Kawasaki GPZ600R. Maximaal 3500 toeren

Gijs87

MF'er
11 sep 2009
82
0
Vrienden,

Gister heb ik na een afwezigheid van 3,5 jaar weer een motorfiets gekocht. Gewoon iets ouds, goedkoops maar toch leuk.. Proefritje gereden en dat ging prima.. Op de aanhanger en thuis in de garage..

Vandaag; met de choke starten, tanken en rijden. Althans dat was de bedoeling. Nog geen 3 kilometer op de snelweg en de toerenteller schiet van 8000 tpm (was aan het inhalen) terug naar 2000 en het volledige vermogen was weg. Direct naar de vluchtstrook om te kijken wat er was. Viel direct stil maar kon hem ook direct weer starten. En vanaf dat moment was het maximaal aantal toeren, in elke versnelling, slechts.

Thuis aangekomen met een gangetje van 40 km/h en een max van 3500 toeren hem in de garage gezet, ik moest tenslotte eerst een beetje schelden en een kop koffie drinken! Een uurtje later op speurtocht, motor gestart en hij liep prima! Kon weer normaal gas geven en liep rustig, of nouja zoals de GPZ loopt. Beestje rustig laten lopen maar na een minuut of 7 tot 10 was het weer klaar. Weer maximaal 3500 toeren en constant uitvallen.

Ik heb het hele forum afgespeurd naar het probleem maar kon dit specifieke probleem niet vinden. Bij anders wil hij juist wel vanaf 4000 toeren lopen en daaronder minder. Bij mij loopt hij dus niet verder..

Wie o wie kan mij helpen met dit raadsel?
 
Goed het probleem bestaat nog steeds..
Reeds vervangen;
- bougies
- bougiekabels
- bougiedoppen


Loopt al beter stationair.. Maar wat me opvalt is dat het een continu proces is van wel goed lopen naar niet goed lopen..

Hij loopt een tijdje slecht (max 4000) dan eventjes goed, en dan weer slecht..

Zou het dan toch de carburateurs zijn? Of zijn er andere ideeën? 😊
 
Terug
Bovenaan Onderaan