Vietnam

Status
Niet open voor verdere reacties.
Vanmorgen zijn onze gasten vertrokken op weg naar Dalat. Zondagmiddag arriveren de volgende. Donderdag hadden we de hele groep: 8 personen. Er bleven er overigens maar 2 slapen. Ik heb wel weer stof voor denkelijk 2 artikelen. Vandaag in ieder geval druk met de uitgestelde vrijdag-werkzaamheden.

Het stukje ove de kostenschatting vordert niet zoals ik dat wil. Voorlopig dus het goede idee van MarvelousM aanhouden.

@Ellan Vannin
De manager van de fabriek had dat een tijd geleden aangeboden.Dat hebben we overwogen en na een uitgebreide discussie met Minh verworpen.

We moesten er zelf voor zorgen dat de motor in HCM zou komen.
• Zelf rijden op een sterk trillende motor was geen lolletje.
• Met vrachtauto of de trein erg duur en grote kans op beschadigingen. Inkratten ging niet: motor te groot en geen middenstandaard. Ook behoorlijk duur.
• Ik zou niet bij de aanpassingen mogen zijn. Ik zou zowiezo niet in de fabriek mogen komen.

Gezien de manier waarop mijn motor in elkaar was gezet hadden we er geen enkel vertrouwen in dat het na een bezoek beter zou zijn. Dus heb ik besloten om het onderhoud zelf maar ter hand te nemen.
 
Bien Tien Seafood Restaurant

Als je in Vietnam iets voor iemand wil doen ga je met ze uit eten. Dat hebben we afgelopen vrijdagavond dus ook gedaan voor onze gasten. Helaas bleek in het restaurant, dat Minh tevoren had bezocht en uitgekozen, een feest aan de gang te zijn. Dus moesten we iets anders zoeken. De chauffeur van het busje, dat onze gasten hadden gehuurd voor hun verblijf in Nha Trang, wist van een nieuw restaurant, dat nog niet zo lang open was en zich dus nog waar moest maken. Het ligt ten noorden van Nha Trang, een stukje voorbij Hon Chon.

Bien Tien ligt aan de kust en is een seefood-restaurant. Hun adres:
Phạm Văn Đồng
Đường Đệ
Vĩnh Hòa
Nha Trang
Khanh Hoa province
058 3550 065
http://bientienrestaurant.com/

We besloten op het dakterras te gaan zitten met uitzicht op de hele kustlijn van Nha Trang. Op hun website staan een aantal goede foto’s.

Het is niet goedkoop. Maar het eten is goed. En ja, eindelijk weer eens professionaliteit. Er werden niet maar wat schotels op tafel gekwakt door een stel chagerijnige trienen. De twee dames die ons voornamelijk hielpen, af en toe bijgestaan door een paar anderen, deden dat met een echte (glim)lach en een duidelijke vakkennis. Als om iets werd gevraagd als bv. een extra sausje, werd dat onmiddelijk gebracht. Service!

Het enige waar het niet helemaal goed ging was de witte wijn. Op zich was die erg lekker maar niet koel genoeg. Maar dit werd al door onze voorproever geconstateerd en er werd ook adequaat op gereageerd. Zo’n 10 minuten later hadden we een koel glas wijn. Op zich niet helemaal vreemd gezien het gebrek aan een wijncultuur in Vietnam (ik beschreef al eerder de grote klompen ijs in alle drank). Maar dit is nog wel een verbeterpunt.

Minpuntje was dat het tijdens het afsluitende kopje thee begon te regenen. Maar ach, beter dan halverwege het diner. En je kunt dit het restaurant niet helemaal kwalijk nemen.

Dit is natuurlijk wel een momentopname en ook nog een persoonlijke van mij. En ongetwijfeld zal het niveau zakken zodra men een beetje naam heeft gemaakt. Maar op dit moment is het zeker onze eerste keus voor de volgende gasten.
 
Laatst bewerkt:
Modderbaden

Op 6 mei schreef ik over een bezoek aan de Thap Ba modderbaden. Ik gaf aan dat er nu ook een tweede is. Zie I- RESORT HOT MINERAL SPRING We hebben deze afgelopen vrijdag met de hele groep bezocht. En ja, je ontkomt dan niet helemaal aan een vergelijking met het andere resort. Dat is moeilijk, maar toch een poging daartoe.

Algemeen i-resort
I-resort is veel nieuwer en dat is te zien. Het toont mooier en luxueuzer dan Thap Ba. De lokatie is wat verder weg van Nha Trang dan Thap Ba. Het ligt aan een spoorlijn, dus met enige regelmaat hoor je luid toeterende treinen langskomen. Ik heb de indruk dat er in i-resort ook meer personeel rondloopt dan in Thap Ba. Het eten is er redelijk goed.

Algemeen Thap Ba
Thap Ba ziet er hier en daar wat sjofeltjes uit. In de weekenden en met name in de zomer is het er erg druk. Het eten is er vrij slecht, maar je kunt gewoon je eigen eten meenemen.

De behandeling in i-resort.
Wij kozen voor een arrangement van modderbad, zwembad en lunch. Dit kost normaal VND 450.000 pp. Bij het modderbad hadden we het idee, dat de modder nogal waterig was. Daarna ga je onder de douche en is het eigenlijk al klaar. Je kunt dan nog gebruik maken van het zwembad. We hadden na het douchen een wat plakkerig gevoel.

De behandeling in Thap-Bah.
Deze is duidelijk veel goedkoper. Een ticket voor een gemeenschappelijk bad kost maar VND 120.000 pp. Een private tub VND 300.000 voor 1 persoon of VND 500.000 voor 2 personen. Wij kozen meestal voor een private tub. Je zit dan met zijn tweeen in een badkuip. In onze herinnering is de modder in Thap Ba wat dikker. Ook ga je in Thap Ba na het modderbad eerst op banken liggen om de modder op te laten drogen. Daarna ga je onder de douche. Vervolgens kun je een poosje in een bad met heet mineraalwater zitten. Ik had na deze behandeling altijd het gevoel van een veel “gladdere” huid. Kortom, m.i. wint Thap Ba het hier duidelijk.

Ligbanken in i-resort
Dit zijn houten ligstoelen. Je krijgt een houten rug en een houten kont.

Ligbanken in Thap-Bah.
Als je voor de private tub hebt gekozen, zijn er ook speciale ligbanken met zachte matrassen. Anders lig je op de bekende klapstoelen, die je op het strand ziet.

Zwembad.
Het water in Thap Ba is duidelijk warmer dan in i-resort. Voor sommigen misschien te warm.

“Speeltjes”
In i-resort zijn veel meer plaatsen waar je onder watervallen kunt staan etc. dan in Thap Ba. Daar is eigenlijk maar één waterval, waar je onder kunt gaan staan.

Het terrein.
Het terrein van i-resort is nogal glooiend en hier en daar glibberig. Ik moest af en toe heel voorzichtig lopen om niet te vallen. Ik vind dat bij Thap Ba iets beter.

Conclusie
Mijn PERSOONLIJKE mening (voor wat hij waard is). Alles bij elkaar kies ik zelf een volgende keer toch voor Thap Ba. En dan voornamelijk voor het betere modderbad. Want dat is toch waar ik voor kom. En dat het goedkoper is, is alleen maar meegenomen.
 
Uit eten in Vietnam

Bij het bezoek van onze vrienden heb ik weer gemerkt hoe moeilijk mensen het vinden om Vietnamees te eten. De groep bestond uit 2 gezinnen. De beste vriendin van Minh en haar man zijn hetzelfde als wij. De man probeert misschien nog wel net iets meer dan ik al doe.

Het gezin dat erbij was, deed “wat” moeilijker. Ze wilden bv. niet in restaurants eten waar veel Vietnamezen zaten want dat was teveel herrie. Absoluut waar, maar ook meestal een garantie voor goed eten. Ook hun menukeuze was vaak tegen het westerse aan.

Je zou verwachten dat mensen, die avontuurlijk genoeg zijn om een land als Vietnam te bezoeken, dat ook in hun etenskeuze zouden zijn. Maar nee hoor. “Wat de boer niet kent dat vreet hij niet”. Je ziet maar weinig westerlingen in de specifiek Vietnamese restaurants.

Ik begrijp dat nog steeds niet. Mensen geven veel geld uit om deze kant op te komen en vervolgens gedragen ze zich zo westers mogelijk: eten in de dure, westers geörienteerde restaurants langs de boulevard in plaats van de vele malen goedkopere, en vaak ook vele malen betere kleine Vietnamese restaurantjes. Inderdaad, je zit op lage plastic stoeltjes aan lage metalen tafels. Er is geen greintje luxe. Bediening is ook vaak zo-zo. Maar de gerechten en de omgeving zijn tenminste een stuk autenthieker dan de pizza in de pizzeria aan de boulevard. Bovendien heb je die ook thuis om de hoek.

En ik kan het weten: ik heb al heel wat van dat soort kleine restaurantjes bezocht (en ben uit bijna alle westerse restaurants hier weggebleven).

Kortom, durf eens wat risico te nemen. Vraag de receptie van het hotel om goede adressen van dit soort kleine restaurants buiten het toeristische gebied. Een taxi er naar toe kost ook bijna niets. Probeer wat. Experimenteer. Als het mislukt kun je altijd nog die pizzeria op gaan zoeken. Maar ik denk niet dat dat nodig is!
 
Op die restaurants haak ik graag even in.
Ik kan er ook bijzonder van genieten om vooral flink lokaal te eten.

Toch merk ik dat mijn darmen daar op termijn wat meer moeite mee hebben.
Vooral het gebrek aan brood en vast voedsel nekt me.
Rijst is erg licht verteerbaar en soms moet ik dat voor mijn gevoel aanvullen met wat zwaarders om mijn systeem in orde te houden.

Daarom wil ik ook wel eens voor een pizza gaan, waar ik overigens altijd spijt van heb omdat dat soort dingen daar meestal niet echt lekker is.

Nog steeds geen bestemming voor de zomervakantie..... who knows.
 
VS 'diep bezorgd' over internetcensuur Vietnam

De Verenigde Staten zeggen 'diep bezorgd' te zijn over een nieuwe Vietnamese wet die het mogelijk maakt om sociale media en blogs te censureren. Onder de wet wordt het verboden materiaal te plaatsen die de Socialistische Republiek Vietnam 'tegenwerkt'. Er mag op sociale media alleen persoonlijke informatie worden uitgewisseld. Dit jaar werden al 46 mensen,in het land veroordeeld voor dissidentie. Onder hen zijn veel bloggers, stelt persbureau AP.

"Fundamentele vrijheden zijn online net zo belangrijk als offline", stelt de Amerikaanse ambassade in Vietnam in een verklaring. De nieuwe wet lijkt in strijd te zijn met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, aldus de VS. Bovendien zal de censuur de snel groeiende technologiesector in Vietnam inperken. Daarover zijn ook bedrijven als Facebook en Google bezorgd.

Ongelukkig
Zij zijn samen met eBay en Yahoo verenigd in de Asia Internet Coalition (AIC). In een verklaring stellen de bedrijven dat het 'ongelukkig' is dat de Vietnamese overheid internetgebruik wil beperken. "Wij geloven dat dit besluit een negatief effect zal hebben op het Vietnamese internet. Op de lange termijn zal het besluit innovatie onderdrukken en bedrijven ontmoedigen om in Vietnam actief te zijn", aldus de AIC. Het is nog onduidelijk in hoeverre de nieuwe wet, die op 1 september van kracht wordt, zal worden gehandhaafd.
Bron: VS 'diep bezorgd' over internetcensuur Vietnam | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl


Ik las dit zojuist. Ik zal proberen om via Minh iets meer aan de weet te komen.
 
@AdventureGirl
Mijn artikel was ook duidelijk niet voor of over jou (kan ook niet met zo’n naam :) ). Jij eet voornamelijk lokaal en af en toe Europees om een bepaalde balans te handhaven. De meeste toeristen eten alleen lokaal als het echt niet anders kan. En ik denk nog steeds dat het aantal zeer groot is (gokje: > 80%). En die groep probeer ik op wat andere gedachten te brengen (maar ik ben niet zo naief dat ik geloof dat het ook lukt).

Het is heel goed mogelijk om hier brood te kopen, maar dat is wel witbrood. Wij doen dat nog wel eens als het boodschappen doen teveel uitloopt. Dan kopen we aan een karretje een belegd broodje en eten dat op een terrasje op.

Vakantie: Vietnam is er nog steeds, zij het "wat" vochtig. Het is al weken lang vrij slecht. Niettemin.....
 
Laatst bewerkt:
VS 'diep bezorgd' over internetcensuur Vietnam
..."Fundamentele vrijheden zijn online net zo belangrijk als offline", stelt de Amerikaanse ambassade in Vietnam in een verklaring. De nieuwe wet lijkt in strijd te zijn met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, aldus de VS. Bovendien zal de censuur de snel groeiende technologiesector in Vietnam inperken. Daarover zijn ook bedrijven als Facebook en Google bezorgd.
...
Natuurlijk heeft de Amerikaanse ambassadeur gelijk. Vrijheid, mensenrechten, Vietnam is bepaald niet het enige land met beperkingen. Maar Amerika is zelf ook niet brandschoon: Guantanamo Bay is bepaald geen ode aan de mensenrechten.
 
Laatst bewerkt:
Taxi-trucs

Gasten zijn (uiteraard) weer geconfronteerd met pogingen tot het rekenen van te hoge taxiprijzen. Men wilde ze wel voor VND 500.000 van het vliegveld in HCM naar het centrum rijden. Mijn schatting was, dat het tussen de VND 100.000 en VND 150.000 zou kosten. Uiteindelijk stond de teller hier op VND 155.000. De terugrit was VND 115.000. Dat klopt aardig met mijn schattingen. De eerste chauffeur heeft dus de kluit nog meer belazerd. Ook de chauffeur op de terugweg deed hier braaf aan mee: hij berekende ook de tolkosten die je alleen moet betalen als je het vliegveld verlaat.

Dus:
- Ga op het vliegveld van HCM naar buiten en naar links. Daar staat een vrouw van Vietnam Airlines, die taxies regelt.
- Neem uitsluitend een metertaxi.
- Let op of die op het starttarief van ca. VND 10.000 of VND 12.000 staat.
- Ca. 10 min. rijden kost ca. VND 50.000
- Bij het taxibedrag komen nog de tolkosten bij het verlaten van het vliegveld van ca. VND 10.000. En niet, zoals deze chauffeur beweerde, VND 100.000!
- Bij aankomst op het vliegveld hoef je geen tolkosten te betalen.
- Laat je niet overdonderen: betaal wat op de meter staat + de fee.
- Doet de taxi-chauffeur moeilijk: demonstratief zijn nummer opschrijven en het hotel laten bellen.
- Lees vóór vertrek alles wat ik over taxi’s heb geschreven. Het spaart geld!
 
VS 'diep bezorgd' over internetcensuur Vietnam

De Verenigde Staten zeggen 'diep bezorgd' te zijn over een nieuwe Vietnamese wet die het mogelijk maakt om sociale media en blogs te censureren. .......

Ik las dit zojuist. Ik zal proberen om via Minh iets meer aan de weet te komen.
Op zich is het hier redelijk vrij. Niettemin, ik woon hier en wil dat blijven doen. Dus ben ik wat voorzichtig met wat ik hier schrijf.

Bovenstaand commentaar had ik al een paar maanden geleden geschreven. Op zich verandert er met de nieuwe wet voor mij denkelijk niet zoveel. Ik schreef toch al niets over politiek en de Communistische Partij en dat blijft dus zo (een bewuste keus zoals ik al eerder aangaf). Zaken als onderwijs, economie etc. blijven gewoon toegestaan.
 
Hoi Fred,

Leuke weetjes en achtergrond over Vietnam. Ik herken veel van wat je schrijft. Ik ben er in 2006 een tijdje geweest. Standplaats Hanoi met tripjes naar oa. Ha Long Bay en ook richting het noorden van Vietnam (Loa Cai en Lai Chau) tegen de chinese grens aan. Nachttrein vanuit Hanoi was prima, en toen ook bij lokale minderheden o.a Hmong overnacht. Lekker primitief. In Hanoi ook rondgereden op een goed uitziende, oude originele honda supercubs (eind '60/begin '70) met semi-automaat 3 versnellingen. Vriendelijke dame van de hotelreceptie gevraagd waar huurmotortjes konden worden geregeld... Ze gaf me paar minuten later de sleutels van haar eigen supercub en die van haar collegaatje. Dagje rondtouren inclusief brandstof (wat al zeer goedkoop is in VN) kostte zo slechts 35000 VND per motortje :) Of we achteraf gezien op dat moment goed waren verzekerd....ik betwijfel het nu natuurlijk. Maar op dat moment was het prima. Gewoon met verkeer meerijden en lekker veel toeteren om te laten horen dat je eraan komt zodat overige weggebruikers weten dat je vlakbij bent. En bij meneer/mevrouw de agent wat van het gashendel af en blijven lachen. Er is niets gebeurd. Veel gezien van Hanoi maar ook zeker buiten de stadsgrenzen het platteland op :]

Ik heb er goede herinneringen aan deze reis. En ik zou zo weer een bezoek aan VN brengen. Eten is prima en goedkoop. Ik ga liever niet bij fancy, westerse restaurants langs. Ik ga liever gewoon daar waar ook de lokale mensen komen met lokaal maaltijdkeuze. Er is daar veel meer authentieke sfeer. Zo heb ik de bekende VN hotpot gewoon op straat 's avonds gegeten, met alles erop en eraan. Kostte nog geen 40000VND (~1,50 euro per persoon _O- ).

En nee, ik eet geen hond en ik heb dit ook nooit op. In Hanoi zit een bekende straat waar je tientallen delicatessen restaurants hebt...je hoort de honden blaffen achter deze restaurants :X Maar ja, in Guatamala worden cavia's gegeten en zo zijn er nog talloze voorbeelden te noemen in de wereld :?

Post graag meer verhalen, Fred!

8-) Gegroet.
Jason
 
Laatst bewerkt:
Te hard gereden

Ik werd gisteren op de weg tussen Nha Trang en mijn huis staande gehouden door de politie. Ik reed inderdaad iets te hard: het was op een stuk binnen de bebouwde kom waar ik nog nooit politie heb zien controleren en het was tegen twaalven. En dat is een tijdstip dat ze vrijwel altijd al aan het lunchen zijn. Dus niet dit keer.

Ik had mijn kleinzoon achterop, dus gelukkig geen Vietnamees. Toen de man nog iemand had aangehouden kwam hij naar mij toe. Ik had inmiddels de klep van mijn helm omhoog geklapt en vroeg met een vriendelijk gezicht in het Nederlands: “goedemorgen, zijn er problemen?”. De man keek met een strak gezicht enkele seconden naar mij en maakte toen een nijdig gebaar met zijn knuppel dat ik door kon rijden.

Kortom, weer geluk gehad dat de man geen buitenlandse taal beheerst. Het is in ieder geval iets om te onthouden. Ik ben alleen bang dat ze me niet te vaak moeten zien. En ik ben als buitenlander op een motor, die je hier toch niet al te veel ziet, toch iemand die ze zich kunnen herinneren.

Maar voor nu: MAZZEL!
 
Xin chao Jason

Veel herkenbare situaties die je beschrijft. Dit mede omdat ik het liefst op dezelfde manier reis.

Zodra ik weer inspiratie heb of wat meemaak zoals gisteren komt er weer een verhaal.
 
Kostenschatting

Omdat iedereen andere prioriteiten stelt tijdens een dergelijke reis heb ik geprobeerd om een overzichtje te maken met wat verschillende prijzen. Iedereen kan dan een schatting maken wat een vakantie gaat kosten.

Vanzelfsprekend kan een reis naar Vietnam net zo duur gemaakt worden als je zelf wilt. Als ik bv. hier in Nha Trang de prijzen in restaurants en bars vlak bij de boulevard zie en die vergelijk met zaken wat verder vanaf de boulevard, dan zit daar een enorm verschil in. Zelf kom ik vrijwel nooit in toeristische zaken, maar altijd in restaurants waar vrijwel uitsluitend Vietnamezen komen.

Als je bv. van Hanoi naar Ho Chi Minh city reist kom je in veel plaatsen aardig weg met de hieronder genoemde prijzen. In de grotere plaatsen heb je wat meer keus, ook in het wat duurdere segment. Gewoon wat googlen geeft een aardige indruk wat je voor bv. €30-€50 kan krijgen. Maar ik verwacht niet dat mensen, die op de motor door Vietnam trekken, in het Sheraton o.i.d. gaan overnachten. Maar wie tussendoor een keer uiterst luxueus wil overnachten moet zeker eens googlen op Ana Mandara in Nha Trang (zelf kan ik voor het bedrag van één overnachting (min. ca. €250/nacht) weken door Vietnam toeren)..

De genoemde prijzen zijn min of meer bodemprijzen. Als het moet kan het zeker nog goedkoper, maar dan wordt bv. een hotel toch wel erg spartaans. Niettemin, soms heb je gewoon geen keus.

Aanvullingen/wijzigingen zijn uiteraard welkom.

Prijzen
Vliegreis: afhankelijk van seizoen en maatschappij
Visum: €77
Vliegveldtaxi: HCM ca. 150.000 – Hanoi ca. 300.000 – Nha Trang 300.000
Huur/koop motor: zie VietMotorbikes |
Hotel: kleine plaatsen vanaf ca. 200.000 per kamer per nacht, grotere plaatsen vanaf ca. 300.000 – 400.000.
Pho: (maaltijdsoep) 50.000
Diner: 100.000 – 200.000
Benzine: ca. 25.000 /ltr
Blikje frisdrank: 10.000
Flesje bier: 14.000
Koffie: 3-8000
Bezienswaardigheden: Hier weet ik niet echt prijzen meer van. Over het algemeen is het allemaal niet zo duur.
 
Laatst bewerkt:
Het is wel mogelijk als je met een Vietnamese (m/v) getrouwd bent een lang visum voor jezelf en evt kinderen te regelen. Dit kost dacht ik ca EU 20. De Vietnamese ambassade in Den Haag helpt je zo op weg.

In Vietnam kun je een Honda, Suzuki etc kopen, die gebouwd is in Vnam, Taiwan of Thailand. De Thaise exemplaren
zitten goed in elkaar, zijn echter ook duurder. De overige exemplaren hebben een verhoogd risico van "uit elkaar vallen"
 
Bedankt fred voor je kosten indicatie. Ik heb al zoveel geleerd van dit topic, echt bedankt!
 
Oorlogslachtoffers Vietnam na 40 jaar teruggevonden

Twee Vietnamese mannen zijn na 40 jaar teruggevonden in een bos. De inmiddels 82-jarige vader was tijdens de Vietnamoorlog samen met zijn nu 41-jarige zoon het bos ingevlucht. Dat melden diverse Vietnamese media.

Ho Van Thanh en zijn zoon Ho Van Lang werden teruggevonden nadat bewoners van een nabijgelegen dorpje het bos ingingen om brandhout te zoeken. De dorpsbewoners waren verbaasd over de aanwezigheid van de mannen en namen contact op met de lokale autoriteiten.

Deze zette gelijk een team op en na vijf uur zoeken werden de twee gevonden in een boomhut. De mannen hadden al die jaren in de boomhut geleefd en droegen kleding gemaakt van boomschors. Om te kunnen overleven aten ze fruit, maïs en cassavewortels.

Vietnam oorlog
Door de lange tijd in het bos spraken de mannen nog nauwelijks Vietnamees, alleen de vader sprak een paar woorden in een plaatselijk dialect.

Na onderzoek bleek dat de vader lange tijd in een naburig dorpje had gewoond totdat op een dag een bom op zijn huis terecht kwam en zijn vrouw en kinderen doodde. Uit paniek is hij waarschijnlijk samen met zijn enige overlevende zoon het bos ingerend om er veertig jaar lang te blijven wonen.
Bron 8-8-2013: Oorlogsslachtoffers Vietnam na 40 jaar teruggevonden | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
 
Racen rond Hoan Kiem meer

Tijdens mijn eerste verblijf in Vietnam (de georganiseerde toer) heb ik door een zware voedselvergiftiging (garnalen) één van de mooiste delen van Vietnam moeten missen. Mensen die zeiden dat ik wel nooit meer naar Vietnam zou gaan en ook geen garnalen meer zou eten hadden het mis: een half jaar later zat ik weer in Hanoi om alsnog Halong Bay te bezoeken (en de garnalen smaakten ook weer uitstekend)..

Toen ik op een zaterdagavond (of beter zondagmorgen) terugliep naar mijn hotel kwam ik bijna in een poilitie-razzia terecht. Ik kon me nog net een beetje uit de buurt maken. Het bleek dat men ’s nachts motorraces hield rond het Hoan Kiem meer. De politie vond dat een minder geslaagd idee en probeerde op alle mogelijke manieren dat te stoppen. Ik zag diverse achtervolgingen waarbij rake klappen vielen. De Vietnamese politie is toch al niet zo kinderachtig. Later hoorde ik van een bekende, die iets hoogs bij de politie in Hanoi is, dat het op dat moment een heel groot probleem was en dat men eigenlijk niet goed wist, hoe er een einde aan te maken. Of het op dit moment nog steeds voorkomt weet ik niet. Als er lezers gaan stappen in Hanoi zouden ze eens kunnen kijken en het resultaat hier publiceren.
 
heb dit onderwerp met veel plezier gelezen. Herken ook heel veel. Ben sinds 2000 met een Vietnamese getrouwd, maar woon in NL.
Waar ik voor waarschuwen wil is dat als je op de motor door Vnam wil gaan bv noord-zuid, je rekening moet houden met eventuele ziektekosten. Er is goede medische zorg beschikbaar in Vnam, maar je moet wel contact af tikken en dat kunnen fikse bedragen zijn.
Mocht je uberhaupt een keer betrokken raken bij een ongeluk dan heb je een probleem. Indien schuldig (en wanneer ben je dat niet als rijke buitenlander die de taal niet spreekt) dan gevangenis of wederom contant aftikken. Een paar jaar geleden kon een zwager van mij USD 40.000 ophoesten omdat hij iemand had doodgereden.
Het land is bijzonder mooi, maar...
 
Midgetgolf

Op 6 mei schreef ik in mijn post over de modderbaden: “Voor wie na het badderen aktief is geworden, ligt naast het complex een midgetgolfbaan”.

Welnu, die baan ligt er nog steeds. Maar volgens gasten die langs zijn geweest is het hek gesloten, is er niemand te zien en is de baan zelf in een deplorabele toestand. Kortom, dit kan geschrapt worden. Wie dus aktief wil worden zal iets anders moeten verzinnen.
 
Hoi Fred

In Nl woont alleen mijn vrouw en haar nicht, de schoonfamilie woont in Hanoi e.o.. Zelf ben ik al een tijd niet meer in VN geweest, mijn vrouw echter wel. Ook veel van onze kennissen komen regelmatig in VN o.a. Nha Trang.
Zelf wil ik ook nog eens de n-z route doen op de motor met wat vrienden.
Het stuk van Vinh naar Hanoi schijnt echter wel gevaarlijk te zijn
 
Film van Nha Trang

Erich heeft een filmpje op YouTube gezet. De trip begint in het noorden van Nha Trang, dan naar de boulevard en vervolgens de hele boulevard langs tot aan de havens in het zuiden. Het geeft een goede indruk hoe de boulevard er tegenwoordig uitziet. Zeker interessant voor diegenen, voor wie het al weer langer geleden is dat ze in Nha Trang waren. Ze zullen het nauwelijks herkennen.

 
Het is op dit moment erg druk hier. Naast mijn dochter, die er al was, is nu ook de zus van Minh uit de US gearriveerd. Kortom, heel veel sociale verplichtingen, maar wel heel gezellige.
Ik zal dus ook de komende week hier maar weinig bijdragen. Over ruim een week ga ik alle achterstallige zaken inhalen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan