betreft starten vf 750 sabre

Madnessmark

Rookie
25 mei 2016
2
0
Hallo mensen en ja ik ben nieuw hier, ik heet Mark en kom uit het oosten des lands
Ik heb in de tuin een VF750 sabre staan van '84 die van mijn schoonvader is, het is voor hobby doeleinden want ik mag er niet op rijden ivm geen rijbewijs van een motor( wel de rest) en hij(schoonvader) kan nu ook nog even niet rijden(heeft een reden)) dus mooi de gelegenheid om het een en ander na te kijken(Er zit een NIEUWE en opgeladen accu in)
Maar goed, het probleem:
Als ik de motor wilde starten kreeg hij weinig vonk en dat is opgelost, daarna heb ik de carburateurs schoongemaakt en dat is ook oke.
Nu is het zo dat als ik de motor op contact zet, hoor ik een ''KLIK'' bij de handvat van het koppelingsgedeelte, en als ik wil starten dan doet het startrelais ook harder ''KLIK'' dan normaal plus dat de starter motor moeilijk ronddraait.....er zit dus al een nieuwe accu in en qua bedrading is er geen storing of whatever.

ik heb verstand van techniek, maar hier kom ik effe niet uit :Z

Groeten, Mark
 
Haal de bougies er uit, en test hoe eea dan rond gaat.
Zorg er voor dat er wel olie in het blok zit.

Als starter nog steeds moeilijk rond gaat, moet je starter en bedrading er naar toe controleren.
 
Welkom op motor-forum :W

Er is een VF topic waar een paar superspecialisten zitten: VF400/500/700/750/1000/1100 C/F/F2/S/R topic 14

Ik heb in een ver verleden ook een VF 750 S gehad. In Europa was het S van Sport, in Amerika Sabre. Vergelijkbaar met z'n broertje C / Magna. Met mijn VF ook de nodige trammelant gehad, o.a. doordat een vorige eigenaar nogal ondeskudig met het electriek geklungeld had. Een van de boosdoeners was een losliggende massa verbinding onder de tank onder de kabelboom. Voor ik die had gevonden :X

Verder de how-to's al gevonden?
Het grote MF "How-to-...." topic
Met o.a.
Checklist niet startende motor
How-to motorfiets starten die lang heeft stil gestaan

Succes!
 
Terug
Bovenaan Onderaan