SV 650/1000N topic, deel III

Status
Niet open voor verdere reacties.
Zo te zien is er met die bandjes goed te rijden. ;)
Als ik jouw verhaal over de olie zo hoor icm de vreemde spetters op een vreemde plaatst zal het spul inderdaad van buitenaf gekomen zijn. Als ie nog goed remt is daar niets mee aan de hand en hoef je alleen de vering onder handen te (laten) nemen.
 
betreft de banden, ze zijn extreem rond. De vorige eigenaar heeft er wat rondjes mee gemaakt op het circuit, en dat is te zien aan een klein beetje versmeuld rubber aan de zijkanten van de banden (voor en achter).

Zie foto

[afbeelding]

Michelin Pilot Road 4
Dat zijn echt prima banden. Super constant, in regen, droog maar ook witte vlakken of bitumen. Hele korte opwarmtijd. Samen met het niet erg hoge gewicht van de SV een goede combi. Daar kan het niet aan liggen. :t
 
Top!

Bedankt voor de feedback, kan ik goed waarderen 🙏🏻

Wat betreft de spetters.. heel de schuur zit onder. Had het vanochtend niet gezien haha. Dus ook hier geen zorgen 😎

Terugrit ging stukken beter (was mooi droog) en ik heb de aandacht op het bochtenwerk gehouden. Wat ik heb gemerkt is dat hij toch een beetje 'kruipt' in de bocht (milde vorm van glijden zeg maar) hij werkt zich naar de buitenbocht toe en dat lijkt iets te wringen ofzo. Voor mn gevoel vanuit het achterwiel. Moeilijk uit te leggen. Jullie nog ideeën wat ik kan checken wat soortgelijke situatie kan veroorzaken?
 
Wat ik heb gemerkt is dat hij toch een beetje 'kruipt' in de bocht (milde vorm van glijden zeg maar) hij werkt zich naar de buitenbocht toe en dat lijkt iets te wringen ofzo. Voor mn gevoel vanuit het achterwiel. Moeilijk uit te leggen. Jullie nog ideeën wat ik kan checken wat soortgelijke situatie kan veroorzaken?
Ík wilde het er nog in mijn vorige reactie bijzetten, maar dit is typisch het rijgedrag van de SV met de standaard voorveren. Hij druk voor veel te ver in en is daardoor niet koersvast in de bocht. De voorkant wilt de buitenbocht opzoeken en bochten gaan ruimer dan ze ze had bedoeld. Onderstuur dus. Het komt niet van het achterwiel, maar het werkt een beetje door het hele rijwielgedeelte heen, dus ik kan me voorstellen dat je het zo ervaart. Andere veren in de voorvork (waarvoor eerder diverse merken de revue hebben gepasseerd) en 15W vorkolie. De luchtkamer van Suzuki aanhouden of eventueel 1 cm kleiner voor iets meer progressieve werking.
 
Laatst bewerkt:
Dan is de kogel door de kerk, ik ga mijn veren (laten) aanpassen! 🤗

Ik woon in de buurt van Nijmegen, maar overweeg het zelf te doen om de kosten wat te drukken, alleen als dat verantwoord kan natuurlijk.

Thnx voor de opheldering weer!
 
Dan is de kogel door de kerk, ik ga mijn veren (laten) aanpassen! 🤗

Ik woon in de buurt van Nijmegen, maar overweeg het zelf te doen om de kosten wat te drukken, alleen als dat verantwoord kan natuurlijk.

Thnx voor de opheldering weer!

naar mijn mening is kosten drukken op dit soort dingen niet de beste weg. een goeie vering specialist zal alles perfect maken en heeft verstand van zaken en zou dus niet 100 euro willen besparen op deze upgrade. zou het btw niet bij een normale motorzaak brengen, want die hebben er vaak net zoveel verstand van als jij en ik. in nijmegen ken ik niemand, maar een ritje motorhuis langezwaag in friesland is het zeker waard.
 
in Tiel zit ook een goeie, is wat dichterbij :Y
Mijn broer heeft er heel goede ervaring mee. Heeft er ook eens iets laten doen.

