Het grote Honda NX250 topic deel 2

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hubertje was me voor met beide tips!
Bandenzeep, of afwasmiddel, helpt ook enorm.
Dan even op 4 Atm opploppen, en dan terug naar gewenste spanning.
Veel plezier ermee, bandenwissel is altijd leuk, behalve 's winters (of je moet binnen gaan werken)
Doei,
Doudou
 
Als het goed is heb ik nog zon cockpit framepje liggen, zou alleen niet weten waar
Kun je kijken of je deze kan vinden? Dat zou ik erg waarderen!

groetjes
Achterband niet in de koude laten liggen voor montage helpt,mocht je dat nu wel doen.

Voor de tassen zou ik een constructietje maken van een van de boutpunten achterop het subframe naar de bevestigingspunten van de passagiersvoetsteunen.
Daar zat ik zelf ook al over na te denken. Maar ik heb eigenlijk helemaal geen gereedschap om ijzer echt mee te bewerken, dus misschien moet ik maar even nadenken over hoe ik dit met wat ijzeren stangen/buizen voor elkaar ga krijgen

Hubertje was me voor met beide tips!
Bandenzeep, of afwasmiddel, helpt ook enorm.
Dan even op 4 Atm opploppen, en dan terug naar gewenste spanning.
Veel plezier ermee, bandenwissel is altijd leuk, behalve 's winters (of je moet binnen gaan werken)
Doei,
Doudou
Ik zal de achterband even binnen neerleggen. Bedankt voor de tips! Ook ga ik even wat bandenlichters bestellen, want zelfs dat had ik niet liggen.
 
Laatst bewerkt:
Waarom niet een drager voor fietstassen creatief monteren? Zorg in alle gevallen voor een stevige verbinding links-rechts aan de achterkan, vlak achter de kentekenplaat door.
Packtaschenträger-Selbstbau -

Als onze collega het frame niet kan vinden heb ik er waarschijnlijk ook wel eentje. Ik zou ook eerst eens proberen het te richten, dat kan zomaar meevallen.
De remhendel kun je beter niet zomaar buigen, dan breekt hij later makkelijker. Wat je wel kunt doen is de hendel eerst flink te verhitten met een vlam en dan terugbuigen.
 
Laatst bewerkt:
Waarom niet een drager voor fietstassen creatief monteren? Zorg in alle gevallen voor een stevige verbinding links-rechts aan de achterkan, vlak achter de kentekenplaat door.
Packtaschenträger-Selbstbau -

Als onze collega het frame niet kan vinden heb ik er waarschijnlijk ook wel eentje. Ik zou ook eerst eens proberen het te richten, dat kan zomaar meevallen.
De remhendel kun je beter niet zomaar buigen, dan breekt hij later makkelijker. Wat je wel kunt doen is de hendel eerst flink te verhitten met een vlam en dan terugbuigen.
De remhendel was afgebroken, niet omgebogen. Ik heb er eentje op louis besteld, en die vandaag geïnstalleerd, was een fluitje van een cent. De cockpit staat nog wel een tikje scheef. Ik heb hem wel een beetje terug gebogen, maar ben bang dat ik dingen afbreek. Dus als iemand een goeie heeft liggen heb ik dat net zo lief :).

Bedankt voor het posten van die link! Dat was precies wat ik nodig heb.

Momenteel ben ik ook bezig met de achterband vervangen. Na een gevecht met de ijzerzaag, bandenlichters en de betonschaar heb ik momenteel een kant van de oude band er af liggen. Morgen nog de andere kant doen, want dat gaat wel lukken. Ik moet alleen nog even kijken of ik de nieuwe band laat installeren, of dat ik dat ook zelf ga proberen.
 
Een band demonteren met ijzerzaag, of flex bv., ik heb dat eens moeten doen op een Honda 400 vier van vriend E.
Dan zit de band er waarschijnlijk al heel lang op.
Mooi dat je er eens een nieuwe op zet, denk ik....
De 16 achter is wel een kreng, hebben we ook gemerkt op de NX van Klickstart.
Ik heb 21 voor, 17 achter,. dat is mooi te doen.
Nu ja, het gaat je wel lukken, je weet waar je mee bezig bent.
De nieuwe band erom leggen kan ook lastig zijn, en al kan een mens veel zelf, soms ga je dan naar een bandenspecialist die dat voor 10 euro of zo er met de machine omzet.
Ik doe m'n banden, 17, 18, 21 inch, nog altijd zelf....
Maar voor dat geklooi soms, met sommige banden ben ik een half uur of langer bezig, en m'n tennis-elleboog vindt dat niet fijn, en een tientje bij de bandenboer, is het steeds interessanter om het te laten doen!
Doei,
Doudou
 
Ik heb de nieuwe band er ook wel even zelf om geprobeerd te leggen, maar toen me dat niet binnen 5 minuten lukte besloot ik hem maar naar de bandenboer te brengen die hem er voor 15 euro heeft opgelegd.

Het ging al fout bij de eerste stap. Ik kreeg niet eens een helft van de band om de velg heen. Zoals die vent het in dit filmpje doet (https://youtu.be/dAKIuSjPXxA?t=4m13s), zo ging dat dus echt niet. De binnendiameter van de band was een stuk kleiner dat de buitendiameter van de velg, dus het kost gewoon echt veel moeite om hem erin te proppen. Het feit dat ik in een garage werkte waar het rond het vriespunt was maakte het ook niet makkelijk. Rubber wordt een stuk harder (had de band wel binnen neergelegd, maar hielp niet heel veel), en het is gewoon niet prettig werken bij die temperaturen.

Maar goed, de nieuwe achterband zit er nu dus op!

Volgend project: bagagedrager
 
Mooi Man, dat kan inderdaad een geklooi zijn.
En 15 euro, en dat scheelt je een hoop zere vingers en andere problemen...
Zoals een stukgeprikte binnenband, daar ben ik nogal goed in, ik heb in de afgelopen jaren al 3 maal een band opnieuw moeten zetten, wegens lekgeprikt bij het omleggen, en dan waren het nog 18 en 21 banden, die dus relatief makkelijk zijn....
Daar werd ik niet blij van.
Mooi werk.
Benieuwd naar je bagage drager!
Doei,
Doudou
 
Vandaag bezig geweest met het installeren van het bagagerekje. Het ziet er een klein beetje beuniger uit dan het voorbeeld wat ik op het Duitse NX forum heb gezien, maar lijkt er best wel op.


qDLXKos.jpg

work in progress

x1NCNTW.jpg

eindresultaat van boven

XDG2mFC.jpg

eindresultaat zijkant

Qryhg1C.jpg

eindresultaat onderkant


Op de plaatjes ziet het er niet zo heel stevig uit, maar het zit echt verassend stevig in elkaar. In totaal een uurje of 4 mee bezig geweest. Het meest lastige was het buigen van het aluminium. Maar met een beetje spierkracht en een bankschroef was ook dat wel te doen.

Helaas ook slecht nieuws. Ik krijg mijn NX namelijk niet meer gestart. De laatste keer dat ik ermee gereden heb ik wel ruim een maand geleden, en sindsdien niet meer. Startmotor gaat rond, hij lijkt te reageren op de gashendel (klinkt anders met volle gashendel vs zonder gashendel), accu lijkt in orde te zijn, maar hij springt niet aan. Hij geeft ook geen "kuchjes" (motor die nét niet aanspringt), die je normaal wel eens hoort tijdens een startpoging.

Een hele acculading verspild aan het proberen te starten, maar dat wilde niet vlotten. De accu staat momenteel aan de lader, dus ik kan het morgen weer proberen.

Iemand ideeen?
 
Nog steeds niet gelukt om hem te starten. Zo klinkt hij momenteel: 's video - | Vidme . Je hoort duidelijk verschil tussen wel en niet gas geven, dus aan de benzine ligt het denk ik niet. Ook staat het benzinekraantje gewoon open en stroomt daar benzine doorheen.


Volgende logische stap was naar de bougie krijgen. Dus ik de tank er weer af halen, alleen om er achter te komen dat ik een of andere exotische bougiesleutel nodig heb. Weet iemand waar ik zo'n ding kan komen? Want met een gewone dopsleutel kom je er echt niet bij.
 
Laatst bewerkt:
Je link doet het niet hier maar ik zou eens beginnen met je bougie en carb. Vonkt ie de ja of de nee en is er wel brandstof, en vandaar verder uitsluiten.
 
Voor de bougie heb je inderdaad een speciale dop nodig.
Ik heb er 2 gevonden, eentje bij de autovakhandel, da's gewoon een tamelijk lange dop, BOXO 16 mm, de andere bij de Gamma, een echte bougiedopsleutel, met een rubbertje erin, dat rubbertje werkt niet echt, ook 16 mm.
Allebei niet duur.
Ook als je de oude bougie er niet uit krijgt, kun je de vonk controleren:
Steek de nieuwe bougie in de bougiekap, leg de massa aan het blok, en laat eens draaien.
Dan zie je wel of je vonk hebt.
Mooi tassenrek! Knap gedaan.
Doei,
Doudou
 
Rek ziet inderdaad goed uit, hoe ziet het eruit met tassen erop?

Je hebt pas de tank eraf gehad, heeft hij daarna nog gelopen?
Ruik je nu benzine als je wat langer doorstart? Zou eigenlijk wel moeten, dus zo nee dan benzineslang kijken of die niet ergens geknikt zit nadat je tanks hebt gewisseld. Snelle test: vlotterbak carburateur laten leeglopen met de schroef onderaan aan de linker kant. Even de benzinekraan open om zeker te weten dat je toevoer hebt. En lach niet, maar probeer het ook even op reserve, misschien is de tank leger dan je denkt óf met rammelen is er net genoeg troep van de bodem losgekomen om de kraan te verstoppen. En ja, daar heb ik ooit eens best wel lang naar mogen zoeken, dus het kan.
Check zoals al gezegd de vonk, misschien heb je ergens een stekker los geduwd met het speken met de tanks. En kijk ook even naar de kabels aan het zekeringenkastje, je bent in die buurt aan het werk geweest, misschien is iets losgekomen of afgekneld.
 
Nog steeds niet gelukt om hem te starten. Zo klinkt hij momenteel: 's video - | Vidme. Je hoort duidelijk verschil tussen wel en niet gas geven, dus aan de benzine ligt het denk ik niet.
filmpje werkt niet, maar verschil in geluid tussen gas open/dicht heeft (waarschijnlijk) niets te maken met wel of geen benzine, maar met de gasklep die open of dicht staat en daardoor veel of weinig lucht doorlaat.
 
Indien tank buiten gelegen heeft en je staat op reserve zit er misschien condenswater onderin je tank.

Dat start moeilijk.
 
Mijn NX'je is een geweldig machientje, dat start altijd goed, hele winter door het koude weer altijd goed kunnen rijden.
Vandaag voor het eerst een mankementje: kilometrique doet het niet meer en dat heb ik weten gebeuren terwijl ik onderweg was: eerst bibberen en nog steeds kilometers aangeven, dan nog meer bibberen en te weinig aangeven en daarna alleen nog maar bibberen op de nulstand.
Hopelijk is dat alleen de kabel die stuk is of niet goed vasthangt, hopelijk is het niet de teller zelf !
 
Weet niet zeker of het mechanisme bij de nx gelijk is aan de transalp...

Transalp oorzaak is het nylon tandwiel in de opnemer bij het voorwiel. Nylon is erg zacht en bij wat weerstand draait ie kapot.
 
Hier nog een keer de link naar het filmpje:
's video - | Vidme

Bedankt voor de vele tips! Ik had geen nieuwe bougie liggen, dus ik kon ook niet even testen of hij het wel met andere bougies zou hebben gedaan. Momenteel staat de motor bij mijn ouders, en daar kom ik over anderhalve week pas weer, dus hij staat voorlopig nog even stil.

Dingen waar ik wel zeker van ben:
-de tank zit vol
-de benzinekraan staat open
-er komt meer dan genoeg benzine door de benzinekraan heen
-de killswitch staat uit

Ik heb een paar weken terug de kleppen gesteld, en daarna heeft hij nog gelopen (al heb ik er toen niet mee gereden). Sindsdien is de tank er wel een paar keer op en af geweest.

Ik bedenk me wel net dat de motor daarna nog een keer is omgesodemieterd bij het vervangen van de band, dus misschien is er toen inderdaad wel ergens wat losgeschoten.

Ik ga in ieder geval eerst nog even een bougiesleutel en een nieuwe bougie kopen (of heeft iemand er nog eentje liggen?). Dan vertel ik over anderhalve week wel weer hoe het verder gaat.

Ik heb nog geen tassen op de tassendrager zitten omdat ik nog geen tassen heb. Zodra ik die heb volgen meer foto's!

Nogmaals bedankt voor de vele tips :) ! Cheers
 
Laatst bewerkt:
Hier nog een keer de link naar het filmpje:
's video - | Vidme

Bedankt voor de vele tips! Ik had geen nieuwe bougie liggen, dus ik kon ook niet even testen of hij het wel met andere bougies zou hebben gedaan. Momenteel staat de motor bij mijn ouders, en daar kom ik over anderhalve week pas weer, dus hij staat voorlopig nog even stil.

Dingen waar ik wel zeker van ben:
-de tank zit vol
-de benzinekraan staat open
-er komt meer dan genoeg benzine door de benzinekraan heen
-de killswitch staat uit :? :? :?

Ik heb een paar weken terug de kleppen gesteld, en daarna heeft hij nog gelopen (al heb ik er toen niet mee gereden). Sindsdien is de tank er wel een paar keer op en af geweest.

Ik bedenk me wel net dat de motor daarna nog een keer is omgesodemieterd bij het vervangen van de band, dus misschien is er toen inderdaad wel ergens wat losgeschoten.

Ik ga in ieder geval eerst nog even een bougiesleutel en een nieuwe bougie kopen (of heeft iemand er nog eentje liggen?). Dan vertel ik over anderhalve week wel weer hoe het verder gaat.

Ik heb nog geen tassen op de tassendrager zitten omdat ik nog geen tassen heb. Zodra ik die heb volgen meer foto's!

Nogmaals bedankt voor de vele tips :) ! Cheers


Weet je zeker dat dit zo hoort?
 
Laatst bewerkt:
Verstopte carb? Komt er wel benzine uit de vlotterkamer als je aftapt of hoofdzekering? Of draait dat ding helemaal niet als hoofdzekering stuk is?
 
Mijn NXje wil nog altijd niet starten. De bougie vonkt wel, dus dat is het probleem niet.

Na wat creativiteit, en een operatie waarbij de tank vervangen is door een spuit ben ik er achter gekomen dat de carb verstopt lijkt te zitten.

zfo2Hzj.jpg


Zelfs na 30+ seconden met vol gas starten is er nog geen mililiter verdwenen uit de spuit. Dus het probleem lijkt gevonden te zijn, maar ik heb geen idee totaal geen idee wat je snel aan de carb zou kunnen doen. Moet ik hem er af halen en schoonmaken? Of hoe gaat dit in zijn werk?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan