Gleuf tussen demper en middenpijp

Guzzi-Tim

MF veteraan
3 sep 2016
1.743
513
Afgelopen weekend geconstateerd dat de pakking tussen de uitlaat en het Y-stuk waar die op aangesloten is kapot is waardoor er daar door een gleuf van een halve centimeter bijna evenveel uitlaatgas uit komt als uit de einddemper.
Repareren fluitje van een cent natuurlijk maar ik vroeg me af wat de symptomen/effecten zijn van een lek op dat punt? Het lek bevind zich op enige afstand (25 centimeter ofzo) achter de lambda sensor, maar zal het de mengverhouding toch beinvloeden? Of geeft het puur en alleen een luider uitlaat geluid (& slechter voor het milieu)? Vond de motor nogal absurd heet worden vorige week, kan die lek daarvan de oorzaak zijn?

lek.jpg
 
Laatst bewerkt:
Over het algemeen word er ook wel wat lucht terug gezogen, dat gaat zeker niet tot aan het blok zijn, maar zo'n cm of 20 á 25 red je wel. Het kan dus zijn dat de lambda valse gegevens krijgt maar dan zou je motor in ieder geval niet te arm en te heet van lopen.

De uitlaat kan bij heel erg te rijk wel ploffen en vooral stinken.
 
Laatst bewerkt:
De theorie: De uitlaat zorgt voor -enige- tegendruk waardoor bij het tuimelen al wat voordruk in de cilinders ontstaat, iedere verandering aan de uitlaat heeft daar invloed op, dat zal bij een 4T minimaal zijn, bij een 2T werkt dit effect als een krankzinnige turbo
 
Terug
Bovenaan Onderaan