Op zoek naar M7x10mm bout

tobitronics

Die hard MF'er
12 jan 2015
328
11
Hallo allemaal,

Het ontluchtingsboutje van mijn oliefilterdeksel (cartridgefilter) is afgebroken en ik ben nu op zoek naar een vervanging. De vorige eigenaar heeft het schroefgat kennelijk ooit opgeboord want de originele Yamaha bout past niet (is te dun). De maat van de bout waar ik naar op zoek ben is M7x10mm, maar de bouwmarkten/speciaalzaken bij mij in de buurt verkopen vanaf M7x12 en hoger. Deze zijn net iets te lang waardoor de bout niet het filterdeksel goed afdicht (omdat de draad tegen het filter aan komt). Er is wel een online shop gespecialiseerd in 2CV onderdelen (waar deze bout kennelijk vaak nodig is) maar deze rekent 7€ verzendkosten voor 1 boutje, wat ik nogal duur vind.

Mijn vraag is dus: Waar kan ik het beste zoeken naar een M7x10 bout? Of is er wellicht een makkelijke manier een M7x12 2mm in te korten?

Alvast bedankt!
 
Naar M8 optappen is idd ook een prima werkbare beunoplossing. Heb ik wel eens gedaan met een spruitstukbout aan mijn Citroen GS. Standaard uitegerust met M7.

Heb ik en jaar of wt terug ook gedaan bij mijn Bandit, de kleppendeksel wordt aangetrokken d.m.v. M7 borstbouten met een hele grote platte kop en een rubberen ring om de boel oliedicht af te sluiten. Nu is het geval dat je deze vastzet op de nokkenas behuizing waar deze dus in rond gaat. Duur geintje om te vervangen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan