Aftermarket Mistlampen

PatrickSoler

MF veteraan
16 apr 2015
2.390
9
Leiden
Goedemorgen medeforummers,

Vanochtend weer een ritje naar werk gehad en weer is door de mist moeten rijden. Als ik die BMW GS'en zie rijden word ik toch wel een beetje jaloers op de verstralers die ze hebben.

Om toch wat veiliger te rijden zat ik er over na te denken om misschien verstralers op mijn motor te monteren. Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met aftermarket verstralers. Zo ja, welke heb jij? Wat kost een goed setje en is het makkelijk te installeren voor een leek op het gebied van techniek? Ik zou ze graag tegelijkertijd willen kunnen laten branden met mijn groot-, dim- en/of stadslicht, maar ook dat ik ze uit kan zetten wanneer ze niet nodig zijn, terwijl mijn andere lichten wel branden.

Alle tips zijn welkom, alvast bedankt!
 
Toen ik de motor net had heb ik er uitvoerig naar gezocht, ik was er zelf ook verbaasd over. Er zit alleen een enkele H4 lamp in de koplamp voor dim/groot licht. Voor auto's is het in ieder geval wel verplicht. Voor motorfietsen (blijkbaar?) niet. Zit ook geen parkeerlicht op mijn motor (duh. Want het stadslicht ontbreekt :+ ).

Mijn vorige motor (een CBR250R uit '11) had dan weer wél stadslicht. Wat dan weer tegelijkertijd met het dimlicht branden (en ook beide niet uitschakelbaar). Maar ook weer geen parkeerlicht :+ . Wat daar nou precies het praktisch nut van is weet ik nog steeds niet :N :')

Inderdaad, het praktisch nut van een parkeerlicht is mij ook nooit gebleken. :+
Honda maakt al zeker 10 jaar de schakeling van de lampen zo dat dimlicht altijd aan staat, vaak icm stadslicht. Op de NC700 (en 750) zit geen stadslicht meer, gewoon helemaal wegbezuinigd, maar als je dimlicht altijd brand heb je er ook niet veel voordeel van, behalve als je dimlicht kaduk is.

Ik heb mezelf ook en china setje angel eyes lampen aangeschaft, gaat me vooral om dat ikzelf beter zichtbaar ben.
De stuurschakelaar die bijgeleverd wordt zag er al zo goedkoop uit dat ik voor deze schakelaar heb gekozen. Kan wel netjes in niet gebruikte kapje van OEM schakelaar geplaatst worden. Spul moet nog binnenkomen.

Het plaatsen van die lampen op de Fazer is idd wel lastig, denk dat je moet kijken of je een beugeltjes kunt maken voor montage ofwel onder je koplamp, danwel aan je radiator.
 
Ziet er (misschien) beter uit dan mijn standaard koplamp denk ik.. ;)
Maar met belichting kan je een hoop faken.

Hier op statief en gecallibreerd met H4 halogeen:

[~[url="http://img.photobucket.com/albums/v623/patrick281/Jawa%20640/Halogeenlamp.jpg"]afbeelding~][/URL]

De onderdelen nieuw/oud:

[~[url="http://img.photobucket.com/albums/v623/patrick281/Jawa%20640/LEDH4versusHalogeenH4.jpg"]afbeelding~][/URL]


Old skool 'SMD' led H4 met gelijke belichting:

[~[url="http://img.photobucket.com/albums/v623/patrick281/Jawa%20640/Ledlamp.jpg"]afbeelding~][/URL]


Er zijn tegenwoordig wel betere te krijgen: Dé Xenon en LED Specialist - Hilox Lighting

Ik zit er zelf aan te denken voor de Tiger zoiets aan te schaffen.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan