Rubber keerringen benzinewerend benzinetoevoer carburateur?

Bartez

MF'er
28 jan 2003
56
0
Hoi,

Afgelopen weekend hebben de keerringen van de brandstoftoevoer van mijn Fireblade uit 1994 het begeven. Tijdelijk kunnen oplossen met een paar Grohe douchekraan rubbertjes, maar ik vraag me af hoe benzinewerend deze zijn.

Daarom naar de motorzaak gereden en gevraagd naar het bestellen van circa 4 nieuwe rubbertjes en meteen maar de rubbertjes aan de afvoer/overloop meegepakt.

Tot mijn grote schrik zou ik voor deze 8 rubbertjes met een doorsnede van circa 1 cm meer dan 120 euro kwijt zijn! :N :(

Dat ga ik er dus echt niet voor betalen en dit staat naar mijn idee totaal niet in verhouding.

Daarom de vraag aan jullie als echte kenners....Zijn er alternatieven???

Kortom, iemand enig idee waar ik voor een normaal bedrag een paar van die rubbertjes op de kop kan tikken en die niet worden aangevreten door benzine?

Hoor het graag van jullie, motorrijden moet wel leuk blijven :Y

Thanx!
 
Dank allen. Tja, uiteraard ga ik graag naar een motorzaak, dat heb ik zelfs al gedaan (nota bene een honda specialist), exhter wist deze me niet eens te vertellen wat ik precies nodig had (zie eerste post), maar gaf me simpelweg een optelsom van tig o-ringen met een enorme prijs. Over alternatieven wilde hij niet eens spreken. Oftewel...die kon me niet verder helpen, vandaar dat ik het zelf ben gaan proberen, aangezien ik geen €100,00 of meer wil uitgeven aan iets van 10 o-ringen.

Daarom nu aan het speuren naar de juiste maat, maar helaas nog niet exacte gevonden. Die grohe rubbers zijn overigens 7x2mm en dichten prima af, echter ook 1 in een potje met benzine gedaan en die is inmiddels 2x zo groot gezwollen...

De originele lijkt me iets van 8,5x1,5mm (ipv 7,5x1,5). Een viron ringetje in die maat bleek echter niet te dichten. Daarom iets kleiner gepakt, deze bleek echter niet hoog genoeg en dichtte ook niet goed af.

Ga het nu proberen in de maat van het grohe rubbertje (7x2mm).

Wat is overigens het verschil in hardheid van rubber mbt Viton en NBR70 ringen?

Zijn Viton ringen wellicht te 'hard' om af te dichten tov de NBR ringen of de foute zachte grohe rubbers?

Die NBR70 ringen zijn toch ook benzinewerend als ik de bovenstaande post goed interpreteer?
 
viton is niet harder , gewone zijn maar goed tot 100° C (zoiets dacht ik toch), als de temperaturen (veel) hoger oplopen heb je viton nodig (bv om cylinderkoppen en uitlaten af te dichten in 2-takten)
 
Dat is helemaal geen hogere wiskunde. Er zijn genoeg groothandels met enorme hoeveelheden op voorraad. Voorbeeldje meenemen en vergelijken maar. Voor een paar euro ben je klaar. Ik ga zelf altijd naar Vota in Amsterdam (ook grote webshop trouwens).

Als ik aan de hand van een geodriehoek moet vertellen zou ik op een 7,5x1,5 gokken. :P
Van de week nog bij Vota geweest voor twee carburateurs. Dubbele hoeveelheid gekocht tegen het verliezen en ik was 2 euro vijftig kwijt.
Vota heeft alles. Als zij het niet hebben, heb je het ook niet nodig.
 
Thanx allen. Ik heb inmiddels ook een andere leverancier van die ringen gevonden. Vota ook, maar die wat duur in verzendkosten en ik woon niet bepaald in de buurt.

De volgende link is voor NBR70: https://www.technirub.nl/o-ringen/o-ringen-nbr-70-shore-a.html

of deze voor Viton: https://www.technirub.nl/o-ringen/o-ringen-viton-80-shore-a.html

Ik weet niet zo goed wat ik aan moet met de duitse link hierboven, kun je me aangeven wat de meerwaarde hiervan is? Ik vind immers exact dezelfde info als op CMSNL en nagenoeg dezelfde prijzen....misschien zie ik iets over het hoofd?
 
Heren,

Ook CMSNL heeft moeite het schema goed te lezen. Het blijkt inderdaad dat er per setje 4 o-ringen inzitten. Waarom is mij een vraag! Wellicht heb ik een theorie die jullie kunnen beamen, danwel om zeep kunnen helpen ;)

Als ik kijk op het bijbehorende schema van CMSNL:

Honda CBR900RR FIREBLADE 1994 (R) NETHERLANDS CARBURETOR (ASSY.) - buy CARBURETOR (ASSY.) spares online

Dan heb ik voor set 4, 5 en 6 nieuwe o-ringen nodig. In principe 10 stuks dus.

Bij set 4 staat echter zowel een 7 als een 8 als type o-ring.

In o-ring setje 16040-MZ1-790 zitten 4 ringen. Zouden dit 2x ring 7 en 2x ring 8 kunnen zijn?
En impliceren de getallen 7/8 in set 4 dat er op dat t-stuk 2 ringen achter elkaar moeten zitten aan één zijde? Oftewel, 4 ringen per t-stuk? dus 7+8 aan de linkerkant en 7+8 aan de rechterkant van het t-stuk?

In dat geval zou ik namelijk aan aan 4 stuks 16040-MZ1-790 genoeg moeten hebben.

set 4: 2x ring 7 en 2x ring 8 op 1 t-stuk
set 5: 2x ring 8 op 1 t-stuk
set 6: 2x ring 7 op 1 t-stuk

Totaal benodigd:
ring 7: 6x
ring 8: 8x

Dus totaal 4 setjes met elk 2x ring 7 en 2x ring 8

Iemand enig idee uit ervaring? (overigens zat er op mijn t-stuk van set 4 aan weerszijde slechts 1 o-ring, dus ik vermoed dat mijn theorie klets is, maar toch!)

p.s. goede jaarwisseling allen!
 
Ik snap niet waarom die zo duur zijn.
Ik heb toevallig deze week ook 3 o-ringetjes van een carburateur besteld die tegen benzine moeten kunnen en die waren 2,50 per stuk. En dat vond ik al duur...
Veel grotere remkeerringen voor remzuiger waren ook niet duurder dan 4 euro.
 
Ik had ook problemen met o-ringen tussen de vlotter-naald-kleppen en carb.huis.
De vlotternaalden hadden nauwelijks nog functie omdat de benzine gewoon erlangs werd geperst via de vlotterkamer door de sproeier het inlaat-kanaal in. 1 van de kanalen stond ook letterlijk blank!

Uiteindelijk vond ik nieuwe ringen in een assortimentsdoos die uitstekend het probleem hebben opgelost. Helaas dan maar voor 1 jaar. Van de 4 carbs bleek daarna dat bij 2 de ringen in 1 jaar tijd waren 'verteerd'. De rubber-ringen vielen zogezegd van ellende uit elkaar. Maw weer extreem hoog benzine-verbruik.

Ik heb nu een carb-revisie-setje gemonteerd met rubber die wel geschikt zou moeten zijn. Hopelijk ben ik nu klaar voor meerdere jaren!
 
Laatst bewerkt:
Ik heb toen eens dit set gekocht...

Hofftech O-ring / Afdichtingsringen Set In Koffer (419 Delig)

had toen ook jouw probleem qua prijs en gebruikt voor m'n benzine toevoer in de carbs, zitten er al 11k in zonder lekken... :Y

Doe mij even zo'n foto met de geodriehoek van beide ringen (8 en 9) zal ik eens kijken of ik er nog wat heb voor je.

Groet Rucarodi...

Hey Rucarodi,

Hartelijk dank voor het aanbod, maar ik ga het simpelweg nog 1x proberen met viton ringen. Ik heb mijn eerdere plaatje van de originele gebroken ringen iets aangepast en ditmaal de volledige ring gemeten ipv de halve. Nu kom ik op een maat van circa 8mm x 1,8mm.

De originele ringen heb ik helaas niet meer. Die zijn op een of andere manier zoekgeraakt tijdens mijn zoektocht :(

Ik ga nog 1x viton o-ringen proberen van 8mm x 2mm. Als dat niet werkt, koop ik wel 4 originele ringen....

Ik hou jullie op de hoogte!
full
 
Klopt natuurlijk als een bus! Ik meet ook circa 1,5mm. Ik heb echter het vermoeden dat de oude rubbers iets platter zijn geworden dan ze origineel waren. Voor een goede afdichting ga ik daarom van 2mm dikte uit en hoop hiermee voldoende afdichting te bereiken....
 
Interessant document! Kan het zijn dat 2mm dikte eigenlijk te hoog is en juist niet goed afdicht? Oftewel, heb ik marge of komt de maatvoering heel erg nauw?
 
Ik heb vaker gezien dat oem rubbers een maat hebben die niet of nauwelijks elders los te koop zijn.
Qua passing op deze plek moet je iig precies de juiste maat hebben.
 
Gisteren heb ik de rubbers opnieuw vervangen, dit keer door viton o-ringen 8x2mm en dit lijkt te werken. Vooralsnog geen drupje lekkage. Nu kijken of het ook zo blijft de komende maanden!
 
Terug
Bovenaan Onderaan