1e versnelling zx10r 2004

antoni_tony

MF'er
28 apr 2007
196
36
Hengelo
Hallo,

Heb een vraag over de 1e versnelling van de zx10r van 2004. Is het mogelijk om deze korter te maken ong 40%? Door middel van andere tandwiel overbrengingen van een motorfiets dat zou passen hebben jullie hier ervaring mee?

Ik wil dit ivm een project blok komt in een auto.
 
Niet alleen de eerste versnelling, je kun je eind overbrenging veranderen (dan verander je dus alles) en anders moet je echt naar andere tandwielen in je bak.


hallo

bedankt voor je reactie!

De eind overbrenging is al verlaagt de topsnelheid is nu ongeveer 200 hij zal in de 1 ongeveer 100 gaan.

Ik denk dat de tandwielen in de bak verandert moeten worden. Weet jij of de tandwielen van de zx6r uit te wisselen zijn? Ik denk dat die een kortere 1 heeft aangezien die meer toeren maakt.. ?
 

1e versnelling is te lang als je een beetje top snelheid wilt.

niemand die het kan vertellen? Zijn er geen bedrijven die zoiets doen?


Dé specialist op dit soort blokken is Erik Jennes uit Apeldoorn. Bouwde veel dragracers maar ook wel raceblokken om voor autogebruik. Zijn zaak bestaat echter niet meer sinds een jaar, maar misschien kun je hem privé benaderen.

Ik mail je wel even wat toe.
 
Laatst bewerkt:

1e versnelling is te lang als je een beetje top snelheid wilt.

niemand die het kan vertellen? Zijn er geen bedrijven die zoiets doen?

alles kan, als je er maar voor betaald. het ingaande tandwiel van de 1ste versnelling zit vast op de ingaande as van de versnellingsbak, wil dus zeggen dat je een nieuwe ingaande as met tandwiel + een tandwiel voor de uitgaande as moet laten maken.

maar het ingaande tandwiel heeft al maar 15 tanden. 40% korter zou maar 9 tanden meer zijn, lijkt mij veel te weinig. uitgaand tandwiel zou dan uitkomen op 53 zoiets, en volgens mij gat er nooit genoeg plaats zijn daarvoor (te grote diameter).

enige goede oplossing lijkt mij om eventueel de 1ste een klein beetje korter te maken, en al de andere versnellingen langer te maken en dan weer je eindoverbrenging aan te passen.

Kawasaki Motorcycle 2004 OEM Parts Diagram for Transmission - Partzilla.com

13127 is ingaande as, 13262E is TW uitgaande 1ste.
 
Terug
Bovenaan Onderaan