Linker stuurschakelaar CBR 400 rr

Soldierdog

Die hard MF'er
25 sep 2014
314
87
Uithuizen
Heren en dames,

Na enig gezoek ben ik tot de conclusie gekomen dat een losse linker stuurschakelaar voor een cbr400rr NC23 moeilijk/niet te krijgen is. ;(

De mijne is namelijk een beetje gaar, de passing schakelaar heeft kuren werkt wel maar gaat moeilijk en blijft hangen. En de groot licht/normaal licht schakelaar is ook op zijn eind. Die knop werkt wel alleen als je die knop een beetje beweegt zie ik mijn voorlampen knipperen. Heb dat witte kastje die in de schakelaar zit al uit elkaar gehad, hing in elkaar met seconde lijm (ik was het niet) dit verwijdert en weer in elkaar gezet (wat lukte). Het werkt alleen soms na een rit kijk ik naar mijn voorkant en zie dat mijn lampen niet meer branden ff het knopje bewegen en klaar.

Dit begint toch te irriteren, dus vervangen. Ik zie nu op een bekende site dat een linker stuurschakelaar van een firestorm en verdomt veel op lijkt (qua knoppen) en is tweede hands leverbaar is. Maar in hoeverre lijkt die erop. Dus heeft iemand een stroomschema van een firestorm?

Solderen ed. is niet zo'n probleem maar als iets min of meer 1 op 1 past waarom niet. :)

Heb het forum al doorgenomen en zo niet iets kunnen vinden en als iemand anders eentje van een andere honda weet die erop lijkt of past is dat natuurlijk ook goed.

Bij voorbaat dank.
 
Bedankt, maar beide hebben geen linker stuurschakelaar meer. Bij de motorspecialist staat die er niet tussen en die andere heb ik zelfs al ooit een keer gebeld (staat al heel lang op marktplaats) en wat er op de foto staat is er werd er toen verteld.

Toch bedankt.
 
Klopt Martell,
Wel ander nummer maar waarschijnlijk vrijwel gelijk. Alleen die is net zo niet makkelijk verkrijgbaar. ;( ;(

Ik zie nu net dat die van een cbr900rr ook vrijwel gelijk is (qua knoppen) daar zou toch ook wel stroomschema van moeten zijn?
 
Klopt Martell,
Wel ander nummer maar waarschijnlijk vrijwel gelijk. Alleen die is net zo niet makkelijk verkrijgbaar. ;( ;(

Ik zie nu net dat die van een cbr900rr ook vrijwel gelijk is (qua knoppen) daar zou toch ook wel stroomschema van moeten zijn?
Zo heel veel knoppen zitter er niet op, toch?
 
Hoe meer ik mij hierin verdiep hoe meer verschillen ik zie in die schakelaars. B|
Van de cbr900rr bj 2000. Lijkt meer op die van de cbr400rr dan de cbr900rr van 1996-1997.
Tenminste als ik de sites mag geloven.
 
Nee alleen op die van de cbr400rr zit een schuifschakelaar voor het licht van uit naar stadslicht naar gewoon licht zeg maar. Veel andere hebben alleen een klikschakelaar van stads naar normaal licht.

Wil toch het dichtste bij orgineel blijven ook doordat het dan makkelijker eraan te lussen is lijkt mij.
 
koop gewoon 1 die het meest op de originele lijkt en dezelfde knoppen heeft, en vervang gewoon de kabels voor de jouwe moest de stekker anders zijn (meest waarschijnlijk maar je weet nooit ;-) )
 
Dat is ook het plan ongeveer :P
Alleen het probleem beetje van welke andere honda ik dan een stuurschakelaar kan gebruiken en waar weg te halen.

Zie nu net dat Woesthoff nog 1 heeft van een cbr900rr, en roukema ook van een cbr900rr (mist wel een knoppie) morgen maar eens bellen denk ik.
 
De schakelaar is binnen.

Ik zit wel met een vraag, dat hele ding vrijwel identiek aan die van de cbr400rr. op 1 ding na
Die van de cbr400rr heeft twee losse kabels voor de koppelingshendel.
Die van de cbr900rr heeft hier 4 van, 2 paar zeg maar, 1 paar zal wel weer voor de koppelingshendel zijn maar waar zijn die andere twee losse kabels voor? Het lijkt op cmsnl erop dat die ook aan de koppelingshendel moeten??

Voor de rest zijn de twee hetzelfde, twee stekkers met in totaal 11 pinnetjes ik hoef alleen de stekkers om te zetten lijkt het, de cbr400rr is een vrouwtje, cbr900rr is een mannetje. :P
 
Terug
Bovenaan Onderaan