Deuk in tank

bengrootde93

Die hard MF'er
18 nov 2013
462
38
leeuwarden
Vanochtend haalde ik mijn R1 uit de schuur, en zit er opeens een grote deuk in mijn tank.

Iemand enig idee hoe dit kan zijn veroorzaakt? Er is ook geen lakschade.

En hoe kan ik dit het beste oplossen? Zit wel op een vervelende plek.
gxV9sN1.jpg
 
Ligt helemaal aan de staat van de ring, vaak zijn ze prima te gebruiken. Indien niet uitgedroogd, gescheurd of plat gedrukt: Tank, o-ring en pompbehuizing goed schoonmaken en o-ring invetten met zuurvrije vaseline.

Als je twijfelt doe je een klein beetje brandstof in de tank en kijk je het aan. Tankdop dicht en een klein beetje schudden (meer wiebelen dan een cocktail bereiden!) of in de zon leggen, dan komt er een beetje druk op te staan en hoor je de ontluchting lopen, weet je meteen dat die het nog doet.

Bij schudden komen er een hoop dampen uit na openen, altijd even rekening mee houden.

Maar (mijn mening) als je hem weg brengt naar een specialist is dat een puntje om rekening mee te houden maar niet jouw probleem :) als hij/zij het nodig acht zullen ze een prijs incl. nieuwe o-ring geven of op zijn minst moeten testen of de tank nog dicht is.

Vermoeden is echter dat een specialist het gewoon via de tankdop doet/kan.

Dat gaat je bij een (recente) Yamaha tank serieus NIET lukken, helaas.
 
Laatst bewerkt:
Let op: binnenkort komt er weer iemand die het volgende advies gaat geven:

Vul de tank met erwten en laat er dan water in lopen. Sluit de dop en doordat de erwten op gaan zwellen drukken ze de deuk er op miraculeuze wijze keurig uit. Omdat erwten ook kunnen herkennen waar de deuk zit zullen ze alleen daar drukken waar de deuk zit en nergens anders. Dat de deuk al in een ronding zit en het materiaal door het vervormen sterker is geworden dan het omliggende deel maakt die erwten niks uit, die zijn daar te slim voor.

Dit advies gaat meestal gepaard met de mededeling dat ze dat echt zelf hebben geprobeerd en dat het echt werkt, echt waar.

Echt waar hoor.....

Ieder topic over gedeukte tanken duikt er wel weer zo'n debiel op....
_O- _O- _O-

Hoeveel trappen er hier in :+ (meer dan lief Is waarschijnlijk) :X
 
In het verleden ooit eens geprobeerd met bruine bonen en een oude Kreidler tank. Zelfde principe. Gewoon kijken of het ging. Veel lol gehad maar de deuk ging er niet uit. En krijg die drab maar uit de tank...
 
Nou ik zal je vertellen dat degenen die dit verhaal postten daar serieus zelf van overtuigd zijn dat het werkt en behoorlijk pissig worden als je zegt dat het klinkklare onzin is...

Als dat zo zou zijn dan zou je een deuk er ook met een compressor á "x Bar" uit kunnen "drukken" door de brandstof er in te laten zitten en een gasdichte koppeling op de vulopening te zetten?

Gedachte er achter is aardig maar .... Ik zou t als een test voor "MythBusters" zien welke waarschijnlijk als "BUSTED" bestempeld gaat worden.
 
Laatst bewerkt:
Als dat zo zou zijn dan zou je een deuk er ook met een compressor á "x Bar" uit kunnen "drukken" door de brandstof er in te laten zitten en een gasdichte koppeling op de vulopening te zetten?

Gedachte er achter is aardig maar .... Ik zou t als een test voor "MythBusters" zien welke waarschijnlijk als "BUSTED" bestempeld gaat worden.

Anders om wel eens gezien op het werk.
Tank van 200000 liter (12 meter hoog) iemand doet over de ontluchting een vuilniszak.
Bang dat er vuil door zou komen.
De tank reinigen met cip vloeistof van 80 graden.
Een uurtje na de reiniging grote plop, en heel de tank geimplodeerd.

voorbeeldje niet bij ons
https://www.youtube.com/watch?v=Zz95_VvTxZM

Het gebeurt bij motorfietsen kennelijk ook.
http://www.ducati.ms/forums/11-ducati-motorcycle-chat/5753-ducati-tank-imploded.html
3349d1150511991-ducati-tank-imploded-tank.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan