MZjes

Zat ff te zoeken voor een klein trekkertje voor als we straks in Hongarije wonen en kwam deze tegen, opeens kwam me die cilinder wel erg bekend voor :+

-

Foto 3 zie je de kickstarter ook zitten _O-
Dat ding loopt voor geen meter zonder uitlaat. Als hij al loopt want de bougiedop zie ik ook niet. Ik denk dat het een gestrand project is.
 
Ik zie wel dat je daar voor 600 euro een prachtige Simson koopt. 250cc MZ is wat dunner gezaaid maar 125'jes zijn er volop.
 
Is hier iemand die voor een etz een gave zuiger heeft met de maat 69,45 ? die is nieuw nl nergens te koop. En anders iemand ervaring met honen in NL of gewoon naar Duitsland sturen ?
Ik woon in de buurt van Rdam trouwens ....:-)
 
Laatst bewerkt:
Laatst bewerkt:
Ja klopt dat is de nul serie, helaas heeft de vorige eigenaar nadat de MZ opnieuw is opgebouwd, de nieuwe zuigerveren verkeerd gemonteerd ofzo, zuiger stuk. Cilinder nog heel mooi, vandaar. Ik stuur 'm wel op naar Duitsland.
 
Ja klopt dat is de nul serie, helaas heeft de vorige eigenaar nadat de MZ opnieuw is opgebouwd, de nieuwe zuigerveren verkeerd gemonteerd ofzo, zuiger stuk. Cilinder nog heel mooi, vandaar. Ik stuur 'm wel op naar Duitsland.
En als je 'm weer klaar hebt moet je niet vergeten er 2 takt olie bij te mikken he, anders loopt íe stuk net als je jawa.. ;)
 
Ja klopt dat is de nul serie, helaas heeft de vorige eigenaar nadat de MZ opnieuw is opgebouwd, de nieuwe zuigerveren verkeerd gemonteerd ofzo, zuiger stuk. Cilinder nog heel mooi, vandaar. Ik stuur 'm wel op naar Duitsland.
Heb je vd Kuinder in Hilversum al geprobeerd? Die was de importeur misschien heeft of weet hij nog wat.
 
Bestaat Gekra nou nog? Die zou wat kunnen hebben liggen..anders was er nog een tent in diezelfde buurt daar in Oostnederland die ook MZ's doet..weet de naam ff niet :$
Maar in buurt Rotterdam zijn nog wat revisie bedrijven oa Schiedamse Motoren Revisie en in Strijen Aad Nolen..als die nog bestaat
 
Dank voor de tips trouwens mannen !! top ik ga er komende week eens achteraan :-) Was deze week druk om mijn Honda naar de zin te maken.
 
En als je tijd en zin hebt om eens naar Gekra Dieren te rijden....
Erg leuk, er staan een paar mooie motoren, en het is er gezellig.
 
Bolman motoren in den haag even bellen, die heeft nog veel spul liggen.

Net gesproken, is goed dichtbij voor mij en het klonk goed aan de telefoon. Ga daar heen met de cilinder en dan zullen we wel zien wat hun bevindingen zijn. Ik ben zelf altijd huiverig voor nieuwe zuigerveren op een oude zuiger zoals het nu was ...wellicht lag het daar aan. Daarnaast waren de spoelpoorten ontdaan van ruwe gietgallen enzo maar ja dat kan dus ook fout gaan als er iets niet goed gespoeld is ....De bougie is qua kleur in elk geval perfect koffiebruin. Anyway, wordt vervolgd.
 
Laatst bewerkt:
Mooi, gaan we lezen!
Mijn MZ is ook weer klaar.
Een ETZ met zijspan (exRoblc, via Belgie naar mij)
De montageplaat van de stabilisatiestang was afgebroken van de achtervork. Ik heb er redelijk fors mee op slechte banen gereden, flinke keien en andere rotzooi, daar zijn wat filmpjes van op Youtube (kanaal van citoyenhonnete, of kanaal van Eddewardeke, misschien ook Spokebeest). In ieder geval, daar kon het niet tegen.
Is ook wel logisch. Die montageplaat is vrij zwak aan de achtervork gezet, is bedoeld voor straatgebruik...
Andere achtervork die ik nog had, en de montageplaat voor de stab. stang versterkt met opgelast betonijzer.
Alles weer gemonteerd, motorblok teruggeplaatst, en niet draaien.
Geen vonk. Vreemd, ik had daar niet aan gezeten.
De puntjes eens gecontroleerd, afstand was goed iets meer dan 0.3.
En vonk als ik de puntjes met de hand opende.
Bougie weer ingedraaid, en ze draaide, gelijk naar 3000 toeren., een valse lucht-probleem, zover ik weet bij de inlaatbuis. Getest met remmenreiniger, inderdaad de inlaatbuis. Dan zijdeksel teruggezet, ik had eerder al eens een kapotte keerring achter de dynamo, Nu opeens geen valse lucht meer, mooie stationair op 1100 toeren. De inlaatbuis ga ik in de gaten houden, en de keerring achter de dynamo ook.
De afgebroken plaat voor de stabilisatiestang ga ik weer vastlassen, ook met versterking, da's geen probleem.
Die valse lucht ga ik in de gaten houden!
Je verveelt je geen moment, als je MZ-rijder bent!
Doei,
Doudou
 
Leuk hoor dat het zijspan nog lekker rondhobbeld..ondanks ik nu BMW zijspan heb mis ik em soms nog weleens 8-)
Zou die luchtlekkage snel oplossen Doudou, zou zonde zijn als je daar cilinderschade van krijgt..
 
Heb inmiddels een nieuwe zuiger en de cilinder laten honen bij Bolman. Zij hebben het pas gemaakt op elkaar.
De koppakking hergebruikt (deze vind ik erg dun) en van pakkingpapier een voetpakking gemaakt.
Nu ben ik nog niet een specialist op MZ gebied maar bij het starten zojuist weer dat takkende geluid en geschrokken (toch niet weer zuigerveren gebroken) alles weer open gehaald. Gelukkig wat dat aangaat alles ok.
Kan het zijn dat mijn voetpakking en koppakking zodanig dun zijn dat de zuiger contact maakt met de kop ? Iemand een tip ? ik ga sowieso nieuwe pakkingen bestellen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan