TT circuit Assen bouwt 'zwevende' finish-tribune

De Sprinkhaan

MF veteraan
13 sep 2002
1.112
0
t`gooi
Assen, 31 maart 2004
Persbericht
TT CIRCUIT ASSEN BOUWT ‘ZWEVENDE’ FINISH-TRIBUNE VOOR TT 2005


EXTRA VEILIGHEID, NIEUWE TRIBUNES EN NOORDLUS

Tijdens een bezoek dat Jos Vaessen en Jaap Timmer van het TT-bestuur brachten aan de laatste GP van afgelopen seizoen in Valencia (nov. 2003), heeft het TT Circuit Assen van de MotoGP-rijders, Dorna en IRTA groen licht gekregen voor de nieuwe plannen rond de Finish tribune bij de vaak allesbeslissende Geert Timmer chicane voor start & finish. De MotoGP-rijders, vertegenwoordigd door Valentino Rossi, Sete Gibernau, Kenny Roberts jr en Nobuatsu Aoki hadden na de Dutch TT van 2003 enkele aanvullende extra veiligheidswensen aan de TT-organisatie gevraagd, die bovenop de FIM circuithomologatie (goedkeuring) komen.

Voor de komende Dutch TT op 26 juni a.s. zorgt de TT-organisatie al voor een groot aantal extra veiligheidsmaatregelen, zoals het vergroten van de uitloopzone (grindbakken) bij het uitkomen van de Ossebroeken en Meeuwenmeer, het verplaatsen van de vangrail op de Veenslang en in totaal 550 meter extra airfences bij Madijk (350 mtr) en Strubben (200 mtr).

Uniek concept met ‘zwevende’ Finish tribune
Daarnaast hebben de heren GP-coureurs aangegeven dat zij graag een grotere uitloopmogelijkheid zouden willen zien bij de Geert Timmer-bocht. Om daar de grindbak te kunnen vergroten zou de Finish tribune, met ruim 5.000 van de meest gewilde zitplaatsen, voor de toekomst wellicht moeten komen te vervallen. Reden genoeg voor Willem Bielderman, TT-bestuurslid met Bouwzaken in zijn portefeuille, tot een uniek concept te laten komen, Samen met de Grontmij ontwikkelde hij een ontwerp voor een circa 300 meter lange ‘zwevende’ tribune, waar de grindbak onder door kan lopen. Op deze inventieve manier is zowel de veiligheid van de coureurs en blijven de fel begeerde tribune plaatsen bij de Geert Timmer bocht behouden. Op 31 maart 2004 werden de bouwtekening en visuals gepresenteerd, waar iedereen laaiend enthousiast over reageerde. Zo zorgt het TT Circuit Assen, naast de tot standkoming van de voor de racewereld unieke verharde parkeerplaats voor 12.000 motoren die voor de Dutch TT van dit jaar gereed zal komen, ook in 2005 weer voor een wereldprimeur in de Grands Prix, met een zwevende Finish tribune die plaats biedt aan ca. 6.000 racefans. De nieuwe Finishtribune, waarvan de onderste rij begint op vier meter hoogte en de bovenste rij, a la de Hoofdtribune tot zo’n zeventien meter hoogte reikt, biedt een prachtig panoramaoverzicht over het TT Circuit Assen.

11 Miljoen euro investering, inclusief aanpassing Noordlus

Met de bouw van de bufferzone voor het Witterveld, de aanleg van de 12.000 verharde motorparkeerplaatsen en het verplaatsen van de TT camping, en de extra veiligheidswensen van de GP-coureurs gaan enkele miljoenen euro’s investeringen gepaard. Met de bouw van de nieuwe Finish tribune in 2005 en het creëren van een nieuwe tribune tussen Duikersloot-Meeuwenmeer zal het TT Circuit Assen in 2005 eveneens enkele miljoenen euro’s in haar accommodatie investeren. In totaal investeert het TT Circuit Assen in de periode September 2003 t/m april 2006 zo'n 11 miljoen euro in de nieuw accommodatie, waar de kosten van het inkorten van de Noordlus in 2006 is ingerekend.



Ben beniewd hoe het eruit gaat zien!! :} :} :}
 
Alvast een indruk :]

full
 
Waarom trekken ze dat dak dan ook niet effe door :?
De prijzen van de kaartjes gaan ook elk jaar omhoog dus mag er best een droog plekkie tegenover staan *D
 
Terug
Bovenaan Onderaan