Na eerst slecht starten nu helemaal niet meer starte ktm LC4

erwin71239

MF'er
10 sep 2012
180
0
Wateringen (Zuid Holland)
Hee ik heb laast een tropic gehad waarin ik zei dat mijn KTM slecht of niet wilden starten.
Het probleem was opgelost en de motor starte zelf telkens in 1x! Na het een week vol gehouden te hebben doet die nu helemaal niks meer. Dacht je leuk je motor teshowen op je school 'savonds wil je terug naar huis rijden doet die helemaal niks meer, echt helemaal niks. Heb hem 1x aangekregen maar toen viel die eigelijk direct weer uit. Heb nog een kwartier tot half uur staan kicken maar ik kreeg hem dus echt niet meer aan. Mocht ik dus leuk een aardig eindje naar huis lopen met een motor in me hand.
Wat ik vorige keer gedaan had om het probleem optelossen:
-Carberatur gereinigd(Sproeiers en filtertje en vlotterbakje schoongemaakt)
-Bougie vervangen door een iridium bougie
-Luchtfilter geolie´t
-Tank volgegooit met benzine :+

Wat ik net even heb gedaan is het filtertje van de carberatur bekeken. Daar lag een heel klein beetje vuil in maar echt miniscuul. Dus dat kan het niet wezen. Bezinekraan werkt volledig.
Maar nu ging ik is even kijken of hij vonkte. Maar hij vonkt dus totaal niet.
Wat ik dus gedaan heb is de bougie eruit gehaalt in de bougiekabel gedaan tegen het blok aangehouden(Wat niet gecoat is) en kicken met de hand. Geen vonk te zien niks.
De bougie van zich zelf is een beetje nat en zwart. Dus hij loopt wat terijk maarja daardoor zou die gewoon moeten kunnen starten.
Nu ik dacht het probleem opgelost tehebben had ik de oude bougie al weg gegooit dus mogelijkheid om te kijken of de oude bougie het nog doet is er niet meer. Nu heb ik dus de bobine los gehaalt en de draadjes van de draadboom afgehaalt, zat een beetje roest aan de stekkertjes na het te hebben ingespoten en het opnieuw te proberen nog steeds geen vonk. De bobine ziet er al aardig oud uit de kit laat ook al los van het plastice deel(soort scheurtjes).
Mijn vraag is nu doe ik dit wel goed? Volgens mij wel toch? Iemand enig idee wat het anders kan zijn? Gasnaald heeft er niks mee temaken volgens mijn lokale KTM Dealer(Maasdijk)
Ik hoor het graag want ik heb alweer gekeken naar de vooruitzichten van het weer en het begint al mooi weer tewoorden dus het wordt hoog tijd dat die brommer is kan knallen :9~ :9~

Groetjes,

Erwin
 
Bougiedop eraf halen en de bougiekabel een mm of 5 van het blok houden. Kicken, wel vonk bougiedop of bougie kapot. Geen vonk, verder zoeken.
 
Als je al getest hebt dat er ook geen vonk is met de kabel tegen de massa van het blok of frame, dan kan het aan de bobine liggen. Als die al behoorlijk slecht met scheuren e.d dan is de kans erg groot dat dat de boosdoener is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan