tellerkabel honda cb500 tikkend geluid

kofferrekje

Rookie
27 dec 2011
2
0
Hallo mensen,

Nadat de kilometerteller/ snelheidsmeter niet meer werkte heb ik de kunststof meenemer in het voorwiel vervangen, er was een nok afgebroken. Na het weer terugplaatsen en monteren van de tellerkabel aan de meenemer is er een tikkend geluid te horen wat bij de snelheidsmeter vandaan komt.
als ik de kabel bij het voorwiel een stukje naar buiten trek, zodat hij er niet helemaal inzit en de schroef niet vast zit is het geluid weg. Heeft het zin om een nieuwe kabel te kopen, de teller werkt wel?
 
Misschien is de tellerkabel (dus de binnenkabel) wel wat beschadigd, en is er 1 staaldraadje los.

Wat je dan hebt is dat dat losse stukje kabel op gaat krullen, en dat kan een tikkend geluid geven.

Gewoon de binnenkabel er even helemaal uittrekken (buitenkabel bij de teller vast laten zitten, is het makkelijkste) , met een doek even schoonmaken, controleren op beschadigingen, en ff opnieuw invetten, gewone vaseline of kogellager vet is prima, als het maar dik vet is.

Als je een beschadiging ziet (dus een los stukje draad) , dat losse stukje afknippen, en dan met de soldeerbout ff een pikje soldeersel geven.

Andere mogenlijkheid is ook dat de binnenkabel in de huls van de teller doorslipt, maar dan heb je een 'dansende' naald.

En natuurlijk zorgen dat de tellerkabel zo vloeiend mogelijk loopt, dus geen knikken ofzo erin, maar dat snap je vast wel :+

Wat e.v.t. ook wel makkelijk is, boormachine op de tellerkabel zetten als je hem wilt testen :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan