R6 inlaat nokkenas versprongen

Status
Niet open voor verdere reacties.

Mark2302

MF'er
12 dec 2013
91
9
Appingedam
Hallo,

Vorige week gebeurde mij iets raars.
Ik stond voor het stoplicht te wachten in z'n neutraal terwijl ik wat ongeduldig met m'n linkervoet tegen m'n versnellingspook aan het tikken was.
Ik tik 'm per ongeluk in de 1e versnelling waardoor de motor afsloeg....... tot zover nog niks bijzonders dus.

Maar... toen ik de motor opnieuw startte liep het de motor ineens niet goed meer, het blok ratelde alsof alle boutjes ineens los zaten, ik had bijna geen vermogen meer en amper 1km verder sloeg het blok af en wou ook niet meer aan slaan.

Bij de garage bleek er geen compressie meer in de cylinders zitten en we waren bang dat het bekende cylinderwand kwaaltje ook mijn R6 had getroffen.
Maar na een beetje verder onderzoek bleek dat het niet aan de cylinderwand lag maar aan het feit dat de kleppen niet meer volgens het juiste patroon open en dicht gingen.

Volgens de garage is de stand van de inlaat nokkenas ongeveer 90 graden gedraaid t.o.v. de originele stand.
Het rare aan dit hele verhaal is, is dat alles gewoon netjes op de plek zit waar het hoort te zitten.. de nokkenasketting zit strak om de tandwielen en nokkenassen en de krukas draaien gewoon (alleen op het hoogste punt lijkt de zuiger zachtjes een klep aan te tikken).
Als de nokkenasketting slap of geknapt zou zijn dan zou dit hele verhaal nog wel te verklaren zijn maar het lijkt alsof er niks gebeurd is met het hele blok behalve dat de inlaat nokkenas 90 graden versprongen is.
De garagehouder kon het niet verklaren en ik stond al net zo verbaasd te kijken.

Heeft iemand hier misschien iets soortgelijks meegemaakt of heeft iemand misschien een idee wat dit misschien kan zijn??
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan