Demper zelfbouwen

Hoy,
Heeft er iemand ervaring met het zelf bouwen van dempers ?
full

Ik heb op mijn Fatboy TC88 Bj 2002 uitlaten van Supertrap der op zitten,
Mean Mother Drag Pipes worden ze genoemd. Ik vind ze supermooi omwille van de symmetrie en omdat ze dubbelwandig zijn en zo niet verkleuren.
In de cataloog van Zodiac schrijven ze het volgende bij de uitlaten :
" The baffle takes the Noise level down a notch so women and children don't go screaming when you approach them on the street "
Deze uitlaten maken echter zo een kabaal dat ik bang ben om er even een uitstapje mee te maken naar Nederland laat staan Duitsland. Ben dus Belg en hier in België zijn ze nog tollerant ! voor hoe lang nog ?
Heeft er iemand experimenten der op zitten met het zelfbouwen van dempers ?
Ik heb zelf wat gemaakt zoals op de foto is te zien. Op de achtergrond zie je de originele baffle.

Fatboyke
 
op het tech-forum staan er diverse topics over, ff de zoekfunktie gebruiken en je zult redelijk wat info vinden. Daar zijn het wel voornamelijk dempers voor racers, mar het principe blijft gelijk.
 
Veel suppertrapp dempers zijn juist af te stellen door plaatjes toe te voegen of te verwijderen. maar ik neem aan dat dat bij dit type dus niet mogelijk is?
 
Door de goede naam en faam van supertrapp heb ik mij erop verlaten, maar helaas is het met dit soort dragpipes enkel met of zonder demper te rijden. En met demper is hij nog redelijk grof. Ik denk dat de diameter van 2 1/2" het niet toelaat om de bekende schijventechnologie van supertrapp hier toe te passen.
De uitlaten met de schijven zijn 3" en 4".

full
 
mooie pijpkes!
persoonlijk had ik er niet die gebogen eindstukskes opgezet!


heb zelf ook supertrapps op mn sporty. wel met disc technology.(heb wel alle bijgeleverde plaatjes er tussen (en doordat ik t nog te zacht vond nog wat revetjes toegevoegd)
rees eerst met originele amerikaanse pijpen (waar de dempers door de vorige eigenaar uit waren verwijderd)


kun je er geen universele binnendempers in schroeven (weet niet of dat kwaliteit is) kan t me moeilijk voorstellen
 
Bla, bla, bla
Deze uitlaten maken echter zo een kabaal dat ik bang ben om er even een uitstapje mee te maken naar Nederland laat staan Duitsland. Ben dus Belg en hier in België zijn ze nog tollerant ! voor hoe lang nog ?
Heeft er iemand experimenten der op zitten met het zelfbouwen van dempers ?
Ik heb zelf wat gemaakt zoals op de foto is te zien. Op de achtergrond zie je de originele baffle.

Fatboyke

Als je er niet mee durft te rijden, waarom zet je ze er dan op...... |(

Als je performance goed is, dan moet je ze gewoon laten zoals ze zijn.....
Zoniet, vraag dan aan een specialist of stuur gewoon een mailtje naar Supertrap, moet je eens kijken hoevaak fabrikanten met advies komen....als je het maar vraagt (en een beetje slijmt :o )
 
Sorry, maar ik heb er bijna 28000 Km op zitten met die uitlaten.
Deze zitten er reeds van juni 2002 op en ik ben der al in verscheidene landen mee geweest. Twee weken na mijn aankoop heb ik een mail gericht aan zodiac.nl met de melding van de herrie die deze pijpen maken. Ik heb deze gekocht zonder ze ooit gehoord te hebben en vrij kort nadat ze op de markt kwamen. De bedoeling is toch een persoonlijk tintje te geven aan je tuf. Mijn officiële dealer trok het zich niet aan. Daar liet ik het niet bij en kwam zo bij Jimmy van www.hbs.be terecht die zich er wel over ontfermde en vrij snel met een oplossing kwam. Hij stelde me voor om een demper te kopen van het merk "White Brother" en daar fiberglas doek omheen te doen. Dit geeft een wat zachter geluid maar het blijft nog steeds grof. En zo rijd ik nog steeds en vooral omwille van de look maar niet omwille van het geluid. In België komt dit onderwerp ook langzaam ter sprake in het beleid, zie link http://www.2fast4u.be/forums/showthread.php?t=1971
 
ik heb twee jaar met totaal open pijpen rondgereden (ook in belgie en duitsland) nooit problemen mee gehad!

omdat mijn pijpen aan vervanging toe waren ben ik gaan zoeken voor een alternatief, vond een paar leuke supertrapps voor weinig(nieuw) op ebay.
Voordeel is dat je zelf dmv de discs tegendruk en geluid af kunt stellen
 
Sorry, Je hoeft geen sorry te zeggen hoor!!Dit geeft een wat zachter geluid maar het blijft nog steeds grof. En zo rijd ik nog steeds en vooral omwille van de look maar niet omwille van het geluid. In België komt dit onderwerp ook langzaam ter sprake in het beleid, zie link http://www.2fast4u.be/forums/showthread.php?t=1971

Dus als je een mooie dame ziet en versiert check je niet ff of er misschien mogelijker wijs perongeluk iets tussen d'r benen hangt......

Oftewel: Koop je iets voor "de looks" moet je niet lopen zeuren over hoe het werkt of klinkt, ik probeer je niet af te zeiken, maar ik rijd al jaren met een geluid waar kleine kinderen het in hun broek voor doen. Mijn eigen kinderen vinden het machtig mooi, maar dat ligt aan de opvoeding........
Mijn buren motten niet zeiken en de zwaantjes hier in Ollanda steken nog altijd hun duim omhoog als ik voorbij rij (te hard) dus ik zie het probleem niet helemaal.

Ga kijken voor andere uitlaten, want een betere demping(met deze uitlaten) zul je niet krijgen zonder aan vermogen af te doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan