Volusia of Volusia Special 2004 ?

Lazer1

Rookie
29 apr 2004
10
0
Oostmalle (Belgie)
Hallo Gents, (en ladies)

Mijn eerste berichtje hier, so be gentle :-)

Even voorstellen: ben m/38 en woon in Oostmalle (Belgische Kempen).
Ik ga zeer binnenkort mijn eerste moto kopen (heb tot op heden steeds moto gaan huren enzo) en ik twijfel tussen een Suzuki Volusia 800 of die nieuwe 'Special edition 2004'.
Mijn vragen :
1. De handelaar hier vraagt 7.750 euro voor die Special. Is dat een correcte prijs ?
2. Die Special heeft wat special paint en spijkerknoppen op het zadel, maar kost daarvoor wel ongeveer 300 euro meer. Is dit het waard? Is zo'n Special later meer waard omdat er maar een gelimiteerd aantal van gemaakt worden ?
3. Is er veel verschil met een Intruder van 2-3 jaar oud? Ik vind een nieuwe moto wel interessant omdat ik hem op de zaak zou kopen en dus de BTW kan aftrekken.
4. Is die Volusia uberhaupt wel een goeie moto? Ik vind hem wel interessant (t.o.v. bijvoorbeeld de Honda Shadow) omdat hij geen ketting heeft, wat het onderhoud wel wat makkelijker/goedkoper maakt...?

Ik ben geen specialist, en heb (voorlopig) geen ambities om zelf aan die moto te gaan prutsen.

Alle reacties op deze 'newbie' praat meer dan welkom !

MVG
Rudy
 
HAi,

Ik moet eerlijk zeggen, niet omdat ik een ace rij, dat de volusia mij iets te veel plastic look heeft, inderdaad hij heeft een ketting, maar de nieuwe 750 shadow heeft weer de cardan aandrijving, als je een motor zoekt met cardanaandrijving, zijn er wel meerdere te noemen dan een volusia
 
De Volusia is de opvolger van de Intruder 800, wat een probleemloze motor is. Dus met de Volusia hoef je ook geen problemen te verwachten. De 1500LC heeft meer "eigenaardigheden". Het enige echt grote nadeel van een Intruder vind ik de remmen, maar ook daar valt mee te leven.
Of je de special moet nemen kan ik je niet zeggen. Vind je zelf de special-paint en spijkers mooi en het extra geld waard?

Plastic-look? Ik vraag me af of er wel plastic aanzit, de Intruders zijn geheel metalen fietsen.
 
Voor zover ik mij kan herinneren, zit er een enorm brede taartschep achterop als spatbord, ik vind hem wat minder, maar dat is toch personlijke voorkeur
gr jason
 
dank voor de reacties.
Dus eigenlijk is de keuze alweer wat groter geworden...een Volusia of deze nieuwe Honda Shadow met cardan...?
Wat is jullie voorkeur ? En waarom ?

MVG
Rudy
 
Keus zat joh, hebbie ook al eens naar de Kawa Vulcan gekeken? Of de Yamaha Dragstar? Zijn ook mooie cruisers met cardan. *D



Oeps, volgens mij heb ik er voor gezorgd dat de keus nog moeilijker is geworden }) }) })
 
Keus zat joh, hebbie ook al eens naar de Kawa Vulcan gekeken? Of de Yamaha Dragstar? Zijn ook mooie cruisers met cardan. *D



Oeps, volgens mij heb ik er voor gezorgd dat de keus nog moeilijker is geworden }) }) })

Je hebt het over mooie cruisers met cardan. Daar hoort de Kawa vulcan 800 (is wel een mooie cruiser) echter niet bij, die heeft een ketting aandrijving!!!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan