Ride Report: Trollen, Trekkershutten, Terrorvissen

Dag 7:

Toegegeven, het was koooouuuud vannacht. Maar desalniettemin toch behoorlijk geslapen. Ben er 1x uit geweest vannacht voor een sanitaire stop. Aan de sterrenhemel zag ik al dat het wel eens een mooie dag zou kunnen worden. Maar eerst nog even 2 uurtjes knorren. Rond 7 was ik wakker. Ik rits de tent open en ik krijg gelijk een heel apart gevoel van binnen. (geintje natuurlijk. We gaan hier niet zitten emo trippen op MF).

De hemel was blauw en er was (nog) geen wolkje aan de lucht. Wel merkte ik gelijk dat ik alweer een stuk beter gemutst was dan de dag ervoor. Ik heb zin om lekker te gaan hengelen. Wat ook fijn is, is dat ik de meeste zooi weer eens van de motor af kan laten. Dat rijdt toch wel een stuk lekkerder. Die gravelwegen hier vragen soms wel eens om een kleine “kwispel van het staartje van de KTM”, zonder bagage vang je dat toch wel wat makkelijker op 😉

Ik nuttig een aantal bakken zelf gefabriceerde Colombiaanse bonensoep en een stevig ontbijt. Lekker aan het water. Er komt zelfs een koppeltje zwanen aangevaren die kennelijk iets van me willen. Geen idee wat. De rivier is overigens zo glad als een spiegel. Erg mooi.

Ik knoop de hengel aan de motor vast, neem de nodige reserve spulletjes mee, en vertrek met goede moed. Gisteren ondanks alle regen, toch een aantal interessant uitziende meertjes opgeslagen in mijn garmin. Om 11:00 uur werp ik de eerste teerling (eh… spinner bedoel ik).

Tja… wat zal ik zeggen. Ik heb echt mijn best gedaan. 2 spinners ergens in het riet achter gelaten. En een babettie (of zoiets, was een tip van die maat van me waar ik het eerder over had, die “forel specialist” 😉 ) kwijt. Het gemaakte vuur (alvast voorsorterend op een mooie vangst) heb ik voor niks opgestookt. NUL aanbeten. Noodgedwongen maak ik dus mijn meegebrachte noodrantsoen soldaat.
In totaal ben ik op 5 verschillende plekken geweest. Ik vrees toch dat ik het ben verleerd. Met de vlieg vissen lijkt me overigens ook niet verkeerd in dit soort meertjes. Je ziet echt continu jagende vissen happen naar vliegen die op het water liggen. Iets voor volgend jaar dan maar.

Zogezegd, aangezien ik niet het gevoel heb dat ik nog een aanbeet ga krijgen, besluit ik de boel in te pakken, en nog even een klein rondje hier boven op het plateau te rijden. Ik zag een aantal mountainbikers aan een mooie route beginnen eerder op de dag en ga datzelfde doen. Een heerlijke track blijkt het inderdaad te zijn. Single en Double. Met veeeeeel blubber op sommige plekken. Maar nu ik zonder bagage onderweg ben, en tevens weet waar ik me bevind, maakt me dat niet uit en rag ik overal doorheen zonder pardon. (er is verder overigens niemand in de buurt, dus ik ben ook niemand tot last). Halverwege dit korte rondje begint het overigens weer te regenen. Dat maakt de blubber alleen maar zompiger. Binnen een kwartier zie ik er uit als een aardvarken.

Het rondje duurt alles bij elkaar een half uurtje. Weer op de “openbare weg” aangekomen (de “hoofd gravelweg” 😉 ) neem ik een korte pauze en een muesli reep en besluit weer naar de camping terug te gaan. De weg daar naar toe is een heerlijke spaghettisliert aan asfalt, ik merk dat ik er weer lekker op zit. En ook met die 50/50 banden blijf ik me verbazen over de stabiliteit en grip (op droog wegdek, dat wel).

Ik heb een mooie dag gehad. Enige wat ontbrak was een mooie vangst. Maar ik heb nog 2 dagen te gaan. ’s Avonds op de camping (die al helemaal uitgestorven is, het seizoen is al 2 weken ten einde hier), zit ik relaxed dit verslag te tikken. In ieder geval lekker rustig. Zodra de wasdroger klaar is (ik had de onderbroeken al binnenstebuiten aan gehad), kruip ik in mijn mandje. Morgen de laatste sector van de route rijden die ik had voorbereid. Deze gaat langzaamaan terug richting Oslo / Zuiden. Een fijne avond allen.

Groet!

full


full


full


full


full


full


full


full
 
Laatst bewerkt:
Kijk dat zijn de betere berichten..

En "hoofd gravel weg" dan weet je dat je redelijk in de bush bush zit :)
 
ik hoor wel vaker dat de natuur er verschrikkelijk mooi is maar juist de weersomstandigheden zoals je omschrijft is wat me o.a tegenhoud.

Mooie foto's overigens Emo Visser :t ;)
 
ik hoor wel vaker dat de natuur er verschrikkelijk mooi is maar juist de weersomstandigheden zoals je omschrijft is wat me o.a tegenhoud.

Mooie foto's overigens Emo Visser :t ;)

Komop penszeurtje, je laat je toch niet zo makkelijk tegenhouden he? :9

Ik weet het, twijfelde ook wel een beetje. Maar het is echt te doen en zeker de moeite waard (meer dan). Volgende keer zou ik het alleen iets anders aanpakken met de wetenschap van nu.
 
Geweldige trip. Maar ik zou hem niet in mijn eentje willen doen. Een beetje (morele) steun lijkt mij wel fijn. Goede terugreis gewenst. Ik bereid mij voor op een weekje Dolomieten. Iemand nog tips voor een niet al te uitdagende onverharde pas, behalve de zwitserse kant van de Stelvio?
:)
 
Leuk verslag.

Ben deze augustus ook 2 weken naar Noorwegen geweest. Tijdens mijn eerdere (auto)trips heb ik nooit zoveel regen gehad en ook volgens de inwoners was het 1 van de natste zomers die ze ooit hadden meegemaakt. Uiteindelijk toch veel in hutten gezeten daarom.
En warm was het inderdaad ook niet. Vaak 3-4 graden op de hoogvlakten.

Overigens is de weg naar de Juvasshytta (1841m), voor zover ik weet, de hoogste weg in Noorwegen. De weg is volledig verhard. Gule Sider® Kart
 
Laatst bewerkt:
.....

Ik bereid mij voor op een weekje Dolomieten. Iemand nog tips voor een niet al te uitdagende onverharde pas, behalve de zwitserse kant van de Stelvio?
:)


Panoramica delle vette
Klik

2 jaar geleden gereden met een Sprint ST 1050.

@patatkoning....
Mooi verhaal en mooie foto's :t
Zou het zelf niet alleen doen :N
En zou al helemaal niet gaan vissen....
 
Laatst bewerkt:
Leuk verslag.

Ben deze augustus ook 2 weken naar Noorwegen geweest. Tijdens mijn eerdere (auto)trips heb ik nooit zoveel regen gehad en ook volgens de inwoners was het 1 van de natste zomers die ze ooit hadden meegemaakt. Uiteindelijk toch veel in hutten gezeten daarom.
En warm was het inderdaad ook niet. Vaak 3-4 graden op de hoogvlakten.

Overigens is de weg naar de Juvasshytta (1841m), voor zover ik weet, de hoogste weg in Noorwegen. De weg is volledig verhard. Gule Sider® Kart

Klopt, hoorde ik ook van veel mensen. Dus ik heb idd ook, op 2 nachten na, in hutten gezeten. Had graag willen wildkamperen, maar het weer was dermate slecht, dan is het geen vakantie meer.
 
Dag 8:

Bij het wakker worden besef ik plotseling dat mijn laatste dag gravelvreten is aangebroken. (Mijn boot vertrekt morgen avond pas, maar op de dag van daadwerkelijk vertrek wil ik geen “risico” meer nemen, en dus zal ik die dag met name gaan vullen met vis-activiteiten in de buurt van Oslo. Vandaar 😉 ).

Datzelfde besef zorgt ervoor dat ik tijdens mijn eerste bak koffie de week aan me voorbij laat gaan. Wat voor een week was het! Gravel, uitgestrektheid, eindeloze bossen. Maar goed, misschien moet ik deze reflectie laten tot de allerlaatste dag. Ik heb er immers nog een te gaan. En voordat ik kan gaan vertrekken, mag ik dit kampement nog opbreken. Aangezien het zachtjes miezert, een mooie opgave. Ik laat me er niet door uit het veld slaan. Ik merk dat ik heel veel zin heb om nog een dagje te knallen. Je merkt echt hoe je met de dag beter en beter op de motor zit, zonder dat je dat bewust doorhebt.

Aangezien ik in mijn eentje rijd, ga ik nooit over mijn “gevoelsmatige 70%-grens van mijn skills” heen. Een dom klein foutje kan immers aanzienlijke gevolgen hebben. Maar ik denk dat de gang er soms best lekker in zit. Stel je voor je woont hier het hele jaar door. Oh man, je zal maar elk weekend dit soort terrein kunnen opvreten. Wat een paradijs.

De tent wordt zo goed en kwaad als het gaat, droog gewapperd, opgevouwen en in de zak gestopt. Zo ook mijn kleding die ik getracht had te drogen onder de tarp. Chemisch afval is het. Ik laat een deel achter in de prullenbak. Na pak m beet 1 uurtje ben ik klaar voor vertrek. Aangezien ik een deel van de geplande route van vandaag, gisteren tijdens mijn visdag al heb gereden, pik ik de gpx-track op ergens op 1/3 van de route. Komende vanuit Tretten (De “R” hebben ze eind jaren ’90 aan de plaatsnaam toegevoegd, vóór die tijd werd het dorp overspoeld door Duitsers in de zomer) rijd ik richting zuid oost. 120 km te gaan tot het einde van de route. Nadat ik 20 kroon tol in een envelopje heb gestopt, begint er gelijk een heerlijke “double track” van zeker 15 km. Ondanks de wederom zware bagage (na gisteren een dag zonder te hebben gereden, weer even wennen) kom ik snel in een lekker ritme. Zolang het relatief droog is, zijn de Mitas banden echt prima trouwens. De voorband biedt voldoende grip (op 1.8 bar), de achterband geeft onwijs veel tractie voor een 50/50 band. Ik wil niet meer anders.

De dag wordt een herhaling van zetten. Op mijn gemak zak ik parallel af langs de lijn Tretten – Lillehammer – Hamar. Het begint zachtjes te regenen. De relatief droge gravel maakt plaats voor glibberige smurrie. Maar het deert me niet. Ik stop even om een paar mooie plaatjes te schieten. Voordat ik mijn camera uit de tanktas heb gegrist, dringt er plotseling een merkwaardige geur mijn neus binnen. Hmmm. Wat zou dat nu weer zijn? Is de geur herkenbaar? Het heeft iets weg van het robuuste aroma na een bord Chili Con Carne. Maar deze lucht kent een andere nuance. Plotseling komt er zelfs rook onder mijn dashboard vandaan. Gloeiende gloeiende. Het zal toch niet dat er iets in de fik staat?

Een grondige inspectie is niet nodig gelukkig. De hele radiateur zit dicht met een gezonde ecologische mix van modder en schapenstront. Vandaar dat de motor inderdaad ook al wat warmer werd dan ik normaal vond bij deze buitentemperaturen (+8 graden). Aangezien ik onvoldoende water bij me heb om dit ter plekke fatsoenlijk schoon te krijgen, besluit ik dus om niet met draaiende motor te lang stil te staan. Bij het volgende tankstation houd ik de hogedruk er even op en is alles weer vrij en schoon (de radiateur).

Ik schiet mijn plaatjes en tuf weer verder. Die laatste 100 km waren heerlijk vandaag. En gelukkig ook maar. Wederom heel veel mooie plekken gezien. Hoe ga ik dit allemaal uitleggen aan mijn kameraden? Hoe mooi het hier is? Je zult dit toch echt zelf gezien moeten hebben, wil je het geloven. Ik hoop dat mijn GoPro materiaal ook een beetje is gelukt. Zodra ik thuis ben, zal ik het zien. Wellicht dat dat ook een goeie indruk geeft.

Dit waren ze dan, die laatste gravelpaden voor deze vakantie. Ik ben, ondanks wat tegenslagen, erg tevreden. Weer in de bewoonde wereld aangekomen, ga ik op zoek naar een camping. Het liefst met een hytta. Zodat ik die klamme tent niet meer hoef op te zetten. Ik gun mezelf erg graag nog een laatste comfortabele nacht. Uiteindelijk op de camping aangekomen, neem ik mijn intrek in het hutje. De zon begint zowaar te schijnen. Het zal toch geen zomer zijn? 😊 Vanaf mijn balkonnetje van de hut heb ik zicht op een meer, als een spiegel zo glad. Ik eet wat, neem een blikje bier mee naar de waterkant, en werp een hengeltje. Zowaar sleep ik nog een leuke Baars eruit, wat een heerlijke en ontspannen afsluiting van de dag. Proost!

full


full


full


full


full


full


full


full
 
full


na 40+ jaar heb ik geconstateerd liever wat zuiderlijker te vertoeven wat betreft klimaat.
Maar het schitterende groen op de foto's kan natuurlijk niet zonder (regen)water ontstaan ;)

Erg mooi verhaal en zo te zien een erg mooie trip.

Er staat mij ook iets bij dat er iets richting Mongolië in de planning stond met o.a een multistrada of verwar ik je nu met iemand anders ?
 
[afbeelding]

na 40+ jaar heb ik geconstateerd liever wat zuiderlijker te vertoeven wat betreft klimaat.
Maar het schitterende groen op de foto's kan natuurlijk niet zonder (regen)water ontstaan ;)

Erg mooi verhaal en zo te zien een erg mooie trip.

Er staat mij ook iets bij dat er iets richting Mongolië in de planning stond met o.a een multistrada of verwar ik je nu met iemand anders ?

Dat mongolië deel dat kan kloppen ;-) Misschien iets voor volgend jaar. Ik heb daar al eens onderzoek naar gedaan. Maar dat is nog een trapje verder dan deze trip. Multistrada, nope. Die heeft veel te kleine wielen :)
 
ik heb geen goed geheugen, alleen als het om triviale dingetjes gaat :

De patatkoning in "Mongolië / Kazachstan: motor transport"

als je niet wil klikken :

Hahah, ja dank je. Ach ja, we zijn met zn 3, en soms 4.

De alpen hebben we na dit jaar (in juni gaan de de oostenrijkse kant doen) wel even gezien. Even de grens verleggen. 😃😃😃

De anderen hebben een gs, en een multistrada. De laatste zal wel problemen gaan geven. We moeten nog even kijken hoe we dat oplossen.
 
Mooi verslag! Het lezen van al die verslagen geeft mij ook wel weer inspiratie. Gister begonnen aan mijn trip door IJsland dus daar zal ik ook maar een verhaal over schrijven. Maar dat komt wel als ik terug ben. Het weer verschilt in ieder geval nog niet veel met dat van jou....
 
Laatst bewerkt:
Dag 8 & 9:

Wat zal ik van die laatste 2 dagen zeggen? Het had me eerlijk gezegd weinig uitgemaakt als de boot een dagje eerder was vertrokken. Op een gegeven moment ben je gewoon (heel) tevreden, klaar, en wil je naar huis.

Wat een week was het. Wat een land. Echt bizar mooi. Ik hoop dat ik het op de foto’s enigszins heb kunnen vastleggen, maar als je er zelf rijdt, dan zie je pas echt hoe uitgestrekt en authentiek de natuur er nog is. Hopelijk blijft dat behouden. Dit gave stukje Europa. Ik heb in ieder geval mijn best gedaan (en dat doet iedereen daar) om de natuur te respecteren, alle troep netjes achter me op te ruimen. Nergens zie je er blikjes in de berm, of andere zooi. Het kan dus wel. We zouden ons hier verder in het zuiden van Europa eens achter de oren moeten krabben.

Ik kom hier 100% zeker spoedig een keer terug. Met hoop op iets beter weer. Dat is het enige wat je natuurlijk niet in de hand hebt. Aan de andere kant heeft de vele regen ook weer mooie aspecten opgeleverd. Het was absoluut zwaarder. Ik heb afgezien. Nat – droog – nat – droog. Daar rijd je dan, in je eentje door die uitgestrekte bossen, kletsnat. Spiegelglad. Aan het einde van de dag ben je gesloopt. En trek je lekker een frisse (en klamme) onderbroek aan. 😉 Het hoort er allemaal bij.

De motor was ook weer uitmuntend. Ik zal het voorwiel weer laten richten, maar afgezien van dat kleine mankement, geen klap verkeerd gegeven. Van de 47.000 km die er nu op de klok staan, hebben we er inmiddels samen 32.000 beleefd, in exact 3 jaar tijd. Allemaal mooie avonturen. Uiteindelijk zal het moment natuurlijk een keer aanbreken om hem in te ruilen. Maar de enige valide reden die ik momenteel kan bedenken, is het gewicht. Zoals eerder besproken (en op beeld vastgelegd), voelt het als trekken aan een dood paard op het moment dat hij op z’n zij ligt. Ik ben niet de kleinste, maar allememaggies, het sloopt je echt, wat is dat ding zwaar. Zo lang je samen met iemand rijdt, is dat geen probleem, maar ik heb toch bijna noodgedwongen 1x mijn tent te midden van een kabbelend beekje met donkerbruin schapenstront – water, kunnen opzetten.

Ach, allemaal mooie zaken om over na te denken. Het seizoen is nog niet ten einde. Althans, voor de dagtripjes niet. Hopelijk krijgen we een mooi najaar, perfect om hier in het mooie Limburgse heuvelland rond te rijden. Geef gerust een gil als iemand toevallig in de buurt is. Ik laat iedereen graag de mooiste plekken zien.

Voor nu sluit ik dan maar af met een aantal mooie foto’s die ik nog heb uitgesorteerd. Wellicht zitten er doublures tussen, maar kijk dan gewoon nog maar een tweede keer, het doet geen pijn aan de ogen. 😊

Groet, en tot volgend jaar!

Salut!

full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full


full
 
Geweldig avontuur! Leuke verslagen en mooie foto's, kan me voorstellen dat je een mooie week hebt gehad. Top!
 
:}
Ik ben begin van de maand voor 2 weken geweest, maar gewoon over de gebaande paden gereden. Maar herken dat gevoel, het is niet te omschrijven hoe mooi het er daar uitziet en op de (toch wel prachtige) foto's komt het vaak niet over zoals het in het echt was...

Ik moet ook zeker nog een keer terug :]
 
dank allen voor de leuke reacties. Zodra ik het GoPro materiaal heb uitgezocht, zal ik hier de link plaatsen naar het filmpje.
 
Terug
Bovenaan Onderaan