wat is de beste olie voor mijn fireblade sc 28

Status
Niet open voor verdere reacties.

michelblade

Die hard MF'er
29 jul 2010
295
0
nijmegen
ik ga morgen mijn olie verversen van mijn honda fireblade sc 28,,,wat voor olie kan er het beste in??? mvg michel
 
Laatst bewerkt:
Motul / Belray half-syntheet.

Schakelt je motor ook nog eens goed van. Castrol gaat alleen de auto in of Shell.

Verder kan toch niemand je vertellen wat de beste olie is. Doe geen moeite. Het is vrijwel allemaal subjectief oordelen.

Zorg nu maar dat het aan de specs voldoet.

Toen ik mijn blade uit 2004 kocht reed die eigenaar met Motul erin, toen schakelde hij af en toe niet. Op aanraden van een motorspecialist/circuitrijder moest ik er Bel-Ray ingooien namelijk de EXP 10W40 want dat zou het schakelprobleem verminderen/oplossen. Het werd iets minder maar nog steeds niet goed. Nu overgestapt op Castrol en ik heb nog geen problemen gehad, maar wat niet is kan nog komen :P Maar voor nu houd IK het bij Castrol, maar goed dat is mijn ervaring en vertrouwen in Castrol.

En vandaar dat ik al zei dat Castrol en Honda niet voor niks al 55 jaar samen werken, dat zal deels met het sponsorgeld te maken hebben maar ook met de goede samenwerking.

En zoals Syhoro al zegt, voldoet je olie aan de specs dan zal je motor er heus niet kapot op draaien. Het is ook het gevoel/vertrouwen wat meespeelt.
 
Laatst bewerkt:
Verder kan toch niemand je vertellen wat de beste olie is. Doe geen moeite. Het is vrijwel allemaal subjectief oordelen.

Oke... Dus als iemand in de racerij geen Belray gebruikt omdat hij daarmee slechte ervaring heeft is dat bullshit?
Je kan de gebruikte olie laten testen bij een bedrijf, daar vertellen ze je precies in wat voor staat je olie is. Maar misschien had zijn motor meer slijtage door de olie, en met andere olie was de slijtage nauwelijks meetbaar.

Olie ziet er wel hetzelfde uit, maar door additieven en dergelijken zit er wel degelijk verschil tussen olie. Zelfs bij motoren en auto's zit verschil in olie.
Motoren met een natte plaatkoppeling hebben olie nodig met de specificatie JASO MA of MB. Als je daar bijv. een motorolie in doet van je peugeot 207 dan gaat je koppeling slippen.
En vanwege het milieu worden met moderne olieën het zink en fosfor gehalte laag gehouden, daar moet je ook mee oppassen.

Persoonlijk raad ik Mobil 1 Racing 4T 10W-40 (of 15W-50) aan. Het is speciaal ontwikkeld voor motoren (zelfs met een natte plaatkoppeling).
 
Dat wilt dus zeggen dat de motorex minder aanhechting aan de cylinderwand heeft, waardoor het olieverbruik daalt.
De olie is dus allesbehalve beter... (op dat vlak tenminste)

er is mij ooit een mooi verhaal verteld over Motorex topspeed olie door Dirk, vertegenwoordiger (ex monteur) van Motorex. Ging over moleculen en moeilijk.

Misschien interessant om ook eens te horen.
 
En welk jaar is die geïntroduceerd?
Toen was de Fireblade niet eens meer in dealer onderhoud. ;)
De destijds voorgescreven kwalificatie is niet meer te koop, vervangen door jaso ma mb.
http://www.jalos.or.jp/onfile/pdf/4T_EV1105.pdf

Ik zal eens op de fles Castrol volsynthetische meuk hier kijken. ;)
(Duitsland mag het niet, volgens derden wel in Nederland)Om het olieverbruik op één 'bedachte' eigenschap in twijfel te trekken zonder onderzoek lijkt mij - is ook een aanname- te kort door de bocht. Wat een vakman u ook bent.
Wetenschappelijk is het niet. Het lijkt op glad ijs? :)

Teveel variabelen om op te noemen.
 
Motoren met een natte plaatkoppeling hebben olie nodig met de specificatie JASO MA of MB.
JASO MB is in ieder geval niet geschikt voor een natte koppeling. ;)
Als je daar bijv. een motorolie in doet van je peugeot 207 dan gaat je koppeling slippen
Dat is dus helemaal niet zeker, de kans is zelf kleiner dat hij gaat slippen dan dat hij niet gaat slippen anders dan door slijtage van de koppeling zelf.
Alleen motorolie met additieven zoals ondermeer friction modifiers laat de koppeling slippen.
En die zitten niet in iedere standaard olie voor koekblikken. :)
De destijds voorgescreven kwalificatie is niet meer te koop, vervangen door jaso ma mb.
De JASO is ontstaan omdat er nieuwe olie op de markt kwam met lage viscositeit en/of brandstofbesparende toevoegingen, gevolgd door allerlei andere ontwikkelingen in de automotive. Een olie met API norm is niet vervangen door een standaard van de andere kant van de wereld. ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan