Bobine Honda CB125T?

Wincake

MF'er
21 okt 2012
161
0
Waar kan ik deze vinden? Of een alternatieve 6 volt bobine die past? Iemand die in de omgeving van Helmond een Honda dealer weet?
 
Is het een 1 of 2 cilinder ?

Als het een 1 cilinder is is het makkelijk zoeken bij de Honda BROMMER boeren (www.4takt.net)

Als het een 2 cilinder is, met 2 bobine's, moet je eens kijken op cmsnl.

Van de Honda's is onderling heel er veel uit te wisselen door de jaren heen, dus kijk ook gerust bij andere modellen als jouw onderdeeltje er niet bij staat :)

Je hebt dan alleen wel kans dat je de bobine iets aan moet passen, een gaatje boren door de houder of een beugeltje maken oid.

edit : Oh, zie net dat het een 125Twin is :P

Op CMSNL hebben ze de rechter bobine niet meer, en is ook best duur.

Ebay is vaak wel handig met dit soort dingen, maar als je goed zoekt, en misschien een beetje creatief bent kan je wel zelf wat in elkaar zetten, gewoon 2 brommer bobine's van het juiste voltage, beugeltje ervoor maken, en dan werkt het wel.

De bobine's van een Honda PC50/Novio zijn denk wel geschikt, waarschijnlijk ook niet zo duur :)
Je zult dan wel iets moeten maken, of de bobine's aan moeten passen.
 
Laatst bewerkt:
Sorry voor de schop omhoog.

De bobine is niets mis mee, is getest en opnieuw getest. Contactpuntjes staan goed. Wat kan er nog meer mis zijn? gewoon een knak ik een electriciteitskabeltje?
 
Heb je hem doorgemeten ?

Electrischiteits dingen kunnen soms raar werken.

Heb je soms nog toevallig een brommertje ofzo over waarvan je de bobine even kan 'lenen' ? :P

Als je die bobine aansluit, waarvan je zeker weet dat ie goed is, en hij doet het niet goed, dan kan je verder zoeken in de bedrading.

Zo niet, en je weet echt helemaal zeker dat de bobine goed is, wordt het speuren. En dat zijn vaak gigantisch frustrerende klusjes (rustig blijven, en anders weglopen :+ :') )

Maar voor het mooie -zo zou ik het tenminste doen- zou je even een andere bobine moeten regelen waarvan je zeker weet dat die goed werkt.
Want je zal altijd zien, dat na een week zoeken en speuren naar ellende, je besluit 'toch maar de bobine te vervangen' hij het ineens goed doet. Vraag niet waarom, maar zo gaan die dingen nou eenmaal :+

En anders, simpel beginnen, contacten schoon maken, zorg met name dat de bobine goede MASSA maakt aan het frame, en zorg ook dat de motor (been there) ook goede massa maakt met het frame.

Daarna is het dingen uitpluizen, probeer alles wat je niet nodig hebt kwa electra los te koppelen, zodat je alleen je ontstekings circuit over hebt.

Daarna is het vooral contactjes schoon maken, draadjes meten, draadbreuken proberen te vinden met je multimeter, ontstekings spoel opmeten, etc. etc.

De hele mikmak.

Maar het is vooral belangrijk dat je dingen 'uit gaat sluiten'

Bougie vervangen, bougiekap, contactpuntjes goed afgesteld en schoon, condensator vervangen, goede massa bobine, goede massa blok aan frame, goede + bobine, geen draadbreuk ergens (je zou voor het mooie even een nieuwe 'nood' draadje kunnen trekken van ontstekingsspoel aansluiting naar de bobine, zo doe ik het meest wel)
En meestal ga je dan als laatste pas twijfelen aan de ontstekings spoel, maar ook die kan kapot.
En vergeet dan nogmaals de bobine zelf niet, maar probeer even een 'nood' bobine te regelen waarvan je gewoon weet dat die goed werkt, geloof me, dat werkt echt het prettigste.

Ook is er trouwens nog best een kans dat het stukje draad vanaf de ontstekings spoel, naar de 1e aansluiting boven het blok, beschadigd is en mogenlijk kortsluiting maakt.
Meestal loopt dat kleine stukje in een behoorlijke kronkel, en komt er altijd een hoop viezigheid van, + dat het altijd lekker warm wordt van het blok wat de levensduur ook niet te goede komt. Vaak is dat stukje draad altijd keihard.
Dus probeer dat kleine gedeeltje ook goed te inspecteren.

Maar probeer simpel te beginnen, als je het zat bent gewoon weglopen en het 2 dagen later weer eens proberen. :+
 
Terug
Bovenaan Onderaan