Super Magna aanschaffen of is deze nu echt te oud!

Lientje1970

Rookie
23 mrt 2017
14
3
Hallo Allemaal,

Ik, dame van 46, wil dus weer gaan motorrijden. Ik heb altijd vanaf mijn 18e gereden maar met de komst van de kinderen op een gegeven moment mijn SuperMagna met tranen in mijn ogen verkocht.
Inmiddels hebben de oudste 2 hun autorijbewijs en zit ik er weer over na te denken om een motor aan te schaffen.
Wat is er veel veranderd in de laatste 15 jaar.
Oke de nieuwe Vulcan is geweldig maar word met 9200 euro voor ¨erbij¨ toch echt te duur. (auto kan nl niet de deur uit)

Ik blijf de SuperMagna wel een geweldige fiets vinden. Maar ik moet echter ook realistisch zijn.
Ik ben niet handig en wil ook niet steeds bij een reparateur staan omdat er iets weer kapot is of dat er zelfs geen onderdelen meer te verkrijgen zijn. Hij zal niet dagelijks gebruikt worden maar als ik dan rij moet hij het ook wel doen.

De motorzaak raad het mij eigenlijk af.
Mag ik jullie mening eens weten.

Of hebben jullie wellicht alternatieven.

Alvast bedankt.

GRoet Caroline
 
Wat kan er mis gaan.
Hij heeft een cardan dus geen tandwielen en ketting vernieuwen.
Gewoon een keer per jaar een servicebeurt en je kan weer vooruit.
Dat de motorhandelaar het afraad snap ik. Die verkoopt liever een nieuwe of een dure 2dehands. Kijk eens rond op markplaats
 
Onzin wat die dealer zegt, ik heb vorig jaar de Yamaha Dragstar 1100 van mijn vriendin verkocht. Motor was van 1998 en had maar 11.000 kilometer gelopen. Was een dijk van een motor, mankeerde helemaal niets. De nieuwe eigenaar gaat daar nog veel plezier van beleven. En zelf heb ik 2 motoren, alletwee al 'oud', eentje van 1999 en eentje van 2001. Alletwee hebben ze al meer dan 100.000 km gelopen, maar zijn in tiptop conditie. Ga ik zo mee op vakantie.

Zo ook met de Super Magna. Het zijn degelijke motoren en als je een mooie ziet staan zou ik die zeker in overweging nemen. In het lijstje op MP staan er twee waar ik zeker naar zou kijken, alletwee voor 3400 euro. Zien er mooi uit en een redelijk aantal kilometers. Neem iemand met wat verstand mee en ga kijken.

Succes!

:)
 
Ik rij dagelijks (woon werk) met een Honda uit 99, zo'n 20.000 per jaar.
Reparatie kosten (ex onderhoud, naar nieuwe fietsen hebben ook onderhoud) zijn geloof ik 200,- tot nu toe.

Zoek een magna met niet te veel km's op de teller, en ga er lekker van genieten ;)
 
De Super Magna heeft een kapitale makke. Gelukkig had mijn collega dat en ik zelf niet. Ik weet de details niet meer maar uit mijn hoofd zeg ik dat de achterste nokkenas, of de drijfstang kapot loopt. Lees je dus eerst goed in op Magna fora/topics. Daarnaast is het een carburateurfiets die veel stil staat. Als je er een koopt met weinig kilometers loop je de kans dat je meteen tegen een dure carburateur reiniging/revisie aanloopt.
Je monteur heeft niet helemaal ongelijk, het is een complexe motor, kijk goed uit wat je doet.
 
Die nokkenas problemen waren vooral aanwezig bij de "gewone" Magna`s, bij de Supermagna is de smering juist vanwege dit probleem aangepast.
Het sturen is wel even wennen, maar dan is het heerlijk rijden. Een bult power en lekker geluid.
Gewoon doen....
 
Een 13-in-een-dozijn motorzaak zal niet zo heel veel zin hebben iets te onderhouden dat wat minder gangbaar is. Bij een wat oudere fiets heb je soms wat dingetjes die je bij een nieuwe minder snel zult hebben maar als hij in goede staat is zal dat heel erg meevallen.

Is er niet zoiets als een magna specialist?
 
Hallo, hier een vrouw die al 35 jaar op een 'brommer' zit. Liefst zwaar met veel power...:)
Ik kan me in de bovenstaande brieven wel vinden, als je echt een magna wilt met niet al teveel km op de teller kun je best een mooie vinden. Waarom ook niet eens in een paar motorzaken kijken en evt. en proefrit maken op iets wat je ook wel wat lijkt? Hoe de magna rijdt weet je immers al.....
 
Ik zou zeggen plemp het kenteken hier neer zal je net zien dat hij bij een MFer in de schuur staat te verstoffen :+
Kan je hem met tranen in je ogen weer in ontvangst nemen
 
De Super Magna heeft een kapitale makke. Gelukkig had mijn collega dat en ik zelf niet. Ik weet de details niet meer maar uit mijn hoofd zeg ik dat de achterste nokkenas, of de drijfstang kapot loopt. Lees je dus eerst goed in op Magna fora/topics. Daarnaast is het een carburateurfiets die veel stil staat. Als je er een koopt met weinig kilometers loop je de kans dat je meteen tegen een dure carburateur reiniging/revisie aanloopt.
Je monteur heeft niet helemaal ongelijk, het is een complexe motor, kijk goed uit wat je doet.

:^
+

er staat vrij veel te koop waarvan de eigenaar/esse geen idee heeft hoe slecht de motor er aan toe is.
 
Ik snap niet precies waarom je het niet zou doen.

Even de situatie schetsen:
Ik rij zelf dagelijks op een motor uit 1999 of eentje uit 1991. Ja, er is wel eens wat aan, maar volgens mij loop je daar niet op leeg als je het laat doen.
En qua leeftijd: mijn vader heeft ondertussen twee kinderen die motorrijden en ondertussen ook al twee kleinkinderen. En die rijdt ook gewoon motor.
Ik zie het probleem niet zo.
 
Laatst bewerkt:
Dank jullie wel voor de reacties.
Het is geen probleem om een Magna aan te schaffen, maar omdat ik niet handig ben wil ik niet in de problemen komen door nu relatief een goedkope fiets aan te schaffen en vervolgens kapitalen kwijt te zijn aan reparaties.
Goede opmerking om te kijken of mijn eigen fiets nog te koop is haha
Maar het was een speciale. Ik heb de toen rode SuperMagna over laten spuiten in turqoise blauw met op de tank indianen. Overal waar ik reed had ik bekijks.
Mijn oudste 2 kids zitten ook te denken aan motorrijden maar ik ga dus niet een lager CC aaanschaffen omdat zij nog niet zo zwaar mogen rijden. Alles op zijn tijd.
 
Je idee om lekker weer te gaan rijden is in elk geval een hele goeie.
Elke dag is er ene, en motorrijden is wel een heel prettige hobby.
Wellicht eens langs bij een motorzaak in de buurt en dan op een mooie dag proefrijden op aantal verschillende modellen.
Wellicht iemand zoals vriend of vriendin die achter je aan kan rijden tijdens de proefritjes en dat je daarmee nadien overleg kunt plegen.
Er zijn nog zoveel meer lekkere motoren dan de Magna.
Succes straks en hoop dat jij zo gauw mogelijk weer in het zadel zit.
Vr gr Erwin
 
Ik heb een paar jaar geleden een Supermagna gekocht en die heeft 36.000 mile gelopen, maar loopt nog alsof hij nieuw is en ik kan er geen enkel mankement aan ontdekken. Het is idd een motor waar je even aan moet wennen, maar hij is lekker bruut en ziet er gevaarlijk uit.

Ik heb begrepen dat er maar een belangrijk probleem is en dat is de tweede versnelling. Als zo'n motor veel heeft moeten sprinten, schijnt die het wel eens te begeven. Ik heb dat helemaal niet en ik denk dat mijn SM netjes is gebruikt. Ik kocht hem voor minder dan 1000 euro twee jaar geleden, dus ik denk dat een goede met 2000 a 2500 echt wel betaald is.

Ik zie wel dat de prijzen door de jaren heen niet zakken. Hij is maar een paar jaar gemaakt, dus een vrij waardevaste motor.
Maar vind maar eens een goede.

Succes en bedenk dat er veel meer motoren zijn die lekker rijden.
 
Kijk of je een leuke vn 800 of een xvs650 kunt krijgen. beetje zelfde richting en meestal heel betrouwbaar.
 
Ik ben inmiddels geslaagd in het vinden van een Super Magna.
De eerste paar 100 miles zitten er al weer op.

Bedankt allemaal voor het reageren.
 
Welk bouwjaar en hoeveel op de teller?
Van harte met je mooie Magna.
Veel veilige motorkilometers gewenst.
Vr gr Erwin
 
Terug
Bovenaan Onderaan