bmw r80 g/s heeft 19 jaar stilgestaan

Rabbit bmw

Rookie
18 nov 2013
18
0
zeeland
Hallo allemaal,

Ik ben in het bezit gekomen van een bmw r80 g/s aangepast door Herbert Sheck. Die 19 jaar niet van zijn plaats is geweest, de motor heeft wel al die tijd verwarmd binnen gestaan. En ziet er dan ook picobello uit op wat stof na. Ik heb wel wat verstand van een motor maar van motoren zelf, heb ik nog geen kaas gegeten. Nu heb ik op het forum wel al wat redelijk ingelezen, heb verschillende werkplaats handboeken gekocht. Heb daar al veel nuttige tips uitgehaald. Maar de meeste verhalen zijn van motoren die dan +/- 3 jaar stil hebben gestaan

Er zijn wel al dingen die mij direct zijn opgevallen. Zoals de zuigers zijn los, de achterschokbreker is aan revisie toe. De remmen zitten vast want de wielen draaien zwaar.

Nu wil ik een hoop dingen liever zelf doen om van te leren. Maar je kunt niet alles zelf doen.
En daarom zit ik nu dan ook met een aantal vragen.

Wat kun je beter aan een specialist over laten of wat kun je makkelijk zelf doen.
Waar moet ik extra / specifiek opletten ivm lange stil stand.
Er zitten nu michelin dessert banden op, aangezien dat ik voorlopig toch nog niet van plan was om off the road te gaan wat is dan de beste banden keuze.

Alvast bedankt voor alle hulp

Gr. Pd
 
Dankje wel, de foto's zijn nooit geweest om jullie ogen uit te steken ;) Maar te weten te komen over de motor en Herbert sheck. En natuurlijk hoe ik dit het beste kon/ kan aanpakken. Verders weet dat er van voor en van achter wp vering is gebruikt, dat de achterbrug is verlengd, de cilinder inhoud is vergroot naar 1000cc, en nog wat kleine diverse aanpassingen.
Ik weet inmiddels dat ik speciaals in huis heb, vergelijkbaar met hpn.. Zij zal bij mij nog vele jaren in de watten gelegd gaan worden...
 
Laatst bewerkt:
mooi ding vergeet voor je eigen veiligheid je remleiding niet te vervangen. daar is het beste wel af na zoveel jaar. en dan blijft de motor ook langer mooi.
verder zou je het meeste tot al het werk er aan makkelijk zelf moeten kunnen als je niet geestelijk of lichamelijk gehandicapt bent. die techniek is allemaal redelijk agrarisch.
 
Laatst bewerkt:
Volgens mij zit er een virus in de software van die BMW. Doe hem snel weg nu het nog kan. Ik help je wel.

Benzine erin en gaan.
;)

Post svp zsm een filmpje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan