Kawa GPX 600 loopt maar op 2 cilinders?

23 jul 2013
27
2
Beste motorfanaten,

Ik heb onlangs een zgan kawasaki gpx gekocht met maar 17000 op de teller. Alles was mooi behalve de motor liep niet helemaal perfect door de carb revisie afgelopen winter en het niet synchroniseren erna.
Toen heb ik de kleppen gesteld op de juiste speling en wou binnenkort een carb-uitlijn systeem maken, maar na het kleppen stellen ging hij na wat aantal km's heel vreemd lopen, leek wel of op 3 of zelfs 2 cilinders. Ik haalde de tank er weer af om te kijken en het bleek dat de geremonteerde koelslang op de cilinderpet had gelekt en daarvan was ook koelwater op de linker bougie(s) gekomen.
Nu dacht ik: dit is het probleem, maar na met lopende motor alle bougiekappen 1 voor 1 losgetrokken te hebben viel hij wel steeds uit.
Nu is mijn vraag of jullie weten wat dit kan zijn, of het wel of niet aan de bougies ligt of dat een stelschroef los is gegaan van de tuimelaars (hoe strak moeten deze).

groet, boris

ps. hij doet het steeds slechter na langer rijden/warmere motor :') -O-
 
Ik haalde de tank er weer af om te kijken en het bleek dat de geremonteerde koelslang op de cilinderpet had gelekt en daarvan was ook koelwater op de linker bougie(s) gekomen.

:?


Trek de bougies er uit zou ik zeggen, je kan dan kijken hoe ze er uitzien (kleur o.a.) en je kan kijken of ze vonken...

Stelschroef is handvast, staan geen waardes voor in de manual.

Misschien een overbodige vraag maar heb je de tank gereinigd/uitgespoeld of filter geinstalleerd voordat deze werd aangesloten op de carburateur??
 
Laatst bewerkt:
Kijk even of de bougies vonken en of er benzine in de vlotterbakken zit. Zo ja dan probleem met de carb (ultrasoon schoonmaken en vlotterniveau controleren.
 
Alles was mooi behalve de motor liep niet helemaal perfect door de carb revisie afgelopen winter en het niet synchroniseren erna.

Ik neem aan dat de vorige eigenaar jou dit mooie sprookje heeft verteld?
Zoja dan zou ik maar van het ergste uit gaan en stap voor stap alles controleren
Dus eerst compressie meten.
Dan klepspeling en nokkenas timing controlereen.
Vervolgens de carbs er weer af en dan echt goed (laten) ultrasoon reinigen.
Dan nieuwe bougies erin en proberen te starten.
Als je geluk hebt dan loopt hij nu wel goed en anders is de ontsteking niet meer goed.
Succes
 
aangezien het slechter lopen is ontstaan na het stellen van de klepspeling en je niet weet hoe vast de contramoer van de tuimelaar moet zou ik de kleppendeksel eraf halen en de boel daar eens controleren voordat je verder gaat zoeken.
 
Hier ben ik weer,

bedankt voor de reacties allemaal!
Morgen ben ik van plan de motor weer te fixen. Ik verwacht dat er 1 slechte bougie tussen zit, aangezien de motor VOOR de kleppenstelling goed liep, ERNA ook maar begaf het na het kloten met het koelwater verversen (ik denk dus dat een oude bougie het begeven heeft, maar bij bougiecheck dmv cilinder voor cilinder eraf te halen op stationair valt hij uit. Misschien dat de bougies het alleen begeven bij gas geven)
ik snap dat het beste is om even onder de pet te kijken, maar dat is echt een gekut bij deze kawa. Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat iets losgetrild is bij een van de carbs inwendig.
Hier iig een filmpje voor het idee, vind het maar een beetje raar, rookt of stinkt ook helemaal niet extra:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/95990357/20141106_190354.mp4
 
nog even wat simpels, het hielp [waarschijnlijk] een ander ook.
zitten alle slangen onder de tank goed en op de juiste plaats?
zit de benzineslang niet geknikt, zodat ie [bijna] geen brandstof doorlaat?

je hebt immers de tank eraf gehad om de kleppen te stellen, van een beetje koelwater bij de bougies gaat een motor normaal gesproken niet beroerd lopen. [wel eens in de regen gereden?]
of de bougiekabels moeten slecht zijn en dan doorslaan.
 
Leuk verhaal van eigenaar hoor, maar carb revisie was nodig bij 17000?
Zal dit al niet zo geweest zijn? En foute diagnose?
Nu slang lek van koeling, miss lekke kop?

Maak niet dezelfde fout, en begin bij stap 1...
Je kocht hem al met n fout erin, en waarom ging je kleppen stellen?
Geluid? Tikken? Kon ook overslag zijn. Of slechte verbranding.
Ik denk niet dat je t bij jezelf moet zoeken, maar in t verleden...
 
zijn niet de meest sleutelvriendelijke fietsen nee :P

Klinkt als een slechte vonk, wellicht dat je ook wat last hebt van oude benzine of water in de tank? Een carb revisie is leuk, maar als ie daarna weer een tijd stilstaat kan je weer overnieuw beginnen. Is de tank roestvrij?
 
Misschien beginnen bij het allermakkelijkste: welke bochten worden warm en welke niet? Als ie 30 seconden gelopen heeft weet je alvast iets. Loopt ie op twee cilinders en doen 1 en 4 of 2 en 3 niet mee dan komt de bobine met stip hoog op het verdachtenlijstje te staan.
 
Bougies vervangen maar doet nog steeds hetzelfde.
Bocht 2 wordt wel warm maar niet zo heet als de rest. Kwam nwt toevallig een specialist tegen en heb hem het filmpje laten zien en verhaal verteld en zei dat ik even bij de carbs moest kijken, ga ik nu doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan