Reviseren blok voor dummies

Arghoslent

Die hard MF'er
21 mei 2005
713
0
Hoogvliet
Hoi Allemaal,

Ik rij nu al een jaar of 2 met veel plezier op een honda cb750 KZ uit 1980.
In de beginne totaal geen verstand van sleutelen, maar ik heb in de twee jaar dat ik de motor heb toch al wel het nodige opgestoken. Goed het is niet veel maar ik kan wel redelijk uit de voeten.

Probleem of moet ik eigenlijk zeggen uitdaging is nu dat mijn blok nu toch echt redelijk veel olie begint te lekken. Zeg maar dat de druppels om de oren vliegen bij een grotere cruise snelheid _O- .
En ik dus de noodzaak van een revisie cq pakkingen vernieuwen wel begin intezien.
Nu was mijn vraag aan de wat meer ervaren personen onder ons.

Is het wel rendabel om het blok open halen, daar een goed tweede hands blok misschien voordeliger is?

- rekening houdend met dat ik geen momentsleutel en ander gespecialiseerd gereedschap heb. wat dan alsnog aangeschaft zal moeten worden

Ik zag dat een pakkingssetje voor het blok zo'n 70 a 80 euro kost. Maar ik weet natuurlij k ook dat als ik het blok openhaal er veel meer moois om de hoek komt kijken.
Lijkt me daarentgen wel erg leuk om het blok opentwerken en op teknappen :)

Dus ja dat was dus zon beetje mijn vraag op dit moment.
Blok heeft altijd goed gelopen en doet dat nog steeds,ook tentijde dat ik lekkage opmerkte heb ik altijd goed het oliepeil bijgehouden. Ben de 3e eigenaar dus hoe er in de jaren hiervoor met de motor is omgegaan blijft een spannend raadsel.

hieronder wat foto's

groetjes,

argh

blok1hi0.jpg

blok2hv0.jpg

blok3sz0.jpg

blok4su2.jpg

blok5cf2.jpg
 
Hele leuke write up. Gefeliciteerd met het eindresultaat.
1 vraag op de eerste pagina was waarom je het blok uitbouwd voor een koprevisie. Bij het verwijderen van de kop heb je onvoldoende ruimte om de kop zover op te lichten om hem van de blokpennen af te kunnen schuiven. De bovenkant van de kop stuikt dan tegen de bovenste framebuis. Althans, dat was bij een CB750F en een CB900F het geval, en het zou mij verbazen dat het bij een KZ anders zou zijn. De CB650/550/500 heeft bouten die tot onder in het karter vallen. hierdoor hoef je de kop na het verwijderen van deze bouten nagenoeg niet op the lichten.

Raymond.
 
Wederom niks gekomen van het voorgenomen ritje, de alcohol heeft toch wat later het lichaam verlaten dan verwacht hahhahaha :)

morgen dan maar !!

@ Raymond
Bedankt!!

en Klopt idd, heb ik niks aan toe tevoegen. Staat ook duidelijk in alle WPHB die je zal vinden over dit type motor.
 
Nou daar gingen we dan.
Het oude beestje opnieuw aan de auto gehangen en overgestart, doordat de uilaat nu wel netjes vast zit was het zaak dat er even een nieuwe setting op de carbs werd gemaakt.

Even een beetje pielen et voila een mooi lopende CB. Hup startkabels weer de auto in en snel een stukkie tuffen in de hoop dat als de peut op was er genoeg spanning in de accu aanwezig zou zijn zodat ik na de tankstop de cb zelfstandig zou kunnen laten starten.

Wonderwel was dat ook het geval want na het een beetje in de buurt crossen even getankt en de cb starte nu netjes uitzichzelf.
Door de enorme grijns op mijn gezicht paste bijna mijn helm niet meer ;) dus hup lekker de leuke stukjes pakken hier in de buurt. Lekker wat dijkjes gepakt en zelfs het fietsend publiek knikte instemmend zodra de gele kanarie voorbij kwam rijden.

Wat een sensatie is dat toch, rijden op een motor die je zelf uitelkaar hebt gehad en nog beter ook weer in elkaar hebt gekregen !!
Heb nu zon 70 km weg, rustig aan gereden uiteraard, in de hoop dat de donor ingewanden een beetje kunnen wennen aan de nieuwe omgeving. :+

Motor liep erg rustig, heel donker net geluid. En zodra de gashendel werd open gedraaid dan zit er best nog redelijk wat pit in het beestje. Ik heb nog niet echt getest wat het verschil is met die nieuwe kleppen als we echt gaan crossen dat doe ik pas over een paar 100 KM. Maar voorlopig lijkt het erop de motor stabieler loopt.

Mijn zondag kan iig niet meer stuk !! 8-)

groeten

Argh
 
Och gewoon aan beginnen dan ben je al op de helft, de andere helft kan je hier op het forum vinden !!

is het nodig ??

nog niet echt; maar dat zal voor volgende winter zijn, eerst de benzinetank, zijkapjes, kontje afschuren, en in nieuwe lak zetten
foto's zijn al genomen, maar het duurt langer dan verwacht, en olgende winter is het blok aan de beurt
 
Terug
Bovenaan Onderaan