben...
 
Laatst bewerkt:
Neem een honda, dan kan je altijd nog zeggen dat je een HD rijder bent =)
 
ik wil een custom gaan aanschaffen. en wil gaan kiezen tussen de vulcan , de shadow of de dragstar.
Ik had hetzelfde probleem toen ik een motor wilde kopen. Uiteindelijk heb ik voor de Dragstar gekozen om dat ik daar de minste storingen over kon vinden. Het is dus een hele betrouwbare fiets. Over smaak valt te twisten maar als je met pech op de vluchtstrook staat, schieten (scheld-)woorden tekort. Kies dus voor looks EN betrouwbaarheid en koop een Dragstar. :Y
 
ja ben ik dan weer , ben er niet uit, de Harley mag niet van het vrouwtje te duur. Dat wordt dus een Jap.

Vulcan hoor ik de minst goede geluiden over ( monteurs die bij verschillende motorzaken werken) heb een dragstar 1100 op het oog, maar ook een intruder 1500. Anderzijds denk ik heb ik gelijk zo'n zware motor nodig het is mijn eerste of zou een suzuki 800 ook genoeg zijn om mee te beginnen weet nog een er mooie volusia. Maar morgen 13-9 gaik weer op pad.
 
shadows staan ook erg betrouwbaar te boek.
Downsides; misschien wel de tamste van de japanse cruisers op papier. Niet dat het in de praktijk wat uitmaakt, het komt allemaal wel vooruit.
 
Volgens mij een shadow, Vulcan en dragstar ook niet. Het wordt je wel makkelijk gemaakt hier. Maar ja, je kunt aan anderen ook niet vragen wat jijzelf mooi vindt. Ik heb me nog nooit laten beinvloeden, bij aankoop van een motor, door de mening van een ander. Ik koop wat ik mooi vind en neem de eventuele problemen er gratis bij. Voorlopig rijd ik wel een motor die ikzelf mooi vindt. Wat een ander daar van vindt is niet mijn probleem!!!!
 
Mijn keuze zou nooit voor een Kawasaki Vulcan gaan. Motorisch teveel slechte verhalen over gehoord en te vaak voor vrienden met zo'n machine moeten sleutelen bij lage kilometerstanden.

Persoonlijke keuze; een Dragstar. Erg betrouwbaar, erg goedkoop in onderhoud, cardan (geen gezeik met kettingsmeer op je net gepoetste motor), mooie lijnen, goede rij-eigenschappen, leuke prijs en gewoon veel motorfiets voor je geld. En daarnaast ook een hele fijne motor om aan te sleutelen, op de cilinderkop covers na :N

Suzuki Intruders: hoe jonger de fiets, hoe mooier het design imho. Gewoon goede motoren zonder veel poespas. Missen de mooie lijnen van de Dragstar naar mijn idee, maar dit is smaak.

Honda: Honda is motorisch en technisch altijd goed, die laten je over het algemeen nooit in de steek (uitzonderingen daargelaten, maar dat ligt meestal aan het onderhoud). Missen in mijn ogen wederom het design van de Dragstar, wederom is dit smaak


En nu? Gewoon lekker zelf kiezen wat je mooi vindt en lekker gaan proefrijden!
 
Laatst bewerkt:
Ik ben het eens met bovenste. Heb uiteindelijk gekozen voor een shadow. Dat paste beter in mijn budget en honda had voor mij destijds een betere naam op betrouwbaarheid.

Inderdaad zijn die nieuwere suzuki's lelijk.
 
Ik ben het daar ook wel mee eens. hoewel in mijn oogpunt een intruder en shadow zich meer lenen voor verbouwingen dan de dragstar. Je kunt dan je eigen lijnen in de motor brengen en dat is dan wel weer heel erg stoer.
 
Ik ben het eens met bovenste. Heb uiteindelijk gekozen voor een shadow. Dat paste beter in mijn budget en honda had voor mij destijds een betere naam op betrouwbaarheid.

Inderdaad zijn die nieuwere suzuki's lelijk.

Wat betreft de Suzuki's: Helemaal gelijk. Yamaha had idd niet de beste naam m.b.t. betrouwbaarheid, maar tijden zijn veranderd! Rijd al een tijdje op een Dragstar 1100 en er valt niets te zeiken aan de betrouwbaarheid van deze fiets! Ik heb er nu 10.000 kilometers mee gereden, en het grootste mankement tot nu toe was een kapot lampje (knipperlicht rechts voor). Verder loopt het beessie als een zonnetje. Misschien kleine puntjes zijn dat het olielampje soms eens knippert, maar dat is incidenteel en is met een keer stevig optrekken verholpen en fabrieksbanden/remblokken slijten als de tyfus. Het voordeel van deze banden is iets meer grip, en de remblokken die standaard zijn zijn iets beter doseerbaar. Maar van beiden heb ik een iets hardere compound gekozen, en de slijtage is nu normaal. Kortom, als je een vette fiets zoekt: de Dragstar!

P.S. Kies wel voor de 1100, het bedrag wat je meer betaald is verwaarloosbaar t.o.v. het rijgenot wat je extra hebt.
P.P.S. Er is wel degelijk spul tevinden om te customaizuh! Kwestie van even zoeken...
 
@mlaroi: ik zei niet, dat het er niet was en zeker de oudere viagra's zijn heel goed te verbouwen. Ikzelf zie het enkel wat minder bij een dragstar, omdat die al behoorlijk uitgesproken lijnen heeft.
 
Ik heb zelf een yamaha wildstar (een 1600 dus), rijdt zalig en mankeert tot op heden nooit wat.
Heb eerst een dragstar 650 gehad, maar daar kan je gerust na elk half uur een pauze nemen (om je ass tot rust te laten komen) trilt nogal vind ik. Dus ik zeg een 1600 nemen!!!!
 
Ook ik heb diverse bikes 'opgezocht'
en het is toch de vulcan 800 geworden.

de 750 heeft idd wat prblemen, de 800 helemaal niet.
prima fiets, en voor mij de juiste look en verbouw mogelijkheden.
 
Vreemd dat alle Vulcan rijders heel tevreden zijn en dat degenen die hem afraden van de vriend van een vriend hebben gehoord dat hij slecht is.
De mijne doet he iig al 18 jaar en in de tijd dat ik hem heb, heeft hij me nog nooit laten staan.
 
Ben het met je eens. Ook jaren vulcan 800 gereden, nooit problemen gehad. Hoor van anderen dat zij iemand kennen die wel problemen met de vulcan heeft. Maar dan is het weer eens kennis van een kennis van een vriend van de broer van zijn schoonzus.

De vulcan 800 is gewoon een goede, betrouwbare motor


:] Bigbrother :}
 
Terug
Bovenaan Onderaan