Wiellagers wisselen

Status
Niet open voor verdere reacties.

jerryt

MF veteraan
14 aug 2005
23.418
57
Goedenavond

Moet een wiellager demonteren voor 1 met groters binnendiameter maar krijg geen grip achter het lager omdat er een binnenbus vrij krap inzit.Heb dus geen opstaand randje waar ik met een drevel tegen aan kan tikken om ze naar buiten te werken.
Zijn hier speciale lagertrekkers voor of iemand nog nuttige tips hoe te doen? O-)

b.v.d.
full
 
Maar goed hier is dan t vb:

Motor BSA A7/A10, en dan gaat t om de lagers in de achterbrug. Google ff " BSA A7 swingarm bushings", twee bussen met elkaar verbonden door rubber.( plaatje lukt me ff niet) En de kleinste bus is de helft langer dan grotere. De kleine diameter bus komt in t midden van de achterbrug tegen de bus van t andere lager aan de andere kant.
Dus een soort gelijk stuk gereedschap als waar t hier over hebben maar dan iets meer op leeftijd en uitgebreider geprobeerd.
Maar de twee zijden van de binnenbussen zaten zo strak tegen elkaar dat we geen grip op kregen. Ook t rubber was knalhard en gaf niets mee.
We dachten die persen we er ff uit en dan komt tenminste aan een kant wel de complete set er uit en aan de andere kant zien we dan wel weer.
Maar we persten t rubber stuk en de twee grotere bussen bleven zitten, dus dat zegt ook al iets over hoe klem deze bussen er in zaten.
Deze twee grote bussen zitten weer tegen een rand aan de binnenkant van de achterbrug, en daar kregen we dus ook geen grip op.
Maar las er in gelegd met mig/mag en ze gleden....... nou ja met enige overtuiging van een hamer vanaf de andere kant, en ze waren er uit.
Dus hele kist met een speciaal gereedschap tot onze beschikking, en toch maar weer op de lompe manier.
Maar de eigenaar in Nieuw-zeeland zal dat een biet zijn, die heeft weer een gerestaureerde achterbrug + nog wat speciale delen.

Pfft lang verhaal, had er ff geen zin in maar ok dan. :W

We hadden het hier over wiellagers en wiellager-gereedschap. Dat je er ook dingen mee kan doen waar hij niet voor gemaakt is veranderd niks aan het feit dat hij perfect doet wat hij hoort te doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan