Jorge Lorenzo deel 5;Time to tame the Desmo

Status
Niet open voor verdere reacties.

Paul4all

MF veteraan
14 jul 2009
12.099
390
Achterhook
Jorge Lorenzo deel V; Time to tame the Desmo

Lorenzo-Ducati.jpg




Página oficial de Jorge Lorenzo

De fans;
Worldbeater
Legendarische oprichter van 1e Lorenzo topic ooit

gerrit1957
The Godfather

rimtu
Snelstijgende rookie

Paul4all
Switcher en meelopert

Princess Bride
Gooit met mutsen

gerritenloes
Met M1 replica #99

Relentless
Iets met Chupa Chups

gRRaafie
Zou fan worden als JLo na zijn crash in Assen toch zou rijden

[J]ori~
Al een tijdje fan.

Dat zijn ze wel zo'n beetje,toch nog een aardig rijtje

De man waarom het hier gaat;

Jorge Lorenzo Guerrero, bijnaam: Por Fuera (Palma de Mallorca, 4 mei 1987) is een Spaans motorcoureur. Hij was in 2006 en 2007 wereldkampioen in de 250 cc klasse en in 2010,2012 en 2015 wereldkampioen in de MotoGP klasse van het wereldkampioenschap wegrace.


125cc en 250cc

Lorenzo maakte zijn kampioenschapdebuut op zijn vijftiende verjaardag, op de tweede kwalificatiedag voor de 125cc Grand Prix van Spanje 2002, de vrijdagtraining moest hij missen omdat hij niet oud genoeg was om te racen. In 2006 zette hij al zijn pole-positions om naar een overwinning. Lorenzo domineerde in 2007 het 250cc wereldkampioenschap. Zijn negen pole-positions in 2007 leiden eveneens allemaal tot overwinningen.

Jorge's overwinning in Misano in 2007 was zijn 16e in de 250cc klasse, waardoor hij de meest succesvolle Spaanse renner aller tijden is in de 250cc GP klasse - met een overwinning meer dan Dani Pedrosa en Sito Pons.
MotoGP

Na al een tijdje gekoppeld te zijn aan Yamaha MotoGP voor 2008, werd er op 25 juli 2007 bevestigd dat hij teamgenoot werd van Valentino Rossi en een tweejarig contract heeft getekend voor het MotoGP seizoen 2008.

2008

lorenzo-admits-having-problems-with-new-bike-3921_1.jpg



Lorenzo maakte een goede start van zijn MotoGP-carrière, finishte als 2de na de kwalificatie vanaf pole voor de Qatar nachtrace. Hij herhaalde dit met pole in de tweede ronde in Jerez, Spanje en een 3e positie, en pole in ronde 3 in Estoril, Portugal. Deze keer zette hij de pole om in een overwinning, zijn eerste overwinning in de Koningsklasse. Daarbij werd hij de jongste rijder in de MotoGP die op het podium eindigde in zijn eerste drie races, en neemt daarbij het record van landgenoot Dani Pedrosa over met een dag verschil.

In deze fase van het kampioenschap lag Lorenzo in gedeelde eerste plaats met Pedrosa, maar op 1 mei 2008 werd Lorenzo hard van zijn motorfiets geworpen tijdens de training voor de MotoGP Grand Prix van China. Lorenzo liep een afgebroken been op en brak een ligament in zijn linker enkel en een gebroken bot in zijn rechter. Hij was nog steeds in staat om de race te rijden en eindigden op de vierde plaats. Twee weken later, in Le Mans, toen alweer twee ongevallen geleden in de trainingen, slaagden hij erin om een tweede plaats te bemachtigen. In de volgende race in Italië vertrok hij vanaf de zevende plaats en crashte hij tijdens de race.

De daaropvolgende week, op Catalunya, beleefde hij zijn vijfde crash in vier Grand Prixes.

Op zowel Donington Park en de TT Assen kwam hij niet verder dan de zesde plaats, mede door een hele reeks van blessures. In de daaropvolgende races crashte hij tot wel zeven keer in slechts drie maanden. Hij eindigde uiteindelijk op de vierde positie in het seizoen.

2009
jorge-lorenzo-2009-7-4-15-51-2.jpg


In 2009 bleef Lorenzo bij Yamaha. Als gevolg van een crash in de kwalificatie op het circuit van Laguna Seca liep Lorenzo een kleine breuk in de kop van de vierde middenvoetsbeentje in zijn rechtervoet op, alsook kneuzingen aan de botten in beide enkels en schade aan zijn sleutelbeen in zijn rechterschouder. Twee crashes later in het seizoen, tijdens de regen in de Britse Grand Prix en in Brno, belemmerden zijn titelkansen. Inmiddels had hij 50 punten achterstand op de leider in het kampioenschap, Valentino Rossi, en zo zag hij zijn kansen op het winnen van de titel kleiner worden. Hij won in Indianapolis, terwijl zowel Rossi en Pedrosa crashte, waardoor Lorenzo's gat naar Rossi tot 25 punten werd terugbracht. In de eerste bocht in Australië crashte hij met Nicky Hayden, waardoor in één klap zijn titelkansen voorbij waren en Rossi de titel pakte met een derde plaats in Maleisië.

2010

Jorge-Lorenzo.jpg



Op 25 augustus 2009 eindigden de speculaties rond een mogelijke verhuizing naar Honda of Ducati door de ondertekening van een nieuw contract voor het team van Yamaha in het 2010 MotoGP-kampioenschap. Ducati bood hem naar verluidt 15 miljoen dollar om de plaats van Nicky Hayden in te nemen.

Lorenzo brak twee botten in zijn hand in een pocket bike-crash in het voorseizoen, dus miste hij het grootste deel van de pre-season tests. In de seizoensopener in Qatar vocht hij zich door het veld naar de tweede plaats en eindigde achter Valentino Rossi, nog steeds niet helemaal fit. Toen Rossi zijn been brak bij een crash in Mugello, haalde Lorenzo een voorsprong van 47 punten na vier overwinningen in de eerste zes rondes. Een overwinning in Assen maakte hem de zevende rijder ooit die wist te winnen in 3 klassen op dit circuit.

2011

jorge-catalunya.jpg



Lorenzo begon het seizoen 2011 met vier podiumplaatsen in de eerste vijf races, inclusief een overwinning in de Grand Prix van Spanje. Hij profiteerde van een botsing tussen Casey Stoner en Valentino Rossi en Lorenzo won uiteindelijk de race met bijna twintig seconden verschil. Hij hield de voorsprong in het kampioenschap tot de Britse Grand Prix, waar hij crashte onder natte omstandigheden, toen hij op de derde plaats lag. Na een zesde plaats in Assen finishte hij vervolgens in de daaropvolgende acht races in de top vier, waarvan hij er twee van won, in Mugello en Misano.

Lorenzo's seizoen werd beëindigd door een crash tijdens de warming-up voor de Australische Grand Prix op Phillip Island. Lorenzo verloor het einde van een vinger, en onderging een succesvolle operatie in Melbourne om de schade te herstellen. De chirurgen waren in staat om de zenuwen en pezen van de vierde vinger van zijn linkerhand te herstellen. De operatie was een succes en als gevolg daarvan verloor hij vrijwel geen functionaliteiten in zowel de vinger als de hand. Casey Stoner won het kampioenschap, terwijl Lorenzo eindigde op de tweede plaats aan het einde van het kampioenschap.

2012

Jorge-Lorenzo-99-MotoGP-2012-Assen-Belanda.jpeg



Lorenzo maakte zijn comeback in de Qatar Grand Prix, waar hij zich kwalificeerde van pole position en vervolgens de race won. Na opeenvolgende tweede plaatsen in Spanje en Portugal, won Lorenzo de daaropvolgende twee races in Le Mans en Catalunya. Hierdoor kwam hij op 20 punten voorsprong op Casey Stoner in het kampioenschap. Voorafgaand aan de Britse Grand Prix tekende Lorenzo een nieuw contract van twee jaar voor Yamaha.

2013

jorge+lorenzo+epa.jpg


Lorenzo won de eerste wedstrijd van het seizoen. In de tweede en derde wedstrijd eindigde hij op de derde plaats en in Le Mans eindigde hij op de zevende plaats waardoor hij 17 punten achterstand had op de leider in het kampioenschap: Dani Pedrosa. De twee races na Le Mans wist Lorenzo te winnen waardoor zijn achterstand werd teruggebracht naar zeven punten maar in Assen brak hij zijn sleutelbeen en dat veranderde de zaak, hij schreef hier geschiedenis door spoorslgas naar Barcelona te vliegen om zich te laten opereren waana hij terugvloog en alsnog kwalificeerde op vrijdag en zaterdag de race reed .Werd ondanks de blessure nog 5e en had de schade in het kampioenschap geminimaliseerd. In de daarop volgende race crashte hij opnieuw waardoor zijn sleutelbeenblessure nog erger werd. Hierdoor moest hij die race overslaan en zag zijn kansen op de titel vervagen.
Ivm gebroken sleutelbeen in Assen,en de late levering van de seamless shift,toch een mooie 2e plaats in de eindstand op 4 punten achter Marquez.

2014

jorge-lorenzo-motogp-yamah-jerez-2014-19.jpg


Ondanks de aanwinst van Movistar als hoofdsponsor kenmerkte dit jaar zich door tegenslag welke direct begon bij de openingsrit in Qatar waar hij aan de leiding gaande crashte.Bij de 2e race in Austin moest hij binnenkomen vanwege een jumpstart,en race 3 in Argentinië werd er weer gecrashed,alles wees er al op dat het een lastig jaar zou gaan worden.
Alleen Aragon en Motegi werden gewonnen en Jorge sloot het seizoen af als 3e,zijn slechste resultaat in de MotoGP afgezien van zijn debuutjaar.

2015

110815_motor_lorenzo_champ.vresize.1200.675.high.2.jpg


Na moeizame eerste races met oa helmproblemen werd er vanaf Jerez weer gewonnen,mede doordat vriendje Rossi voor zichzelf roet in het eten gooide,door zich de toorn van Marquez op de hals te halen, sloot Jorge dit jaar af als de terechte wereldkampioen met de meeste overwinningen.
Ohja,de helm is vervangen net als het contract met yamaha,deze werd in beëindigende zin voortgezet.

Dus vanaf 2017 te bewonderen op de brute machine uit borgo panigale Bologna
LORENZO-EN-DUCATI1.jpg
 
Laatst bewerkt:
2015
Na moeizame eerste races werd er vanaf Jerez weer gewonnen,mede dat vriendje Rossi voor zichzelf roet in het eten gooide om zich de toorn van Marquez op de hals te halen sloot Jorge dit jaar af als de terechte wereldkampioen met de meeste overwinningen.

Dus je zegt met het bovenstaande dat Lorenzo zijn kampioenschap mede te danken heeft aan de acties van Marquez en tegelijkertijd zeg je dat hij de rechte wereldkampioen is vanwege het feit dat hij de meeste overwinningen had?

Naast nogal tegenstrijdig is het tevens feitelijk onjuist: je wordt de terechte wereldkampioen door het meeste aantal punten in een seizoen te halen, niet door de meeste overwinningen te behalen.

2012: Wie had de meeste overwinningen? En wie won het WK?

:)
 
Laatst bewerkt:
Time to tame the desmo? _O- Maar een klein jaar te vroeg.
Het Lorenzo topic heeft trouwens nog nooit zo goed gedraaid dan nu. Ik had gedacht dat het MM topic het zou overnemen van VR, maar niets is minder waar.
Go Lorenzo Go }) (dit wordt me nooit vergeven I know)
 
Dus je zegt met het bovenstaande dat Lorenzo zijn kampioenschap mede te danken heeft aan de acties van Marquez en tegelijkertijd zeg je dat hij de rechte wereldkampioen is vanwege het feit dat hij de meeste overwinningen had?

Naast nogal tegenstrijdig is het tevens feitelijk onjuist: je wordt de terechte wereldkampioen door het meeste aantal punten in een seizoen te halen, niet door de meeste overwinningen te behalen.

Hij zegt ook niet dat hij wereldkampioen werd door de meeste overwinningen. Hij werd wereldkampioen met de meeste overwinningen. Wat feitelijk ook juist is.
 
Time to tame the desmo? _O- Maar een klein jaar te vroeg.
Het Lorenzo topic heeft trouwens nog nooit zo goed gedraaid dan nu. Ik had gedacht dat het MM topic het zou overnemen van VR, maar niets is minder waar.
Go Lorenzo Go }) (dit wordt me nooit vergeven I know)
Raar dat hier bijna alleen maar over Rossi gaat. :+
 
2017 wordt nu al een mooi jaar. :9~
En dit seizoen is net gestart. _O-
 
Hij zegt ook niet dat hij wereldkampioen werd door de meeste overwinningen. Hij werd wereldkampioen met de meeste overwinningen. Wat feitelijk ook juist is.

De schrijfwijze impliceert dat het terechte schuilt in het aantal overwinningen ;)
 
De schrijfwijze impliceert dat het terechte schuilt in het aantal overwinningen ;)

Paul is sowieso geen schrijver, aan de zinsbouw alleen al kun je zien dat je wat-ie zegt door een dikke filter moet lezen. Maakt niet uit, hij maakt het goed in enthousiasme toch? :+
 
Krijgt ie nou zon 2012 duc?
jorge-lorenzo-ducati-motogp-c.jpeg


:+

Ik vind het een gave move voor de sport. Maar had het gaver gevonden als hij zijn cariere bij yamaha had uitgedient zoals hij altijd riep. Hopen voor winst in Valencia 2016 en Qatar 2017. Ik zie het wel gebeuren
 
Laatst bewerkt:
Krijgt ie nou zon 2012 duc?
[afbeelding]

:+

Ik vind het een gave move voor de sport. Maar had het gaver gevonden als hij zijn cariere bij yamaha had uitgedient zoals hij altijd riep. Hopen voor winst in Valencia 2016 en Qatar 2017. Ik zie het wel gebeuren


De move is idd gaaf en waarschijnlijk heel goed voor de moto gp maar het is inderdaad jammer dat hij zich niet aan zn woord houdt en bij Yamaha blijft.. zie je toch maar weer wat de centjes met een mens doen
 
Loopt wel goed hier, frontrunner.
Zelfs op het forum. :P _O- *O* ;)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan