kelkjes op carburateur? en carburateur schuifjes doen niet?

Biroluzun

MF'er
21 mrt 2013
32
0
Zaanstad
Beste MF leden,
vandaag was ik bezig met het opknappen van een aantal onderdelen onder andere het kuip werk i.v.m. een schuiver van een maandje geleden.

Vandaag kwam ik op het idee om tog maar ook naar mijn luchtfilter te kijken want dat had ik niet gedaan sinds ik het motor heb (3 a 4 maanden geleden aangeschaft)

Dus ik haal de tank los en vervolgens het kapje van de lucht filter en zie een K&N filter ik trek die eruit en zie tot mijn verbazing rode kelkjes? zover ik het weet kan je deze optioneel erop zetten voor het fijnere werk betere luchtstroming etc. (maar ik twijfel tog of het nou fabriek af aan is en of het achteraf is gemonteerd?)
GroteFoto-NJ8NDQ3O.jpg

GroteFoto-4LP6EBRR.jpg

GroteFoto-OVRD67YY.jpg



Njaa vervolgens trek ik mijn luchtfilter huis eraf en na beetje experimenteren zie ik ook dat de gasschuif of hoe dat ook heet niet op en neer schuift bij geen van de 4 carburateurs er is wel een opening van een centimeter max? zie foto. (By the way mijne is teruggevoerd naar 25kw)
Ik dacht dat mijn motor op inlaatspruitstuk was geknepen doormiddel van plaatjes met vernouwde doorlaat?
GroteFoto-MEMFFYUM.jpg

GroteFoto-TTFFXHOE.jpg



Bij het aanschaf van de motor kreeg ik ook een dynojet kit met gebruikte sproeiers waarschijnlijk zijn dit de orginele sproeiers die er standaard erin zaten?

Kent iemand deze vorm van terugvoeren naar 25kw
En van dat kelkjes? achteraf gemonteerd of niet?
 
Ik snap niet waarom er mensen zijn die daar mee zitten? ik ben niet Nederlands van afkomst! vergeleken met veel buitenlanders beheers ik het taal goed. dat ik hier en daar typ fouten maak zit anderen 9 van de 10 keer dwars en kunnen zich niet weerhouden om een commentaar daarop te geven! om eerlijk te zijn vind ik dat kansloos.

(Oja je bent een ondernemer lees ik net) wat bedoel je daar eigenlijk mee?


Maar even on topic!!
antwoord op je vraag: het zit namelijk zo dat ik er meer info over wil inwinnen.


Dat je van niet nederlandse afkomst ben begreep ik al uit je naam, maar gezien je leeftijd en vorm van taalfouten kan ik er alleen maar uit opmaken dat je schrijft zoals veel van jouw leeftijdgenoten.
En het woordje toch met een G blijf je volhouden, en de N vergeten is ook een veel gemaakte fout van jouw leeftijdgenoten.
Dat je dat kansloos vind vind ik geweldig, maar juist deze schrijfvorm volhouden terwijl je erop gewezen wordt vind ik nog meer kansloos.
Dat noemen we taalverbastering, dat is jammer want taal is 1 van de grootste rijkdommen van de mensheid.
Verder ziet je schrijftaal er goed uit en daarom gaat de vlieger niet op om je te verbergen onder het mom van ik kom niet uit nederland.
Met ondernemer bedoel ik dat juist je duidelijk moet zijn wat je neerzet op papier, maak je dit soort fouten dan kunnen er mogelijk klanten afhaken, ook ik ben ondernemer.

Verder is je motor op 25 kw begrenst en wat wil je dan gaan opzoeken??
Inlaat restrictie, gasschuif restrictie en electronische restricie en de verschillen ervan?

Wat ik wel grappig vind is dat mensen alles geloven wat ze op internet lezen en terwijl we weten dat iedereen van alles maar kan neer schrijven.
En als een specialist iets zegt dan wordt dat vaak in twijfel getrokken.
Ik denk dat je met een andere vorm van restrictie geen winst zal behalen, zet hem op een testbank en zorg dat het mengsel over het gehele toerengebied zuiver is.

Je kan beter kijken hoe je motor loopt zonder restrictie, dat is veel leuker.
 
Daar ben ik het mee eens dat taal grootste rijkdommen is van de mensheid..

bedankt voor je tip maar omdat ik jong ben betekent niet dat ik van jou les hoef te krijgen zoek anders even op kvk.nl B. Urban b.v.

bij welke filiaal van mij zou je een kopje koffie willen komen drinken?

Landsmeer nieuwe gouw
Zaandam Vermiljoenweg
Purmerend Gildeplein
Amsterdam Rijnstraat

conclusie is: grammatica en of dyslexie is geen belemmering op succes..

Even ontopic: dat komt doordat er monteurs voor u waren die hebben het destijds verpest waardoor mensen (klanten) moeilijk vertrouwen in wat ze horen, ik heb persoonlijk liever dat ik informatie verzamel en dan naar een monteur toestap dan weet ik wat de monteur mij verteld kan ik meepraten.
 
Laatst bewerkt:
Daar ben ik het mee eens dat taal grootste rijkdommen is van de mensheid..

bedankt voor je tip maar omdat ik jong ben betekent niet dat ik van jou les hoef te krijgen zoek anders even op kvk.nl B. Urban b.v.

bij welke filiaal van mij zou je een kopje koffie willen komen drinken?

Landsmeer nieuwe gouw
Zaandam Vermiljoenweg
Purmerend Gildeplein
Amsterdam Rijnstraat

conclusie is: grammatica en of dyslexie is geen belemmering op succes..

Even ontopic: dat komt doordat er monteurs voor u waren die hebben het destijds verpest waardoor mensen (klanten) moeilijk vertrouwen in wat ze horen, ik heb persoonlijk liever dat ik informatie verzamel en dan naar een monteur toestap dan weet ik wat de monteur mij verteld kan ik meepraten.



Dat je succesvol bent weten we pas over vele jaren, maar daar ben ik blij voor dat het je goed gaat.
Ik geef je geen les, maar ik geef alleen maar aan dat netjes schrijven veel plezieriger leest, aan de schrijfkunst kan je ook veel eigenschappen van de schrijver uithalen.
Niks met informatie doen is ook een zwakte, elke informatie wel wat mee doen is ook niet goed.
Gaat mij alleen om het feit dat je een indruk achterlaat die haast tegen een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet blijkt te kloppen in de werkelijke wereld *D .
Maar als ik tijd heb kom ik wel een bakkie doen bij jou, maar zoals elke ondernemer heb ik er haast geen tijd voor.

Jammer dat je slechte ervaringen hebt met monteurs, maar ook dat strookt een beetje met welke en wat voor monteurs te hebt gesproken.
 
Om het even voor de monteurs op te nemen. Vaak ligt de kwaliteit van het werk niet aan de monteurs maar aan de motorzaak waar zij voor werken.
Vaak moeten de monteurs werk waarvoor een x aantal uren staat doen in behoorlijk veel minder tyd. Dit vanwege de werkdruk en de planning van hun werkgever.
Ook is het zo dat de meeste motorzaken het liefst zo jong mogelijk personeel in dienst hebben omdat deze lekker goedkoop zijn. En nu zegt leeftyd niet alles maar vaak heeft ouder personeel toch wel behoorlijk meer ervaring en dat komt de kwaliteit ten goede.
Dit wordt trouwens weer veroorzaakt doordat er weinig motorfietsen in nederland rijden en de schoorsteen moet wel blijven roken he bij de motorzaken.
 
Laatst bewerkt:
Nog niet gereden.

Ik heb mijn kappen laten spuiten morgen avond gaan de kappen erop..
GroteFoto-DINHQBUQ.jpg

GroteFoto-LGOEGKIV.jpg

GroteFoto-YZZLPLYH.jpg

GroteFoto-N6QFSVD8.jpg


Trouwens jou kuipruitje is kapot heb het per ongeluk gebroken dus gelijk nieuwe besteld dat duurt wel een week het moet uit Engeland komen...

Dus een uitbundige test rit moet nog even wachten.
 
bovenste zwarte deksels afhalen en dan die je een gasschuif met membraan aan met daarop een veer. ZIen dat de veer niet wegspringt. Dan het zwarte deksel bij elke carbu omkeren en zal wss stelbout inzitten. Die houdt de opgaande beweging van je gasschuiven tegen. Deze bij alle 4 de deksels verwijderen + borgmoertjes. Dan veer trug netjes op de gasschuif en deksels terug vast met het membraan er netjes tussen.
 
Ik dacht hetzelfde toen ik in mijn carbs keek! Ik wist wel af van de kelkjes, die zitten er inderdaad standaard op. Maar omdat de gasschuif niet omhoog ging, dacht ik dat deze er achter zaten en alles door de voorste "plaatjes" ging.

Haal je carb eraf, dan zie je in je spruitstuk plaatjes waar je 2 euro's tegelijk doorheen zou kunnen gooien.

Ik heb namelijk ook de GSXR SRAD uit 96-99 :)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan