Honda CB350F

Het beestje staat al veel maar dan ook echt veel te lang in de garage zonder aandacht te krijgen. Helaas kom ik er totaal niet aan toe om er mee verder te gaan dus heb ik besloten om hem weg te brengen zodat iemand anders de afstelling kan regelen.

Ik heb al een mailtje gestuurd naar Paul Ritzen maar die zit, zoals verwacht, de komende tijd vol geboekt. Weet er iemand een goed adres om de CB heen te brengen? Hoe lang het duurt maakt me niet zo veel uit, als het maar goed gebeurd. Het hoeft niet bij een garage te zijn, iemand die een passie voor deze motoren heeft en het thuis gemaakt kan krijgen is ook prima.

Je kan hem ook gewoon lekker laten staan en als je tijd en rust hebt eens systematisch proberen de boel goed af te stellen.
 
misschien kun je wel een losse run doen bij Ritzen? Dan heb je in ieder geval een indicatie van je start punt.

En aan de andere kant dat je alles redelijk standaard hebt staan behalve andere luchtfilters en hoofd sproeiers dan zou het ook weer niet extreem ingewikkeld mogen zijn.

Ik heb knutsel werk zat aan mijn eigen spul. En zie mezelf ook niet als erg specialistisch. Heb m'n eigen Honda's best op orde dat weer wel.
Je mag wel een keer een dagje langs komen om eea na te lopen en te proberen. :Y
 
Helemaal zelf afstellen had ik 't liefst gedaan alleen ga ik daar sowieso dit jaar geen tijd meer voor hebben. Ik heb er toen ik er voor het laatst mee bezig ben geweest al behoorlijk veel tijd ingestoken. Dat is nu alweer anderhalf jaar geleden.

Ik heb inmiddels een datum kunnen afspreken met Paul Ritzen, 6 juni mag ik langs komen en dan kijken we hoe verder.

Bedankt voor het aanbod roestendoenze, stel het zeer op prijs. Heb er de vorige keer ook erg veel van kunnen leren. Ik wacht eerst even af hoe het met Paul Ritzen loopt.
 
Wellicht een rare vraag, maar in hoeverre zijn de CB400f onderdelen (frame vooral) interchangeable met CB350f onderdelen? Ik zit hiermee met het gedachtegoed dat de CB400f een opvolger is van de 350 en daarmee nogal vergelijkenis toont...

In hoeverre past bijv. een uitlaat voor een 400f op een 350f?

ik heb wel wat gelezen over dat het frame een klein beetje verschilt van elkaar en dat de voetstepjes / tank aangepast zijn (dat zie je ook wel)... maar verder?

Mochten er trouwens nog tips&tricks zijn of dingen waar ik op moet letten bij de wederopbouw van dat ding, dan houd ik me aanbevolen :Y
 
Het is een hele tijd stil geweest maar er zit eindelijk weer voortgang in.
Op de testbank bij Paul Ritzen kwam de motor uit op 11pk dit omdat cilinder #3 niet mee draaide. Ik heb toen besloten om het helemaal anders te gaan doen, we beginnen weer vanaf 0 om er 100% zeker van te zijn dat alles goed is. De motor staat inmiddels in Roemenië bij kennissen die een eigen garage hebben. Ik heb in mijn vakantie, de afgelopen twee weken, de motor volledig uit elkaar gehaald en zij zullen die weer helemaal opbouwen tot iets als dit: Honda cb350/4 - Cub 004

Er zit iets fout bij de kleppen waardoor de 3de cilinder niet mee deed maar ik begrijp niet helemaal precies hoe of wat, zolang ze het kunnen maken vind ik het best.
Daarna wordt het frame gepoedercoat, het blok gespoten, velgen opnieuw gespaakt, voorvork revisie, koppelingsplaten vervangen, een hoop custom onderdelen, tank etc. opnieuw gespoten, nieuwe kabelboom op maat en als extra'tje heb ik de 393cc kit van cruzinimage besteld.

Als ik foto's ontvang van de voortgang zal ik die hier posten. Ze gaan ermee aan de slag in hun vrije tijd dus het zal in een langzaam tempo gaan.


Zo is ze meegegaan naar Roemenië
63qeHm9.jpg


Het uitzicht vanuit de werkplaats was niks mis mee
cCStSFf.jpg



uiLSOZD.jpg


HF2ZCoj.jpg


GYGHCWS.jpg


zHv4rm2.jpg


v6X3pVb.jpg
 
Laatst bewerkt:
Heeft iemand enig idee waar ik een complete set bouten voor het motorblok kan bestellen? Ik heb René van Maanen vorige week gemaild maar helaas nog geen reactie ontvangen.
Ik kan slechts enkele sets vinden op het internet maar die komen allemaal vanuit Amerika en dan komen er behoorlijk wat verzendkosten bij.
Als iemand een lijst heeft met de afmetingen van alle bouten dan zou ik het zeer op prijs stellen als die hier wordt gedeeld.
 
Heeft iemand enig idee waar ik een complete set bouten voor het motorblok kan bestellen? Ik heb René van Maanen vorige week gemaild maar helaas nog geen reactie ontvangen.
Ik kan slechts enkele sets vinden op het internet maar die komen allemaal vanuit Amerika en dan komen er behoorlijk wat verzendkosten bij.
Als iemand een lijst heeft met de afmetingen van alle bouten dan zou ik het zeer op prijs stellen als die hier wordt gedeeld.

ja, op ebay duitsland bijvoorbeeld. Wel van die anti-oxidatiepasta op t schroefdraad smeren.

http://m.ebay.de/itm/Motorschrauben...%3A297d7dfe15e0a9cbdfaed4d6fffda4ba%7Ciid%3A3
 
Het blok staat weer
akUqqQf.jpg


Helaas wel een tegenvaller, de kroonplaat is in stukken gebroken. Deze was al enorm broos dus ik had het al verwacht. Heeft iemand er toevallig nog een die ik over mag nemen?

ylsWQ3f.jpg


awtUFzH.jpg
 
Vierde foto rechts achter de tellers ligt een zuiger met een gat erin.
Dit lijkt mij geen cb350 zuiger maar een zuiger uit een diesel o.d.
 
Vierde foto rechts achter de tellers ligt een zuiger met een gat erin.
Dit lijkt mij geen cb350 zuiger maar een zuiger uit een diesel o.d.

Oh haha, helemaal niet gezien. Ze strippen daar schade auto's voor onderdelen om die dan weer door te verkopen dus er kan op foto's genoeg voorbij komen wat niet bij de motor hoort :P.
 
Heb dat al zo vaak opgezocht en nog blijf ik er altijd over twijfelen.
Maar als ik de post uit jou link lees is omlaag inderdaad choke eraf. Dat zou wel mooi zijn want dan rijdt ie nu al behoorlijk goed met de choke eraf *O*.
Beste Rudi
Wat was het eindresultaat Sproeier 85 mengschroeven 7/8 gasnaalden stand midden voor de honda CB350f reed hij zo goed ??
Ben hier ook bezig met afstellen van mijn carburatoren .
Graag antwoord . Bedankt
 
Terug
Bovenaan Onderaan