Honda Helix

Ik heb een jaar of 7 geleden ooit iets in dit topic gezet en ineens kwam ie weer naar boven. Naast mijn FJR1300 moet ik eigenlijk ook een motorscootertje hebben om door de stad en een klein stukje buitenweg te rijden. En een Helix... het is net als een mopshond. Klein en lelijk, maar toch heb je er een zwak voor!

DSC06753-400x300.jpg
 
Ik zou de Helix nou direct klein noemen en lelijk, ach wat is lelijk. Ik zou het meer voorruitstrevend noemen. Honda doet dat wel vaker. Neem de pacific coast of de DN-01.
Ik houd daar wel van.
 
Vraag mij wel eens af hoeveel helixen er rond rijden in Nederland, heb ook al een forum gehad op mijn site , kwam ook geen helix rijders op, alleen buitenlanders die je van alles willen aan smeren, heb nu dit forum aan mijn site gelinkt, kijken of er hier meer zijn, je kan bij mij op de site wel een vraagbaak vinden als je moet sleutelen
 
Laatst bewerkt:
Ben al eens bij die jack geweest vind het een vreemd type beetje vaak zikeneurig, reageert vreemd als je hem mailt, ach en onderdelen kan ik overal weg halen als ik wat nodig ben
 
Hij heeft me wel eens goed geholpen toen ik mijn blok kapot had gereden (eigen schuld want er zat te weinig olie in waardoor de nokkenas nog nauwelijks smering krijgt)
Was wel een rib uit mijn lijf maar de Helix rijdt weer als nieuw met een ruilblok eronder.
 
hij heeft veel,maar durft ook best wat te vragen,ben blij dat ik zelf alles kan doen,maar ik vind ze supper rijden,en heel veel bekijks
 
Klopt misschien maar als je iets nodig hebt is het natuurlijk nergens te vinden.
Helixen zijn dun gezaaid. Het ruilblokje was in ieder geval goedkoper dan een revisie.

En rijden doen ze inderdaad super.
 
heb bij mij op de site links staan waar nog veel onderdelen te koop staan,maar meeste wel nieuw,op ebay heb je tweedehans,die staat er ook bij ;)
 
Er zijn ook niet zoveel Helixrijders in NL hé.
Vandeweek wel een liefhebber gesproken. Hij reed achter me aan naar huis en was nieuwsgierig naar de Helix.
Hij had er zelf ook een maar kwam niet toe om de scooter weer in orde te maken. Is wel een bekende hier op het forum: Variobob en is gespecialiseerd in BMW C1's. Zijn nog lelijkere scooters met een dak er op _O- Maar ook daar zijn gelukkig liefhebbers voor.
 
@Kornfed,....

de uitlaatbus is makkelijk te vervangen door een vaste bus . Ik heb dat bij mijn helix ook gedaan en werkt prima . Hoef je hem niets steeds te vervangen .
Bus is door iemand gedraaid op een draaibank .(Honda-dealer)
 
Dat is wel een goeie optie. Dan moet je wel iemand hebben die dat voor je kan maken.
Ik heb nu de uitlaat er weer op zitten met wat uitlaatkit. Maar moet de uitlaat er weer af dan gaat het weer mis.
 
Bij Honda Dealer BenJan in Ridderkerk hebben ze dat voor mij gedaan ...ik geloof iets van 20-25e heeft het mij gekost .....Dat heb je dus na 2 a 3 keer er al dus uit....
 
Beste Allemaal,

Mijn Helix komt te koop.

Een jaar of 6 geleden gekocht en met heel veel plezier op gereden.
Toen kwam ik een Burgman 650 tegen en de laatste twee jaar stond de Helix stil in mijn schuur.

De bedoeling was dat mijn vrouw erop zou gaan rijden, maar die heeft haar oog laten vallen op een Piaggio MP3.

De Helix gaat dus verkocht worden.

Hij rijdt super, accu is top, banden zeer goed.
Net een beurt gehad (nadat ik hem uit de schuur heb gehaald) en met een UNIEKE geïmporteerde uitlaat uit Japan heeft hij echt een top geluid en iets meer vermogen dan met de normale uitlaat.

Bel me gerust voor informatie.

De uitlaat heeft ruim 500 Euro gekost (met het opsturen en de invoerrechten) en de uitlaat zat er pas 4 maanden onder toen ik de Burgman kocht.

Mijn vaste prijs is 1395 Euro.

Wegenbelasting EN verzekering is minder dan 150 Euro per jaar.

Lekker rijden dus !

Gr Rob
0614480166
 
Terug
Bovenaan Onderaan