MF Gooi en Vechtstreek deel 69. Lente deel 2 :P

Status
Niet open voor verdere reacties.
@Plex; _O-

As geeft een afzetting in de motoren, de kalk in de leiding van een wasmachine is daar een mooie analogie op. In de turbines vindt een continue verbrandingsproces plaats, denk aan de waakvlam in je ketel (wat dan weer een slecht voorbeeld is, maar goed). Als zuurstof, brandstof of beiden niet aanwezig zijn is het vrij simpel...*poef*...en je vlammetje is weg. En dan is het maar afwachten of het kreng weer wil opstarten.

Verkeersvliegtuigen vliegen rond de 10km hoogte. De aswolk kan wel degelijk zo'n hoogte bereiken. Sterker nog, het plafond van zo'n aswolk is eigenlijk ongelimiteerd. Omdat de radar de as niet/ nauwelijks detecteert merk je dat vanzelf...als je er al in zit.

Daarbij komt dat het niet zo simpel is als even wat hoger of sneller vliegen omdat dat brandstofverbruik beïnvloed. Denk aan de zgn. jetstreams, stromen lucht die snelheden tot 400km/h bereiken, waar vliegtuigen veel gebruik van maken. Dat het verschil tussen 400km/h wind mee, tegen of helemaal niet behoorlijk is spreekt vanzelf.

En, ook erg belangrijk, de asdeeltjes zijn behalve klein ook erg scherp. Geen weldenkende maatschappij stuurt een vliegtuig door zo'n aswolk, omdat ze het gezandstraald terug krijgen. Ruiten, verf, etc. Op grote verkeersvliegtuigen is dat een behoorlijke schadepost. Bovendien is je vloot ook niet oneindig groot. Éen vliegtuig aan de grond, allah, is duur. Maar om de lijndienst te onderhouden moet die dan weer vervangen worden door een ander vliegtuig in te zetten, die vervolgens ook aan de grond staat, etc.

Het is lullig, maar het luchtruim sluiten is de enige optie eigenlijk. Behalve dat de veiligheid in het geding komt zouden maatschappijen nog niet staan te springen om een vliegtuig door een aswolk heen te sturen vanwege bovenstaande, zelfs als het veilig zou kunnen.

Anyway, de eerder genoemde KLM vlucht is een mooi voorbeeld. 4 motoren die alle vier uitvallen en pas als het vliegtuig alweer 3km hoogte verloren heeft komt er weer wat op gang. En gezandstraald, dus geen zicht uit de cockpit. Voor de liefhebbers heeft Nat. Geo een mooie docu-serie daarover, waarin ook de KLM een aflevering heeft. ;)
 
Koeman had trouwens niet de boutjes die ik nodig had. Wel de rubberen moer die ik zocht, maar alleen in een setje. doosje à €15,95 maar meegenomen dan, voor 1 moertje! B|

Nu even op zoek naar andere bevestigingsmiddelen tot het zooitje dat ik besteld heb binnen is. Even een beunhaas-fix vinden. :9
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan