WK Endurance

Nog even de complete uitslagenlijst van Suzuka.

En de tussenstand (teams) met nog één wedstrijd te gaan, de 8 uur van Oschersleben (26/27-08, Duitsland):

full


Ik denk dat er zomaar 6 of 7 teams kans maken op de titel voor dit jaar. Oschersleben gaat spannend worden! })
Het Yamaha Factory Team natuurlijk niet maar door hun winst, in de enige race die ze meedoen, staan ze wel 9de.

Tevens de tussenstand coureurs:

1) Lucas MAHIAS (FRA): 88
2) Gregg BLACK (GBR): 68
3) Alex CUDLIN (AUS): 68
4) Grégory FASTRÉ (BEL): 68
5) Damian CUDLIN (AUS): 64
6) Fabien FORET (FRA): 60
 
Laatst bewerkt:
Korte samenvatting van de Suzuka 8-uur met de val van Aegerter, , de misser van het Honda Suzuka team, het overnemen vd leiding door Nagasuka (op Kagayama), de [mislukte] voorwielwissel [lekke band] van het team Kagayama (toch nog 6de), opgave van Hayden, het gevecht Haga <--> Haslam, pitstop Yamaha Factory [wissel Nakasuga - Lowes, laatste stint], light on, de finish en het daaropvolgnde Japanse feest.. })
 
Mijn schoonzus heeft een zoontje van 3 jaar oud en hij heeft recent motoren ontdekt, is er helemaal gek van..dus dat is mooi! *D
Nu heeft 'ie een nieuwe 'hobby', mamma zoekt een foto van een motor op haar telefoon en dan moet ze hem natekenen..hij kiest welke en geeft dan aanwijzingen, "dat moet zo mamma, dat moet zus mamma.." en uiteindelijk staat er een motor op papier.
Afgelopen zondagmiddag waren wij bij ze op bezoek en liet ze de laatste tekening zien en m'n mond viel open van verbazing!
Had dat mannetje een vooruitziende blik op de uitslag van de 8 uur van Suzuka :?

full



:+
 
Goed nieuws! Er werd al gesproken van een nieuwe kalender voor het WK Endurance (EWC oftewel Endurance World Championship), met meer wedstrijden en een aangepast seizoen, en nu is 'ie er dan..een 'provisional calendar' met 6 wedstrijden te beginnen met de Bol D'or in september dit jaar. Dat is al meer dan dit seizoen (4) maar men wil nog uitbreiden met wedstrijden in de winter (Azië, Australië, [Zuid-]Amerika).


As Eurosport Events announced it last year as FIM EWC promoter, next season will feature a new calendar structure. 2016/2017 season will start next 17/18 September at Paul Ricard with Bol d’Or, and end next July 2017 at Suzuka, for a total of 6 events in Europe and Asia.

François Ribeiro [head of Eurosport Events]:

We are following the road map shared last year with FIM and EWC stake-holders: make EWC more international, attract Japanese teams, offer one event per month and play down world titles on a mythic and unique event. By walking away from calendar year season, we are aware of minor complications to the teams, but are putting all the possible energy and believe to make EWC a better world championship. We will disclose next Autumn more details about the new June EWC round, and should add a new winter round in 2017/18 season to attract more Asian teams at Suzuka and in the championship.
In parallel, we are working hand in hand with FIM to bring few modifications to sporting regulations which should protect privateers’ positions and re-enforce manufacturers’ interest to support teams by making manufacturers’ championship more attractive and dynamic. Everything will be on the table of CCR next September
”.

2016/2017 FIM EWC Provisional Calendar:

September 17/18: Bol d’Or (24 h) / Paul Ricard – France
March 18: 12 Horas de Portimão / Portugal*
April 22/23: 24 Heures Motos / Le Mans – France*
May 20: 8 Hours of Oschersleben / Germany
June 24: 8 Hours race / Europe TBA
July 30: Suzuka 8 Hours / Japan

* Date subject to modification in late November.

Goeie ontwikkelingen voor het Endurance racen *D
 
Laatst bewerkt:
Komend weekend wordt op het Duitse Oschsersleben de laatste Endurancewedstrijd van het 2015 seizoen verreden, en wát een finale gaat het worden!
In 2015 werd Bradley Smith nog gevraagd om voor het Yamaha Factory Team de 8uur van Suzuka te rijden en won. Dit jaar nodigden ze Pol Espargaro uit en wonnen weer. Nu heeft het Oostenrijkse Yart Yamaha Official EWC Team Bradley Smith uitgenodigd om, samen met Broc Parkes en Marvin Fritz (leider in het IDM superbikekampioenschap), op Oschersleben te rijden. Het team deed goede zaken door op Suzuka 4de te worden waar andere kanshebbers punten lieten liggen en doet nog volop mee voor de titel, net als 6 andere teams!
Slechts 17 punten scheiden de nummers 1 t/m 7 en dus gaat de wedstrijd op Oschersleben ongetwijfeld spannend worden, winst is goed voor 35 punten.
Naast het YART Yamaha Official EWC Team doen ook Team SRC Kawasaki, Suzuki Endurance Racing Team, F.C.C. TSR Honda, GMT94 Yamaha, Honda Endurance Racing én Team April Moto Motors Events mee voor de titel.
YART heeft trouwens nog een sterke troef door Team Rabid Transit’s Yamaha (met als rijders Sheridan Morais, Brandon Cretu en Ivan Silvawil) te ondersteunen. Als dit team zich in de strijd kan mengen en punten afsnoept van de andere teams is dat gunstig voor YART. Zó graag wil het team de titel pakken.

Bij het SRC Kawasaki team (met fabrieksondersteuning) is Fabien Foret terug om samen met Gregory Leblanc en Matthieu Lagrive voor een top notering te gaan. Maar het is Team April Moto Motors Events met Gregg Black, Grégory Fastré en Alex Cudlin dat bovenaan staat en het team zal er alles aan gelegen zijn dat te blijven.

Heb je de strijd om P2 op Suzuka gezien? Of die om de winst op Portimão? Ga er maar voor zitten!
 
Niet de gehele race op Eurosport 2, maar op de Eurosport Player. Op Eurosport 2 van 13.45 - 16.15 uur en van 19.00 - 22.10 uur.
 
Leuk topic!! Ben benieuwd naar de uitslag in Oschersleben.
Ik ga zelf deelnemen aan de Bol d'or over een paar weken. Kan niet wachten! 😊
 
http://nl.motorsport.com/mefim/news/smith-naar-ziekenhuis-afgevoerd-na-crash-op-oschersleben-809708/
Wilde net melden dat Bradley z'n dijbeen (femur) gebroken heeft, dit wordt/werd gemeld op Twitter. Maar als Bradley zelf aangeeft dat er niets gebroken is dan zou hij wellicht kunnen rijden zaterdag(?)

full



full
 
Laatst bewerkt:
Kwalificatietijden van de 8 uur van Oschersleben (D) - dag 2 (overall): klik!

Via de site van de FIM EWC kun je ook nog de lijsten van de nachttraining en rijders individueel bekijken. Feit is dat het YART Yamaha Official EWC team duidelijk het snelst is (zónder Bradley Smith!). Maar de wedstrijd is nog niet verreden, we gaan er es goed voor zitten! *D
Start zaterdagmiddag om 14:00 uur.
 
Laatst bewerkt:
Niet meer als dat ik haar af en toe voorbij zie flitsen in de supercup.
Dat is niet echt kennen nee, maar je weet iig over wie je het hebt ;)


Oschersleben is met een goed kwartier verreden al spectaculair! Greg Black (April Moto Kawasaki) die brutaal de leiding neemt maar voorbij wordt gereden door Suzuki (Vincent Phillipe) en Yamaha (Broc Parkes) en even later onderuit gaat (low sider) bij het opkomen vh start/finish gedeelte, SRC Kawasaki die binnen 10 min. uitvalt (Gregory Leblanc) en een opkomende P.J> Jacobsen (FCC Honda) })

edit: valpartij Gianluca Vizziello (reed zichzelf klem) >> pacecar.

Tussenstand in het kampioenschap:

1) YART Yamaha: 84 ptn
2) Suzuki Endurance: 82 ptn
3) April Moto Kawasak: 81 ptn
 
Laatst bewerkt:
Oschersleben zit er op en wát een seizoensfinale was het! *D
Van begin tot eind was er spanning en drama, maar het was het GMT 94 Yamaha Team (David Checa, Niccolò Canepa en Lucas Mahias) dat de overwinning pakte na een hete strijd met het Suzuki Endurance Team (Vincent Philippe, Anthony Delhalle en Etienne Masson) dat de titel pakte, hun 15de!
Team Penz13.com legde beslag op de derde plaats, hun eerste punten dit seizoen. Van de andere kanshebbers was F.C.C. Honda, na 72 ronden, het volgende slachtoffer. SRC Kawasaki was al vroeg in de wedstrijd uitgevallen en het team dat als leider van het klassement begon, Team April Moto Motors Events, kwam in deze wedstrijd niet verder dan een 11de plaats en werd 3de in de eindstand. Het YART Yamaha team (waar Bradley Smith werd vervangen door Sheridan Morais) reed 192 ronden aan de leiding maar moest anderhalf uur voor de finish(!) opgeven met een oververhitte motor. Het team greep niet alleen naast het podium, ook in de eindstand greep men naast de prijzen want het team werd 6de.

Eindstand van het Wereldkampioenschap Endurance 2016:


1 Suzuki Endurance Racing Team Suzuki 88
2 GMT94 YAMAHA Yamaha FRA FFM 87
3 Team April Moto Motors Events Suzuki 78
4 Honda Endurance Racing Honda GBR 72
5 SRC Kawasaki Kawasaki FRA 60
6 YART Yamaha Official EWC Team Yamaha 60
7 F.C.C. TSR Honda Honda JPN 56
8 TEAM 3ART YAM'AVENUE Yamaha FRA 50
9 Team R2CL Suzuki FRA 45
10 AM Moto Racing Competition Kawa 38
11 YAMAHA FACTORY RACING TEAM Yamaha 35
12 MACO RACING Team Yamaha SVK 35
13 Voelpker NRT48 by Schubert-Motors 35
14 Junior Team LMS Suzuki Suzuki FRA 34
15 Team Bolliger Switzerland Kawa 34


Het nieuwe seizoen begint al op 17 september met de fameuze Bold D'or!
 
Laatst bewerkt:
Het Endurance rijderskampioenschap werd dit seizoen gewonnen door de Fransman Lucas Mahias (Yamaha GMT 94). Meervoudig (9) kampioen Vincent Philippe (gekscherend de Valentino Rossi van het Endurance racen genoemd) bleef dit jaar steken op een 4de plaats, vooral omdat het Suzuki team geen wedstrijd wist te winnen.

Eindstand rijderskampioenschap Endurance 2016:

1 Lucas MAHIAS FRA Yamaha GMT94 YAMAHA 123
2 Anthony DELHALLE FFM Suzuki Suzuki Endurance Racing Team 88
3 Etienne MASSON FRA Suzuki Suzuki Endurance Racing Team 88
4 Vincent PHILIPPE FFM Suzuki Suzuki Endurance Racing Team 88
5 Niccolò CANEPA ITA Yamaha GMT94 YAMAHA 87
6 David CHECA ESP Yamaha GMT94 YAMAHA 87
7 Gregg BLACK GBR Suzuki Team April Moto Motors Events 78
8 Alex CUDLIN AUS Suzuki Team April Moto Motors Events 78
9 Grégory FASTRÉ BEL Suzuki Team April Moto Motors Events 78
10 Sébastien GIMBERT FFM Honda Honda Endurance Racing 72
11 Julien DA COSTA FRA Honda Honda Endurance Racing 72
12 Freddy FORAY FRA Honda Honda Endurance Racing 72
13 Damian CUDLIN AUS Honda au&Teluru . Kohara RT 64
14 Fabien FORET FRA Kawasaki SRC Kawasaki 60
15 Matthieu LAGRIVE FFM Kawasaki SRC Kawasaki 60
 
:) Gaaf hoor Jolanda, op wat voor motor doe je mee? Superstock waarschijnlijk?!

Ja Superstock met de nieuwe R1 😊 ik rijd voor wen Frans Team.
Net de officiële training gehad op Paul Ricard.
Wat een gigantisch lang recht stuk!!! 1,8 km!
De motoren zijn geweldig en ik heb al nette tijden gereden. Ik ben er klaar voor 😊 echt zin in!
 
Hoe zit dat eigenlijk met Endurance wedstrijden? Ik zie bijvoorbeeld de Bol d'Or niet op de kalender staan van het FIM EWC, wel de 24 uur van Le Mans, de 12 uur van Portimao, de 8 uur van Suzuka en de 8 uur van Oschersleben.

Afgelopen maand is er een 6 uurs race op Spa Francochamps verreden en komende maand dus de Bol d'Or. Zijn er nog meer kampioenschappen naast de FIM EWC?
 
Terug
Bovenaan Onderaan