Yamaha TMAX 2012

stond op een Frans forum :

présentation salon de la moto 2011 , (PRESENTATIE OP HET SALON 2011)
livraison Novembre : 530cc , (LEVERING NOVEMBER 530 CC)
accélérations digne d'un GP (1m/s gagné!!!), (acceleratie als gp)
partie cycle digne d'un T.Max,
poids digne d'un vélo (12kgs de moins !!!), (12 kg lichter)
look à couper le souffle !!! (looks......om niet meer op adem te komen)


informations disponibles à partir du 6/11 sur le site YAMAHA-MOTOR. (source concessionnaire Yamaha) (info vanaf 6/11 op officiele site yamaha)



JOEPIE
 
Laatst bewerkt:
yamaha-tmax-530-2012_5.jpg

yamaha-tmax-530-2012_11.jpg

full

full



Max_T, op je afbeelding is/(lijkt) de gesloten kast met kettingen in de transmissie vervangen voor een snaar.
 
Laatst bewerkt:
Ik vond 1 ding niet mooi aan de t max en dat waren die koplampen....die zijn nu veel mooier.
Lijken wat meer op de s max250?
 
't is niet mis maar om nu mijn nieuwe tmax techmax van 2011 in te ruilen ?????

 
Laatst bewerkt:
Motor
Motortype 2-cilinder, Vloeistofgekoeld, 4-takt, dubbel bovenliggende nokkenas, 4-kleppen
Cilinderinhoud 530,0 cc
Boring x slag 68,0 mm x 73,0 mm
Compressieverhouding 10:9 : 1
Max. vermogen 34,2 kW bij 6.750 tpm
Max. koppel 52,3 Nm bij 5.250 tpm
Smeersysteem Dry sump
Brandstofsysteem Brandstofinjectie
Ontstekingssysteem TCI
Startsysteem Elektrisch
Transmissie Automaat met V-snaar

Type
Wielophanging, voor Telescopische voorvork
Veerweg, voor 120 mm
Wielophanging, achter Achterbrug
Veerweg, achter 116 mm
Remmen, voor Hydraulisch bediend, twee remschijven, Ø 267 mm
Remmen, achter Hydraulisch bediend, enkele remschijf, Ø 282 mm
Bandenmaat, voor 120/70-15
Bandenmaat, achter 160/60-15

Afmetingen
Totale lengte 2.200 mm
Totale breedte 775 mm
Totale hoogte 1,420-1,475 mm (adjustable windscreen)
Zithoogte 800 mm
Wielbasis 1.580 mm
Grondspeling 125 mm
Gewicht rijklaar 217 kg / ABS 221 kg
Inhoud brandstoftank 15,0 liter
 
De TMAX - een icoon op het gebied van scooterdesign. Hij combineert het plezier, de luxe en de rijeigenschappen van een sportieve toermotor met het praktische gemak van een scooter.
De nieuwe TMAX combineert een agressief uiterlijk met een krachtige vloeistofgekoelde 4-taktmotor met 4 kleppen per cilinder voor ongeëvenaarde prestaties. Dankzij een ongelooflijk koppel en moeiteloos weggedrag heeft u continu een geweldige rijervaring.
Het doordachte design en het handmatig verstelbare windscherm bieden onder alle weersomstandigheden optimale bescherming. Dankzij het standaard ABS-remsysteem heeft u nog meer vertrouwen bij het remmen.



Next evolution looks
De nieuw gestileerde TMAX heeft een agressief en dynamische uiterlijk, terwijl het klassieke TMAX-gevoel blijft. Van de opvallende koplampen, nu met een opvallend onderscheidend design, tot het omhooggerichte LED-achterlicht, ieder detail straalt een ambitieuze, verfijnde topkwaliteit uit.

Verpletterende prestaties
De vernieuwde vloeistofgekoelde 530cc-viertaktmotor met vier kleppen per cilinder heeft nu een groot aantal lichtere en efficiëntere componenten. Het resultaat is een ongelooflijk hoog koppel in het lage tot middelhoge toerengebied, dat een geweldige duw in de rug oplevert tijdens het accelereren. Dit geweldige gevoel krijgt u telkens opnieuw wanneer het licht op groen springt.


Lichtgewicht aluminium frame
De lichtste TMAX ooit is gebouwd op basis van een lichtgewicht aluminium frame, daardoor uitermate wendbaar bij lage snelheden en indrukwekkend stabiel bij hoge snelheden. Het motorblok is, net als bij een motorfiets, zo laag mogelijk in het frame gemonteerd, waardoor een ideaal laag zwaartepunt is ontstaan.


Groot formaat velgen
Een hoog vermogen moet onder controle worden gehouden. De TMAX is voorzien van lichtgewicht 15-inch velgen, met een nieuw 5-spaaks ontwerp. De stopkracht wordt gegenereerd door een hydraulisch remsysteem, gelijk als bij een motorfiets: twee Ø 267 mm remschijven vóór en één Ø 282 mm remschijf achter. Standaard voorzien van ABS.


Volledig nieuwe aandrijfriem
De nieuwe aandrijfriem is vervaardigd van lichte, zéér duurzame aramidevezel. Omdat de riem nagenoeg spelingvrij is, wordt de kracht op een uiterst lineaire manier overgedragen. Bij gasgeven is een directere reactie voelbaar. Hierdoor voelt u de scooter ook nog eens beter aan en lijkt het rijgedrag nog meer op dat van een motorfiets.


Snaarstrakke rijeigenschappen
De vering van de TMAX tilt zowel de rijeigenschappen als het comfort tot ongekende hoogten; zij is uitermate geschikt voor bochtenwerk en zorgt voor een grote stabiliteit en een goed algeheel gevoel. De demping van de achterschokdemper wordt aangevuld door de telescopische voorvork: deze zijn zeer torsiebestendig, waardoor het voor- en achterwiel onder uiteenlopende weggesteldheden in het juiste spoor blijven.


Prestigieuze styling
Een modern verlicht instrumentenpaneel biedt in een oogopslag alle belangrijke informatie, afgerond door twee karakteristieke polygoonhoekige analoge meters. Yamaha's eigen 'twin eye' projectorkoplampen zijn compacter en efficiënter en verlichten de weg vóór u. Het nieuwe LED-achterlicht is niet alleen zeer goed zichtbaar maar ook op opvallend qua design.


Comfort met een hoofdletter C
De TMAX is ontworpen met het oog op optimaal comfort. De gestroomlijnde kuip biedt een optimale bescherming tegen het weer, en de comfortabele buddyseat garandeert een ideale zitpositie en bewegingsvrijheid. Daarbij beschikt de passagier over twee solide handgrepen en uitklapbare voetsteunen, zodat lange ritten ook voor twee personen aangenaam is. De verlichte en afsluitbare ruimte onder de buddyseat en de twee handschoenenvakken, waarvan één afsluitbaar, bieden ruim voldoende opbergruimte.
 
Laatst bewerkt:
Tja, het is een mooi ding. Ietsje zwaarder, ietsje meer pk's. Maar om nou gelijk m'n Tmax van nog geen 3 jaar in te ruilen is ook zo wat. Hij zal wel weer wat duurder zijn en dat moet je toch gauw een paar duizend toebetalen in deze onzekere tijden.
 
hmm ik vond de tmax altijd een leuke motor om te zien en niet meer dan dat.
hoe een bescheide ondwerp wijziging mij helemaal aan het water tanden kam krijgen.
mooi hoor.
motoriche gezien zat ik nog altijd liever op mijn burgje 650 en de gp800.
al moet ik zeggen dat de voorlaatste generatie al een hele verbetering was.
ben benieuwd of deze nieuwe blok mijn mening kan bijschaven.
voor het uiterlijk alvast een 10+ zeer gewaagd en geslaagd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan