Stationair toerental gaat de hoogte in bij warme motor

Vyvyan

Die hard MF'er
15 feb 2007
643
9
Oud-Turnhout (België)
Ik ben bijna klaar met de verbouwing van mijn yamaha xs400 tot een caferacer.
Om zeker te zijn dat de afstelling goed staat, na het plaatsen van open uitlaten en open luchtfilters, ga ik de motor nog eens binnenbrengen bij een erkende yamaha garage.

Nu heb ik zelf gemerkt dat het toerental de hoogte inschiet zodra de motor warm staat en ik aan het gas kom. Het toerental wil daarna niet meer zakken, tenzij ik hem in versnelling zet en de koppeling laat opkomen. Stationair blijft het toerental dan echter veel te hoog.

Ik heb in verscheidene onderwerpen op dit forum gelezen dat dit aan valse lucht zou kunnen liggen. Aangezien de inlaatrubbers (zo heten de rubbers tussen carbs en blok toch, dacht ik :? ) er eerder versleten uitzien en kleine scheurtjes vertonen, lijkt dit misschien inderdaad de oorzaak. Zal ik meteen maar nieuwe inlaatrubbers bestellen? Of zie ik iets over het hoofd, en kan de oorzaak ook elders liggen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

vriendelijke groeten,
Vyvyan (Tim)
 
De DEO test even doen, om te kijken of je inlaatrubbers niet poreus zijn geworden.
Gaat ook met bv remmenreiniger.
Start je motor en spuit wat deo/remmenreiniger op je inlaatrubbers,als je toerental verandert dan zijn ze waarschijnlijk lek of slecht gemonteerd(valse lucht)
Wat betreft te snel lopen,kan het ook misschien zo zijn dat je choke niet goed terug komt!!???
 
Af laten stellen door een specialist. doordat je open uitlaten en open luchtfilters hebt gemonteerd loopt hij nu te arm. Er zullen grotere sproeiers in moeten. Ik zou lekke inlaatrubbers altijd vervangen!
 
Inderdaad, het klinkt sterk als een te arm mengsel en je hebt grote kans dat dit door je inlaatrubbers komt. Sowieso stroomt de lucht nu makkelijker door je systeem door de nieuwe uitlaat en je nieuwe open luchtfilters, dus je moet wat aan je sproeiers doen. De deo/remmenreiniger test kan je doen om te verifieren of je rubbers aan vervanging toe zijn. Maar als je scheurtjes ziet, zou ik ze sowieso vervangen.

In de regel is het goed te beginnen met 2 maten grotere sproeiers. Dan kijken hoe ie loopt (je bougies 'lezen', zie hier) en eventueel groter of kleiner gaan. Het is nogal een kunst om het goed te krijgen, maar je zult er wel vermogen mee winnen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan