Band lek langs de velg

Tumtrans

MF'er
1 mei 2011
53
0
Ingen
Goeden dag,

Ik ben al een tijdje lid van dit forum en lees het zeer regelmatig door maar ik heb nu toch een vraag waar ik geen antwoord op heb gevonden.

Mijn oudste dochter heeft vorig jaar een diversion 600 gekocht en heeft daar in de zomer heerlijk op kunnen toeren. :] Na een stilstand van ongeveer 3 weken heeft ze hem weer gepakt en toen bleek de achterband leeg te zijn, na het oppompen was ie 2 dagen later weer leeg. Ik kon destijds geen gat of iets dergelijks ontdekken (ingesmeerd met een sopje) ook was het ventiel niet lek. Echter vanmiddag de fiets maar eens opgetild en het wiel in een bak water gezet. Nadat ik het wiel rond gedraaid had en niets ontdekte op het loopvlak zag ik dat de aansluiting van de band/velg in zijn geheel rondom lekker aan het schuimen was. *O* Gevonden dus!

Maar wat moet ik hier nu mee? De band is te goed om al te gaan vervangen. Is er een middeltje wat ik in het ventiel kan spuiten en is dat dan goed en veilig genoeg? Of kan ik hem beter van zijn velg afhalen -O- en de velg eens lekker schoon schuren of zo?
Ik ga er in het laatste geval vanuit dat ie weer gebalanceerd moet worden. :+

Jullie oplossingen zijn welkom. :Y

Michel
 
Zou de band er even afdraaien en kijken hoe erg de velgrand eraan toe is. Eventueel roest/oxidatie weghalen en band monteren en kijken of die niet meer lekt.

en balanceren is opzich niet nodig. Je kan (als je ervan uitgaat dat het nu wel gebalanceerd zit) de band even markeren en heb hetzelfde er weer opleggen.
 
Laatst bewerkt:
Band even afpersen en de velgrand controleren evt. licht schuren en spuiten.
Dan band monteren, bij aantekenen hoef je niet te balanceren.
Je kan ook evt. klein beetje vloeibaar rubber op de hiel smeren bij monteren.
 
Goed!
Er komt dus geen binnenband in en ook geen anti lek spul of zoiets :N , ik ga een krijtstreepje zetten en de band er af halen! Dan de velg licht opschuren en met een spuitbusje lak van de action :$ voorzichtig spuiten daarna weer op de zelfde plaats monteren met wat groene zeep.
Ik had hem al op overdruk gezet, 3.5 bar leek me wel genoeg.
Mocht het te veel gecorrodeerd zijn of hij lekt nog steeds :o gebruik ik wat vloeibaar rubber. (wel 'n goeie, nooit aan gedacht!)
Door de week niet thuis dus volgende week denk ik eraan te beginnen.

Hartelijk dank allemaal!!!! :Y :Y
 
Vloeibaar rubber? Dan rij je een keer met 180 op een warme dag, word dat spul vloeibaar en loopt je band leeg. Nou is dat niet zo erg zolang je rijd, maar als je stopt merk je ineens dat je achterband leeg is.
 
Vloeibaar rubber? Dan rij je een keer met 180 op een warme dag, word dat spul vloeibaar en loopt je band leeg. Nou is dat niet zo erg zolang je rijd, maar als je stopt merk je ineens dat je achterband leeg is.

Vloeibaar rubber vulcaniseert toch? Dan wordt het niet vloeibaar door warmte. Je band wordt toch ook niet vloeibaar door warmte?

Na goed, je band wordt wel vloeibaar door warmte (dan gaat 'ie smeren), maar dan moet je hem wel flink heetstoken. Die band wordt echt niet heet genoeg daarvoor als je 180km/u rechtuit rijdt.
 
als je het goed doet:

band er af
velg checken
velg schoonmaken en opborstelen
velg smeren met speciaal velgrand-afdichtmiddel
band monteren
gewoon weer balanceren

Ik doe het gemiddeld één keer in de week.

Scheelt een klant weer een nieuwe band, want die dachten dat de band lek was...

Houdt het wel in de gaten, want het is natuurlijk niet voor niets dat de binnenkant van de velgrand niet meer goed afsluit. Dat is gaan oxideren oid.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Eigenlijk kan je wel stellen dat de band gaat leeglopen als het geheel niet meer luchdicht is

Ik denk dat de specialist wel tot een dergelijke uitspraak zou kunnen komen.

Maar liever extra navragen en opzoeken, dan klakkeloos aannemen :Y

Het zijn toch je banden!
 
Ik heb eindeliik tijd gehad om de band te repareren, hartelijk dank voor de oplossingen!

De band was licht beschadigd op de rand en als je er dan nog mee naar huis rijd als ie nagenoeg leeg is, is dat niet echt bevordelijk voor de band. B|
Het vet (of wat dan ook) waarmee de band op de velg gelegd was was een beetje gaan korrelen en gaf onregelmatige verdikkingen op de velg.
Ik heb de band en de velg goed schoon geschuurd en wat vloeibaar rubber op de rand gesmeerd.
En hij is weer dicht! *O*

Michel
 
Terug
Bovenaan Onderaan