Google was heel snel: HK-suspensions.
HKsuspension De juiste instelling
Mijn broer is er erg tevreden over.
 
Laatst bewerkt:
Ja ik ben het er mee eens dat dit natuurlijk goed moet gebeuren. Ik zat te zoeken naar how to's toen ik dit filmpje tegenkwam.


Hier lijkt het niet heel moeilijk, maar ik kan me erop verkijken. Ik zal er nog eens goed induiken.

In een opwelling wel alvast een setje hyperpro's besteld 😬

En natuurlijk nog een paar keer gereden dit weekend met een heerlijk duikende voorveren (is inderdaad best extreem als je erop let), ben benieuwd naar het verschil!
 
Vorkveren vervangen is inderdaad niet zo moeilijk hoor.

Heb je alleen veren besteld of een kitje? Mijn hyperpo veren werden met 10W olie geleverd, daarmee dempt de vork naar mijn mening te weinig. Ik zou voor 15W gaan als ik jou was. Ik heb zelf gewisseld naar 20W en daarmee reed hij goed, maar was hij niet meer zo comfortabel met hobbeltjes :P .

Bij een specialist langsgaan is nooit een slecht idee, maar zelf experimenteren is natuurlijk ook heel leuk :t
 
Ik heb een kit besteld bij Hyperonline, zit 15W bij. Tenminste, er staat SAE 15 op het flesje.

Ik zal jullie op de hoogte houden ;)

Ik kwam trouwens nog een plaatje tegen die me sterk laat overwegen om toch de kuip te verwijderen..
Smaken verschillen maar zo vind ik hem toch wel errrug mooi!

Eens kijken met paint wat deze lamp op de 1st gen doet :p

nqaa05.jpg
 
@bradpiet:

Ik zie net dat jij deze lamp ook hebt, waar heb je hem vandaan als k vragen mag?

Komt van een Yamaha XT660X toch?
 
Ik heb een kit besteld bij Hyperonline, zit 15W bij. Tenminste, er staat SAE 15 op het flesje.
HyperPro veren en 15W vorkolie moet goed zijn.
Veren en olie vervangen stelt inderdaad niet veel meer voor dan wat je op het filmpje ziet. Het kan nog sneller door de olie er aan de onderkant uit te laten lopen , maar als je tijd hebt is uitbouwen van de vork en leegkieperen (en pompen) een mooiere werkwijze.
Tip: draai eerst de doppen waar de veren onder zitten een kwartslag los zolang ze nog in de kroonplaat zitten geklemd. Dan zorgt de motor dat de binnenpoot niet meedraait en hoef je dat niet met je handen te doen. Idem voor het in elkaar zetten: Olie erin en op niveau brengen, dan de poten in de kroonplaten, dan de veren erin en de doppen erop. Dan hoef je minder te drukken op een 'losse poot' met kans dat je die laat schieten/vallen etc. De motor houdt het zaakje echt beter vast dan onze handen/armen.

Succes!
 
Laatst bewerkt:
@bradpiet:

Ik zie net dat jij deze lamp ook hebt, waar heb je hem vandaan als k vragen mag?

Komt van een Yamaha XT660X toch?

kon de lamp en kuipruitje via marktplaats krijgen en heb het plastic eromheen via een duitse site gekocht. er zit nu ook een h4 led in en werkt perfect. heb zelf de steuntjes gemaakt en zit vast aan het t-stuk.
18402930_10212279873212570_5681647205018792290_n.jpg
 
Laatst bewerkt:
Goede tip Roger, zal vandaag binnen moeten komen. Meteen maar twee nieuwe keerringen besteld, zou jammer zijn als die straks gaan lekken en het nog weer een keer los moet. Dus daar moet ik ook even op wachten.

Mooi plaatje Peter, echt een hele gave lamp :} Alleen die prijzen die ik heb gezien van dat plastic cover.. ;(
 
Goede tip Roger, zal vandaag binnen moeten komen. Meteen maar twee nieuwe keerringen besteld, zou jammer zijn als die straks gaan lekken en het nog weer een keer los moet. Dus daar moet ik ook even op wachten.

Mooi plaatje Peter, echt een hele gave lamp :} Alleen die prijzen die ik heb gezien van dat plastic cover.. ;(

peter heeft inderdaad de foto gemaakt, maar ik ben piet ;). ja het was zeker niet een lamp van een paar tientjes, maar dan heb je iig een lamp die goed schijnt en zijn wel vergelijkbare ebay lampen te verkrijgen voor een paar tientjes, maar weet niet of de lichtopbrengst daar zo goed van is. denk dat ik in totaal 250 euro heb betaald voor de koplamp in zijn geheel.
 
Laatst bewerkt:
Meteen maar twee nieuwe keerringen besteld, zou jammer zijn als die straks gaan lekken en het nog weer een keer los moet. Dus daar moet ik ook even op wachten.
Heel verstandig. Als je die ook gaat doen kun je het helemaal anders doen. De binnenpoten hoeven in dat geval helemaal de kroonplaten niet uit aangezien je de dempergrroepen toch los moet maken, en is het niet veel werk als je het in de goede volgorde doet. Daarvoor moet je wel een bok hebben die de motor via het frame (via een pin in het balhoofd) met het voorwiel van de grond tilt,of je moet de voorkant via het stuur kunnen ophangen. Met een bok die het voorwiel van de grond tilt door de onderpoten op te tillen gaat dit niet lukken. Heb je de mogelijkheid die ik bedoel?
Zo ja, dan geef ik je even het stappenplan.
Zo niet, dan zit er niets anders op dan de boel toch helemaal uit te bouwen. Uit elkaar trekken van de onder en binnenpoot wordt dan ook een stuk lastiger. Met de motor op de bok en de binnenpoten vast in de kroonplaten gaat dat het gemakkelijkst.
 
Als je de motor aan de voorkant helemaal vrij van de grond kunt krijgen:
- motor opbokken op het voor en achterbokje (of op de achterbok en voor ophangen).
- voorwiel verwijderen
- stalen bus in de onderkant van de rechter onderpoot (waar je de as doorheen steekt) verwijderen.
- met een lange imbussleutel onderin de vorkpoten de bouten lossen waarmee de dempergroepen in de vork vastzitten lossen en uitdraaien met een olieopvangbak onder de poten. Let op de ringen die om de bouten zitten, je raakt ze gemakkelijk kwijt in de olie of ze blijven in de onderpoot 'plakken' om er later uit te vallen en weg te stuiteren naar een plaats waar je ze niet meer kunt vinden ;)
- de doppen bovenop verwijderen en de bussen en veren uitnemen.
- stofhoezen van de onderpoten loswerken en de borgclips voor de oliekeerringen uit de groef in de binnenpoten halen.
- de onderpoot stevig beetpakken en flink hard rukken om de oliekeerring en met enig geweld uit de onderpoot te trekken waarbij je de hele poot uit elkaar trekt. Nu is het handig dat de binnenpoten nog in de motor zitten. Als je dit met een uit de motor verwijderde vorkpoot moet doen krijgt iemand die slapper is dan een zekere A. Schwarzenegger het praktisch niet voor elkaar, zeker niet omdat de oliekeerring vaak een beetje vastgecorrodeerd zit, al zullen er allicht andere trucs om de binnenpoot vast te houden zijn.
- alles schoonmaken etc en de oude keerrring die nog om de binnenpoot hangt vervangen door de nieuwe (de kant met het spanveertje aan de bovenkant).
- de onderpoot weer met alle onderdelen in de zelfde toestand aanbrengen (glijbussen etc weer plaatsen en vergeet de stofring niet eerst om de binnenpoot te schuiven ;) ) en dan omhoog schuiven tot de bovenste glijbus in de onderpoot zit
- iets onder de onderpoot zetten om ervoor te zorgen dat deze in een hoge positie blijft (je hebt dan je handen weer vrij)
- de nieuwe oliekeerring voorzichtig en rechtstandig in de hiervoor bestemde plaats 'tikken' zonder 'm te beschadigen en de borgclip weer in de groef in de buitenpoot aanbrengen.
- stofring terugplaatsen
- dempergroepen vastdraaien met de bouten onderin de onderpoten.
- vorkolie erin kiepen, pompen tot er geen bellen meer komen en de luchtkamer afstellen (met volledig omhoog getrokken onderpoot)
- veren erin, bussen erop en de doppen bovenin de vorkpoten plaatsen en op moment vastdraaien
- als je de bouten voor het vastzetten van de dempergroepen eerder nog niet helemaal hebt kunnen aandraaien doordat de dempergroepen meedraaiden kun je dat nu alsnog doen (door de druk van de veren draaien de dempergroepen nu niet meer mee).
- Wiel etc weer terugplaatsen en klaar.

Deze beschrijving kan nog steeds wat cryptisch overkomen, maar als je het ziet met de spullen erbij kan het niet missen.
 
Laatst bewerkt:
@piet dan nog eerst even; niet goedkoop inderdaad, maar het resultaat mag er zeker zijn😬

Wat betreft de klus, ik had het idee om hem aan het stuur op te hangen. En dan waarschijnlijk met het achterwiel in een klem, want ik heb geen middenbok als standaard. Ik had het nog niet helemaal uitgestippeld dus je hulp komt als geroepen 🙏🏻😊 maar nee ik heb geen bok oid. Zelfst de bok als standaard is er onder uit.
 
Wat betreft de klus, ik had het idee om hem aan het stuur op te hangen. En dan waarschijnlijk met het achterwiel in een klem, want ik heb geen middenbok als standaard. Ik had het nog niet helemaal uitgestippeld dus je hulp komt als geroepen 🙏🏻😊 maar nee ik heb geen bok oid. Zelfst de bok als standaard is er onder uit.
Ophangen is prima. Een achterbokje zou wel handig zijn, anders hangt de hele motor vrij instabiel. Hoe smeer je je ketting? Zo'n achterbokje is toch wel handig hoor en eigenlijk het minste dat je nodig hebt en duur zijn ze niet. Eén keer je motor om laten vallen en je hebt 'm royaal terugverdiend. :Y
Het stappenplan voor het vervangen van de keerringen , olie en veren inmiddels geplaatst (boven jouw reactie al).
Een middenbok zit standaard (helaas) niet op de SV. Er zijn middenbokken voor de SV als accessoire leverbaar.
Zeker handig, maar echt mooi is het niet.
 
Laatst bewerkt:
Gouden info Roger!!

Hiermee moet het zeker goedkomen, ik ga je stappenplan volgen👍🏻

Vandaag de set binnengekregen, met 20W olie 😑 Het plaatje klopte dus niet met de levering. Die ga ik ruilen voor 15W na jullie advies 😊
 
Haha ik sorry voor de slechte timing van het posten.
Ik bedenk me net dat ik er een losse bok bij gekregen heb. Maar ik heb net even gekeken en volgens mij moet de zijstandaard er dan af, daar heb ik niet zoveel zin in. Het achterwiel stabiliseren met de klem en hijsen maar 😬
 
Ik bedenk me net dat ik er een losse bok bij gekregen heb. Maar ik heb net even gekeken en volgens mij moet de zijstandaard er dan af, daar heb ik niet zoveel zin in.

??
Als het goed is niet. Die bok draagt de achtervork thv de achteras.
Zie de foto van Bart van Os in de reactie van donderdag 30 maart 2017 07:17, of bedoel je die bok niet?

Met de accessoire-middenbok hoeft de zijstandaard er ook niet af.
Misschien tijdelijk om de middenbok te kunnen monteren, maar niet permanent.
Danton heeft 'm ook op zijn SV.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan