Kawasaki ER-6N / ER-6F Topic: Deel 7

... Welke toko is dat dan in Tilburg? heb ook gezien dat er van 21 t/m 24 Juli extra korting is bij de motorkledingoutlet in Breda, Eindhoven en op de website, geloof dat ze daar ook jeans verkopen, dus misschien het kijken waard? :9

Ik geloof best dat een degelijke kwaliteit prima moet werken, mocht je ergens iets opduikelen ben ik benieuwd naar je ervaringen!

Heb zelf een motorjeans, maar ben momenteel nog aan het lessen voor me AVB, dus nog geen langere afstanden meegereden. Het enige wat ik merk is dat het iets gladder zit op je zadel. Verder helemaal tevreden.

Wat betreft die toko in Tilburg, dat is Motorkledingcenter. Ga zelf ook kijken dat weekend voor wat spulletjes. Erg slim trouwens van Motorkledingoutlet in Breda inderdaad om dan ook acties te doen. Nodigt wel uit om daar ook ff langs te gaan haha :9
 
Geen verkeerd ruitje idd Maxesj! Precies in de lijnen van de motor zelf. Wat voor actioncam heb je gekocht?

@Wep; misschien is bouwjaar erbij nog makkelijk, al kan iedereen natuurlijk terugzoeken. :P
 
Het is de Salora PSC8601FWD geworden! Zoals vele action cams qua model vergelijkbaar met een GoPro, maar een veel aantrekkelijker prijs. Nu in de aanbieding gekocht voor 89 euro.

1440p 30fps
1080P 30/60fps
720p 120/60fps incl. slow motion mogelijkheid
WiFi modus voor o.a. draadloos overzetten van beeldmateriaal
Mini HDMI aansluiting

Incl:
-onder water case (55m)
-open case, stuur bevestiging
-nog een bevestiging clip
-afstandsbediening

kortom een behoorlijk compleet setje, die "extra" mogelijkheden van een GoPro zijn mij de 300+ euro's verschil niet waard. Enige nadeeltje is dat hij zoals ook al op veel topics besproken is ophoudt met een opname na 29m59sec vanwege de invoerrechten -O- . Maargoed een heel groot drama is het niet, overigens stopt hij hoe dan ookmet opnemen zodra de bestandgrootte van 4gb bereikt is.

Ik ben er tevreden mee, zeker voor dit geld. Af en toe een pitstop om een nieuwe opname te starten neem ik dan maar voor lief :)
 
Laatst bewerkt:
Ik ben er tevreden mee, zeker voor dit geld. Af en toe een pitstop om een nieuwe opname te starten neem ik dan maar voor lief :)

Misschien kan je m zo monteren dat je tijdens het rijden op het opnameknopje kan drukken, das helemaal makkelijk *D
 
Geen verkeerd ruitje idd Maxesj! Precies in de lijnen van de motor zelf. Wat voor actioncam heb je gekocht?

@Wep; misschien is bouwjaar erbij nog makkelijk, al kan iedereen natuurlijk terugzoeken. :P

Ruitje ziet er gelikt uit hoor! Erg netjes :9~

Goeie! :X Heb 't erbij gezet, is 2007 :]

Stiekem was het ook wel te zien aan je avatar :+

Ik hoop dat je verzekering je met een mooi bedrag tegemoet komt en je snel weer rijdend bent :)
 
Kan opzich al wel zoals ik hem nu op het stuur heb zitten, probleem is alleen dat je, door de positie waarin de camera staat(voornamelijk als hij in de waterdichte case zit), met een beetje daglicht moeilijk kunt zien of je hem (weer) goed aan hebt gezet. Moet nog even kijken hoe goed dit te zien is bij de open case.

Zal er iig bij ritten die in zéker weten vast wil leggen toch kiezen voor een stop, is het gewoon een rondje regio voor de fun kan ik idd eens gaan kijken hoe makkelijk hij onder het rijden aan te zetten valt :).

Vanavond maar eens kijken wat ik vast heb gelegd en dan zal ik ook een frame hier plaatsen!
 
Ook irritant dat ie na een half uur stopt en dat je dan handmatig opnieuw moet starten.
In bepaalde landen betaal je meer belasting voor een videocamera, een videocamera is een apparaat wat langer dan en half uur achter elkaar kan opnemen. Gelukkig blijft mijn Drift door gaan tot de kaart vol is, uiteraard wel maximaal 4GB-bestanden.

Ben wel benieuwd naar de kwaliteit, vaak is dat niet slecht!


lasje los van de dB-killer, maar ik durf 'm nog niet los te halen. Waarom? Als het kleine boutje valt in de eindkap, mag de hele uitlaat er af en mag je blijven rammelen tot hij er uit valt. Of je moet alle popnagels doorboren, boutje eruit en weer dicht poppen. Ik moet even een oplossing bedenken. Zat te denken aan een huls er eerst in duwen en dan met een imbus de boel losdraaien en later ook vastdraaien. Hij hoeft alleen los voor één video, daarna weer netjes er in, want ik vind 'm standaard goed genoeg.

edit; Ik lees iemand over z'n gereedschap in de vaseline duwen, dan zou dat boutje er wel op blijven zitten. Is een goeie. Geen zin om het spul er af te moeten halen, af en toe beetje lui. O-) En anders dus iets van een huls of een huls van papier maken. Het boutje is dus niet magnetisch...

Een ander had het over watjes aan een touwtje er in duwen. Ook een goeie. Ik ga er eens goed over nadenken en dan hopen dat de killer er zelf snel uit komt, ook dat schijnt nog wel eens lastig te zijn. We'll see.
 
Laatst bewerkt:
Die nieuwe zaak in Tilburg heb ik idd reclame van gezien. Gratis patat euuuhh sorry frietje als je langskomt. Haha gekke mensen van boven de rivieren...
 
Zo, ff de killer uit de Akra gehaald. Das niet leuk. Snel er weer in, hier maak je geen vrienden mee. Op een Z300/Ninja 300 kan het prima zonder killer, maar dit is zoals de meeste open uitlaten echt te hard. Arme fietsers in de tunnel waar ik 'm ff open trok. :P

Filmpje volgt binnenkort, eerst zo de killer er in, die gaat er daarna nooit meer uit. Niet zo lang de motor in mijn bezit is, in elk geval. :]
 
Video van de verschillende uitlaatgeluiden, standaard, Akra + killer, Akra zonder killer:

Maar goed, geluidssterkte kan je natuurlijk niet opnemen, maar zonder killer is dus echt te hard. Wel het mooiste geluid, maar als je goed luistert niet eens heel veel anders dan met killer. Met killer is het geluid overigens nog steeds best luid, dus het is niet zo dat je met een naaimachientje aan het rijden bent.
 
100% zeker dat ik de dB-killer d'r uit zou laten ... ! (1)veel mooier geluid (2)past bij type motor (3) vindt het nog mee vallen.
 
Dit was nou juist waarom ik weer een ER6 zou terug kopen, het speelse karakter met diep geluid.
 
Het geluidsniveau kan je niet opnemen met een microfoon. Geloof mij; van die herrie krijg je gezeik. Denk dat er minimaal 4-6dB bovenop komt vergeleken met killer. Moet je constant opletten of er geen politie is en is die er wel dan de koppeling intrekken. Op mijn ER-5 had ik een open uitlaat van Giannelli en dat was nog te doen, ik laat 'm er lekker in. Misschien had ik er vroeger schijt aan, maar ik denk ook aan de buren. :)
 
*afkloppend* _O-

Ik rij al tijden met een open uitlaat en kom met enige regelmaat politie tegen onderweg. Soms rijden ze achter mij of staan ze naast mij bij het verkeerslicht. Tot op heden geen gezeik gehad maar misschien is het ook wel een kwestie van beheerst met het gas weg rijden bij groen O-)

Ik heb de dB killer inclusief schroef wel onder mijn zadel in het geval echt eens gezeik komt. Dan monteer ik deze en kan ik in ieder geval verder rijden :]
 
Ga in elk geval niet naar Rotterdam en ik meen Groningen. Daar kom je niet weg met je killer monteren.
 
Er zullen ongetwijfeld meer ER-6 rijders in NL zijn, dan er hier in het topic rondlopen. ;)
Bevalt haar ER-6 een beetje?

Maar ik doel ook meer op wingetje1 en Suusz. :P
Wingetje1 en Suusz hebben beiden hun motorrijbewijs gehaald en als ik het goed heb, heeft Wingetje1 de motor nu een week en Suusz ongeveer 3 weken. Ben benieuwd wat de ervaringen van de dames zijn en we willen foto's zien van de motoren! :]
 
Laatst bewerkt:
Dit zijn ze( Motor en vriendin ) :)
full
 
Hoi 3 jaar geleden begonnen met ER-6f (bj 2010) rijden en al die tijd nooit gepost in dit topic of z'n voorgangers… (schande! :o)

Ik wat vragen over Onderhoud & Bandenwissel, daar hebben jullie vast veel ervaring mee ;)
(Ik had al nuttige antwoorden in een wat algemener banden topic, maar misschien is er nog iets specifieks waar ik rekening mee moet houden voor de ER-6f dus vandaar dat ik hier nog even post).

· Teller staat op 38K km en ik zag vh weekend in het onderhoudsboekje staan dat er bij 36K een zwik aan dingen gecheckt/vervangen had moeten worden.
· Banden zijn per direct aan vervanging toe; via het bovengenoemde topic werd aangeraden om, vanwege de prijs, dat niet bij de dealer te doen maar bij een bandenspecialist. (Ik denk aan Michelin Pilot Road 4 zowel voor als achter; ze zijn leverbaar in de maten en wattage die in het onderhoudsboekje staan)

Vragen over Onderhoud:
  • Iedere keer als ik ergens iets lees over "Groot Onderhoud" is er wel iemand die post "misschien moet je ook kleppen stellen & dat is duur!"
    Maar …wanneer moet dat nou eigenlijk?
    Het onderhoudsboekje zegt bij 24K km Valve clearance - inspect (e): betekent dat "kleppen stellen"?
    :/ toen was de motor nog niet van mij (dus of het ook echt is gebeurd? de motor is kort daarna aan mij verkocht), maar los daarvan: ik neem aan dat je het op een gegeven moment opnieuw moet laten doen, toch? Wanneer? :?
    Het is me niet duidelijk of "kleppen stellen" bijvoorbeeld wordt aangeraden bij 36K km: er staat een flinke lijst met dingen die moeten worden geïnspecteerd/vervangen.
  • Wat doen jullie bij zo'n aangeraden ondehoudsmoment: zeg je "grote beurt" of zeggen jullie specifiek "doe alles wat bij dat km interval staat, meer niet"?

Vragen over Bandenwissel:
  • Maakt het uit of je Groot Onderhoud & bandenwissel bij de dezelfde partij laat doen, of moet je bijvoorbeeld Bandenwissel als laatst laten doen, zodat de uitlijning vd banden niet veranderd tijdens een groot onderhoud …of maakt dit allemaal niets uit? Ik vraag het, omdat als ik de banden bij een bandenspecialist laat doen ik dat misschien voor/na de garagebeurt moet doen.

Alvast bedankt voor het advies! (nog veel te leren) :}
 
big suzie; nette motor! :) Wel vaak poetsen, of valt dat nog mee met wit?

@Luap; Klepspeling controleren, is dat bij 24k? Bij mijn 2016-model is dat pas bij 42k. Even controleren in je handleiding. Dit is wel belangrijk. Als de kleppen niet goed staan, loopt de motor minder mooi en kleppen gaan over het algemeen steeds strakker staan. Doe je er niets aan, dan heb je het risico dat een klep kan scheuren en je blok aan stront helpt.
Als er in jouw boekje staat dat het bij 24k moet gebeuren en je hebt nu 38k gereden, dan denk ik dat het hoog tijd is dat je het de dealer laat doen. Is dat duur? Het kost geld. Je tank moet er af, klepdeksel, arbeidsloon voor controleren/afstellen, nieuwe pakking en de boel weer monteren.

Banden.. Michelin Pilot Road 4. Prima banden, ook met regen veel grip.

Wat betreft grote beurt en bandenwissel, die uitlijning zou ik mij niet druk om maken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan