uitlaat honda cbr 600 f5

HondaRemi

Rookie
28 feb 2015
4
0
Hallo ik heb een honda cbr 600 f5 uit 2006.
nou ben ik op zoeke naar een ander uitlaatje maar vind op internet een hoop voor de f4 of de f4i.
nou is mijn vraag kan ik die ook gebruiken voor mijn f5 of zit daar verschil in?? Zo ja wat is het verschil?
Alvast bedankt!
 
Zover ik weet hebben alle CBR 600 Fi (dus 2001-2007) dezelfde uitlaat. De F4 is toch het '99-'00 model (laatste met carburateurs)? Die heeft idd een andere uitlaat dan de 01>, de ene heeft een redelijk rechte linkpijp, de andere heeft een knik aan een kant. Welke wat heeft weet ik zo niet meer uit het hoofd :P

Voor de 2001> CBR 600 Fi en FSport zijn massa's leuke sportdempers te vinden.
 
Hallo,

Er zijn een paar mogelijkheden :
Een andere eindemper, of een geheel uitlaatsysteem.
Het goedkoopste is een andere demper.
Als je alleen een einddemper wil kan je er vanalles opzetten.
Je moet voor je demper alleen wel de juiste bevestigingspunten hebben, en de juiste diameter voor aansluiting op je linkpijp.
In de meeste gevallen zou dit voldoende moeten zijn, maar het kan in uitzonderlijke gevallen zo zijn dat je fiets wat minder goed gaat rijden. In dat geval zou je de afstelling(brandstof, lucht) moeten (laten) bijstellen.
Een ander uitlaatsysteem met bochten, etc. wordt een ander verhaal.
Hiervoor moet je naar een specialist om alles goed te laten afstellen, en dit kost aanzienlijk meer. Het kan je echter wel weer wat meer paardjes opleveren, en een beter rijdende motor.
Uiteraard kan je ook zelf iets in elkaar zetten, maar daar heb je een ander topic voor !
Om terug te komen op je vraag, meet de diameter van de demper, en de bevestigignspunten op, en kijk of die heztelfde zijn, dan moet het lukken !
 
Gewoon meteen passende demper voor de F4i = F5 nemen. Heb je geen gedoe en meteen e-keur geldig voor jouw motor.


Als ik het zo snel goed gezien heb is er officieel geen F5, maar wordt de F4i (met dubbele koplamp) wel zo genoemd omdat het de opvolger van de F4 (met enkele koplamp) is
 
Onder de buddy van mijn motor staat dat het een f5 is ik wil alleen de demper gaan vervangen maar ken op internet niet de diameter vinden van de aansluiting die ik heb ken ik ook dempers die geschikt zijn voor andere merken er onder hangen??
 
Zoals eerder gezegd :
Meet met een schuifmaat of de diameter van de linkpijp hetzelfde is als het aansluitpunt van je demper, en kijk/meet of je 'm op dezelfde, of beter gezegd: goeie plaats kan vastzetten !
Dan maakt het merk, model, of type niet veel meer uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan