Bandit 600 van Carb naar Injectie met Megasquirt ECU

Cha0z97

MF'er
9 aug 2008
138
0
Leusden
Toch maar een topicje voor geopend. Ben al een tijdje bezig met het bouwen van een injectiesysteem. Het is de bedoeling deze op mijn oude, vertrouwde Bandit te monteren. Ik heb vaak de vraag te horen gekregen : "But why?" en eerlijk gezegd kan ik er geen ander antwoord op geven dan : "Omdat het vet is".

Maar goed, iedereen kent wel het adagium 'bezint eer ge begint'. Nu is het bij mij zo dat ik dat meestal andersom deed, en daarom het andere adagium 'van fouten moet je leren' een hoop eer aan heb gedaan. Maargoed, dit keer wel een plan getrokken en tot het volgende gekomen:

1) Eerst een testopstelling bouwen waarop alles gemonteerd en getest kan worden en dan
2) Het verwijderen van de carbs en overige rommel van de Bandit en het monteren van het systeem.

Zo kan ik toch zo lang mogelijk door blijven rijden en toch met het project bezig zijn.

De basis is de normale Bandit 600 cylinderkop met daarop GSX600R gasklephuizen en injectoren. De brandstofpomp komt uit een R1 uit '07 en de verschillende sensoren komen of van de GSX-R of ik weet het niet. Zowel de inspuiting als de ontsteking wordt verzorgd door de Megasquirt 2 ECU.

Ik zal gaandeweg berichten over de voortgang met het project en hier en daar wat foto's posten.
 
Djeezes dit gaat mijn petje zwaar te boven. Ik begin eindelijk wat van een kabelboom en electronica te begrijpen, gaat deze mens even doodleuk een injectiesysteem bouwen....

Enige resources om er meer over te leren? Prachtig projectje vind ik. Vooral het idee dat je met een laptop vervolgens je motor kan tunen tot in de kleinste hoekjes vind ik mooi, want dat is net de uitdaging, een perfect getunede motor
 
Terug
Bovenaan Onderaan