Gierend geluid +/- 80 km/h (kawasaki zzr600)

NOERG

Die hard MF'er
3 aug 2009
307
0
Den Haag
De laatste tijd is het mij steeds meer gaan opvallen, dat wanneer ik met constante snelheid ongeveer 80 rijd, er een gierend geluid te horen is. Dit geluid is afhankelijk van de snelheid, niet van het toerental. Het geluid blijft bestaan wanneer ik de koppeling inknijp. boven de 90 is het geluid niet meer hoorbaar, wanneer ik de motor met ingeknepen koppeling laat rollen is het geluid hoorbaar tot ongeveer 70, daarna verdwijnt het ineens

Nu weet ik dat een dergelijk geluid kan worden veroorzaakt door een verkeerde kettingspanning of uitlijning. Dat meerdere malen gecorrigeerd, geen invloed op het geluid.

De ketting en tandwielen zitten ongeveer 5000 km op de motor en is nog zo goed als nieuw.

Daarna leek het mij verstandig de lagers van het achterwiel te vervangen, na demontage bleken deze inderdaad niet meer helemaal lekker en zaten deze er inderdaad aan te komen. Maar het geluid bestaat nog steeds.

Mijn eerste gedachten is uitgegaan naar het achterwiel, maar het is zeer lastig om dit goed in te schatten tijdens het rijden. De lagers voor het voorwiel heb ik ook liggen, maar deze heb ik nog niet vervangen.

De remschijven zijn nagenoeg recht, in ieder geval binnen de gestelde tolerantie van kawasaki.

Ik had echt gehoopt hiermee het geluid te hebben verholpen, een gierend geluid terwijl de motor vrij rolt hoort tenslotte niet. Is er iemand die deze symptomen herkent of is er iets wat ik misschien over het hoofd zie dan hoor ik het graag.

Moet ook nog even wat bedenken om het voorwiel op een veilige manier los te kunnen halen, heb wel een middenbok maar geen stand voor de voorvork.

alvast bedankt!
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan