Boosterplug

Locomotief

Rookie
27 feb 2013
23
2
Arnhem
Wie heeft er ervaring met een Boosterplug?
Omdat mijn ZZR1400 (2014 met Akra's) in het lage en midden toerengebied wat arm loopt, denk ik erover om een Boosterplug te monteren, als eenvoudigere (en goedkopere) oplossing dan een Powercommander.
Wat zijn de voor- en nadelen?
 
Werkt niet..., hij zet de hele mapping iets rijker door de motor te laten denken dat de buitenlucht 20 graden lager is dan werkelijkheid, maar het is allesbehalve zo dat hij overal rijker moet komen te staan, laat staan dat het dan ook nog de waarde moet zijn die de 20 graden temp. verschil veroorzaakt.., het is gewoon gokwerk wat "iets" doet, maar als dat de behoefte van de motor past? nee, daar geloof ik helemaal niks van...
Als je de materie van je injectie een beetje behoorlijk meester bent, dan kun je niet anders dan concluderen dat je alleen (maar dan ook echt alleen) in je ECU waarden moet veranderen en sommige dingen aan of uit moet zetten.
En is dat duur? als je het goed wilt doen kost het veel geld, maar duur? dat is afhankelijk van de uurtjes die gespendeerd worden om eea te bewerkstelligen.
 
voorop gesteld ik ben hier zeker geen specialist in maar,

hoe weet je dat hij te arm loopt ? heb je hiervoor b.v. een AF met met een (ik dacht) een lambda sensor ?
te arm lopen schijnt heel slecht te zijn met mogelijk gaten in de zuigers als gevolg.
 
Laatst bewerkt:

Deze man is er behoorlijk enthousiast over. Werkt ook niet over de gehele mapping maar binnen een bepaald toerengebied ?

_O- Wat er tussen 8 min 30 en 9 min 20 gezegd wordt is gewoon absoluut dom gezever.., slaat werkelijk he-le-maal nérgens op..., en iedereen kan een mooi verhaaltje vertellen bij het rijden op zijn motorfiets, klink best wel leuk soms, vooral als je niet weet hoe het werkt.., waar we eigenlijk wël naar zoeken is een voor en na meting.., maarja, die is er natuurlijk "even" niet.. O-)
 
Ja, dat stukje van 8:30 tot 9:20 is zo ongeveer wat de Boosterplug pretendeert te doen op hun site.... een tijdelijke verrijking van het mengsel bij gasgeven.
Mijn motor heeft de uitlaten van de performance uitvoering, is dus standaard (vanaf de importeur). Op de testbank is aangetoond dat hij bovenin vrijwel optimaal staat, en bij lagere toerentallen nogal arm loopt. Dit wordt toegeschreven aan de millieu eisen waar aan voldaan moet worden bij de type goedkeuring.
Mijn vorige motor (Bking/Hayabusa) heb ik met Power Commander af laten stellen, verbruik ging van 1 op 14 naar 1 op 12, en tijdens het rijden merkte ik er eigenlijk niets van....
Aan de Kawa merk ik bij het gasgeven op lage toeren een wat geforceerde aanname, een lichte vertraging. Vandaar dat ik op het idee van de Boosterplug kwam, die belooft de oplossing...
 
weggegooid geld zo n boosterplug....
zet het hele bereik rijker ook waar ie goed staat en dus te rijk dan...

beter een powercommander of ecu mapping laten doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan