Toon van Hoek

Ik ga het proberen met een hoofdremcilinder, het is maar een klein scooter klauwtje, alleen nog even een dubbele aansluiting op de pomp bedenken.
Een lange banjobout?
full
 
Laatst bewerkt:
de bout voor de dubbele banjo ken ik natuurlijk wel maar er een vinden die in mijn rempomp past??

ZOEKTIP ??
 
Gewoon, M10x1
Hoewel ik denk dat in jouw rempomp geen banjo zit maar een gefelsde remleiding. Wel M10x1 maar dan moet je een ander tussenstukje hebben.
 
Laatst bewerkt:
Gewoon, M10x1
Hoewel ik denk dat in jouw rempomp geen banjo zit maar een gefelsde remleiding. Wel M10x1 maar dan moet je een ander tussenstukje hebben.

inderdaad remleiding met gefelst tuitje en het scooterklauwtje heeft een banjo.
aan de pomp kan natuurlijk ook twee banjo's met een lange banjobout maar dat heeft nog even tijd,
de leiding naar het spanwiel maak ik als de opbouw begint
vanavond volgens de EHE methode een aanhangerspadbord over het spanwiel gemaakt, best aardig gelukt al zeg ik het zelf, foto's volgen later.
 
Gisteren het motor en zijspanframe plus een hoop losse delen naar de straler gebracht, over vijf werkdagen twee lagen poedercoat er op. op naar het plaatwerk.
 
Even mijn vorderingen van de laatste tijd melden, als eerste de montage van het scooter remklauwtje op de veerarm van het zijspan daarna al het framewerk en losse delen naar de straler gebracht

full

drie dagen later gepoedercoat opgehaald

full

in de tijd dat de straler bezig was heb ik de wielen geglaspareld en zilvergrijs gespoten

full

voorzichtig gestart met de opbouw van frame,wielen vork en blok

full

bij de samenbouw van het zijsanframe kom ik tot de ontdekking dat de scharnieras niet meer in de arm past, bij het verwarmen voor de poedercating zijn de kunststofbussen een halve millimeter kleiner geworden en ook een millimeter korter, nieuwe busjes draaien dus.
het geheel weer opnieuw uitgeleind

full

even voor de foto het aanhanger spatbord er op geschroefd, het ontwerp is zoals de kenners wel zien ,geleend van Erwin (ehe) ziet er beter uit als origineel vind ik.

full


vandaag naar de hobbyist geweest, uilaatbochten, kroonmoeren, en een iets breder stuur gehaald plus nog wat klein spul.
kan ik voorlopig weer even verder.
 
Laatst bewerkt:
Het is al even stil hier maar ondanks dat ik voor mijn doen veel ga werken gaat het toch langzaam vooruit met het span, de combinatie staat ver in elkaar en het plaatwerk is zo ver strak dat gisteren de spuiter is komen keuren.
Goed gekeurd om in de grondverf (primer) te zetten en deze ga ik dinsdag bij hem ophalen en rond het weekend spuiten. Dan begint het fijn schuurwerk
en als dat klaar is breng ik het weg want het moeilijkste (stofvrij aflakken) laat ik hem doen.
mijn streven is om voor de feestdagen de lak er op te hebben zo dat ik in de kerst/nieuwjaars tijd lekker in de garage kan samenbouwen.
foto's volgen na de primer.
 
full

full

full

full


Donderdag het plaatwerk in de primer gespoten (2k) op advies van de spuiter een paar dagen goed stoken in de garage voor het schuren. er zitten minimaal drie en max vijf lagen op dus dat heeft even tijd nodig. Maandagavond start ik met schuren dus lig ik goed op schema om nog voor de feestdagen de lak er op te krijgen en volgens de spuiter gaat dat wel lukken.
 
Laatst bewerkt:
De kleurcombinatie van mijn solo komt er op; bordeau rood met ivoorwit
full
 
Laatst bewerkt:
Er zijn dan ook weer mensen die hun nieuwe vervoermiddel direct helemaal met matzwarte folie laten plakken en jij wilt verder met lakken?
 
Ziet er mooi uit Toon, en ja dat zwart is meer mijn ding 8-) ;)
Vorige eigenaar van span ,mijn collega, ook de foto's laten zien, vond ie wel leuk.
 
Ziet er mooi uit Toon, en ja dat zwart is meer mijn ding 8-) ;)
Vorige eigenaar van span ,mijn collega, ook de foto's laten zien, vond ie wel leuk.
Wordt pas echt mooi als het straks in de kleur gespoten is ,kun je weer foto's delen maar eerst veel schuren nu.
 
Vandaag een poging ondernomen om het richtingaanwijzer deel van de BMW werkend te krijgen dus met WPH naar de garage, kachel aan en multimeter bij de hand.Ik had al een ongerust gevoel bij de schakelaar want die kwam een beetje gammel over. Aan de stekkers is niks te meten, relais moet in de koplamp zitten volgens WPH, inderdaad een mooi zwart stekkerblokje maar geen relais. Met een draadje en twee stekkertjes de zaak doorverbonden, contact aan en op alle aansluitpunten stroom, schakelaar naar links of rechts maakt geen verschil. handvat met schakelaars open geprutst en inderdaad is van de schakelaar een nokje afgebroken.

nou komt de vraag: is er bij de BMW specialisten die hier zitten iemand die zo'n schakelaar of een compleet handvat met bedrading heeft liggen of moet ik naar een sloper of naar de hobbyist voor dit deel?? Ik hoor graag van jullie.

BTW dinsdag heb ik, na een week schuren, de plaatwerkdelen van motor en span naar de spuiter gebracht en die zorgt dat ik tussen kerst en nieuw kan gaan opbouwen.
 
Laatst bewerkt:
Voor gebruikte bmw delen ga ik meestal naar de Knalpot in Rilland.
Wie weet is daar ook wel een schakelaar handvat?
 
Sorry Toon, maar mijn schakelaars zitten nog aan/op mijn motoren. En dat blijft voorlopig zo. :Y

Maar, begrijp ik het nou goed, zit er bij jou geeneens een knipper-relais in? :?



EDIT: BMW specifieke vragen kan je beter hier neerleggen: Het grote alles omvattende BMW Boxer-topic III. Luftköpfen

Inderdaad een van de vorige eigenaren heeft waarschijnlijk de schakelaar om zeep geholpen en omdat daardoor alles ging branden het relais er uit getrokken. de man waar ik hem van kocht had hem een jaar gehad en gekocht om er een caferacer van te maken maar omdat hij te veel projecten had nog niks aan gedaan.
ik zal de knalpot morgen eens bellen of ze iets gebruikt hebben.
 
De Knalpot is 's maandags gesloten. :Y Maar je kan d'r ook een E-mailtje aan wagen. Let er ook op dat er 2 verschillende type's schakelaars zijn gebruikt. Fotootje d'r bij van wat je nu hebt en zoekt maakt 't wat makkelijker voor hun.
 
Laatst bewerkt:
Of je rijdt vandaag naar Houten. Daar is de CentralClassics beurs. Veel BMW schakelaars. Heel veel.
De Knalpot staat er ook trouwens.
Ik ben gister geweest. Was weer een leuke beurs.
 
Terug
Bovenaan Onderaan