Yamaha R6 2006 slecht lopen/afslaan na start met koude motor

s100spit

MF veteraan
13 okt 2006
9.678
364
Hierbij een vraagje of iemand weet waar het probleem zich bevindt bij een Yamaha R6 2006 circuitracer. Het probleem is als volgt:
Motor start en slaat aan, vervolgens schommelen de toeren tussen de 1500 en 2500 ongeveer en slaat af. Als je hem beetje op het gas houdt blijft hij draaien, hetzij niet echt lekker. Zodra hij 50 graden Celsius aangeeft is het over en loopt hij prima stationair. Warm starten geen probleem. Enige foutmelding was koelvloeistof temperatuur sensor welk vervangen is voor een nieuwe. Gaf geen verbetering. Ook draadbreuk is het vermoedelijk niet want de temperatuur wordt goed weergegeven.

Onderstaand filmpje geeft het exact zelfde probleem weer.

Onderstaande twee topics, benoemen verschillende zaken. Eentje heeft het over zijn pc3 usb met ignition module. Heeft deze motor ook sinds kort voor de QS, maar loskoppelen heeft geen resultaat, zoals wel bij het onderstaande topic.

Andere topic (waar ook het filmpje bijhoort) heeft het over de throttle body sync, tps sensor en bougies.

07 r6 rough idle then stalls on cold start - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums

Bike stalls on cold start - Yamaha R6 Forum: YZF-R6 Forums

Maar lees ook veel dingen over problemen met de klepspeling, alleen dan loopt de motor niet zo beroerd als deze en die uit het filmpje. Zou natuurlijk wel zo zijn dat hoe slechter te klepspeling hoe beroerder hij loopt.
Maar de motor is vorig jaar goed werkend weg gezet en heeft nu ineens deze problemen, daardoor lijkt het meer op een elektrisch probleem dan een mechanisch probleem, zoals de kleppen.

Mocht iemand het bekend voorkomen, tips hebben of exact hetzelfde probleem herkennen dan hoor ik het graag.

Alvast bedankt voor de hulp.
 
Terug
Bovenaan Onderaan