Suzuki gs 650 GT '83. Start, maar slaat af

Robdekoning

MF'er
26 dec 2011
66
0
Amsterdam
Hoi allemaal,

Ik heb een paar weken geleden de motor in de topicnaam gekocht. Ik heb een proefritje gemaakt en hij startte, na wat geklooi met de choke, in het begin prima. Voordat ik ermee gereden heb afgezet en nogmaals geprobeerd; toen wilde hij niet aangaan. De startmotor liep wel, maar hij wilde niet lopen, alsof hij geen benzine kreeg.

Vervolgens heb ik even met de verkoper een babbeltje gemaakt en 15 minuten later het nog eens geprobeerd; toen startte hij wel en hij liep vervolgens ook perfect hetgeen reden was voor mij om hem te kopen en ermee naar huis te rijden.

Vandaag, zo'n 3 weken na mijn aankoop, heb ik hem uit de schuur gehaald en proberen te starten met de choke aan. Hij startte onmiddellijk maar toen ik het gas losliet (en ik kan mij herinneren dat ik de choke ook langzaam uitzette) viel hij uit. Daarna wilde hij niet meer starten. De startmotor deed het wel gewoon.

Ik heb alvast een werkplaatsboek besteld en ook wat onderzoek gedaan.

- Ik heb twee van de vier bougies verwijderd en deze waren mooi bruin kleurig, niet nat van de benzine;

- Ik heb een bougie op het motorblok gelegd en deze vonkte mooi, het leek zelfs even alsof de motor wilde starten; conclusie: aan de bougies lijkt het niet te liggen.

- De twee kabels die naar twee punten in het kraantje van de brandstoftank liepen (1 dikke kabel en 1 minder dikke) heb ik verwijderd, waarna er benzine uit het grote kraantje liep. Toen ik het kraantje op off zette, stopte het. Ik vraag mij af waarom er niets uit het kleine kraantje kwam. Maar mijn conclusie is iig dat de benzinedoorvoer bij het grote kraantje goed is.

Vervolgens heb ik de brandstoftank verwijderd, waarna ik nogmaals heb geprobeerd te starten; Hij startte en sloeg aan, maar voor even.

- Vervolgens heb ik in de luchtkamer gekeken die via een inlaatstuk op de carburateurs is aangesloten. In de luchtkamer zat een groot luchtfilter dat nat was van de benzine. Ik heb het luchtfilter verwijderd en de luchtkamer bleek ook wat nat van benzine te zijn.

Verder dan het voorgaande ben ik niet gegaan. De brandstoftoevoer vanuit de tank lijkt goed en de bougies ook. Ik denk dat er iets mis is met de carburateurs, maar wat weet ik nog niet. Heeft er iemand van jullie een idee? Wellicht even de carburateurs schoonmaken?

Wel nog een opmerking. Ik vind de motor te veel naar benzine stinken, ook als hij al enige tijd (een week) niet aan heeft gestaan.

Graag jullie ideeen!

Gr. Rob
 
Ik ga het proberen maar daarmee is het probleem nog niet opgelost...


Het gaat met deze truc ook niet zozeer om de oplossing van het probleem, maar om vast te stellen waar de storing zit.

-Indien je met deze truc van k@w@ nog geen benzine krijgt, dan is er iets in de toevoer van de benzine niet goed.
-indien je de startpiloot/remreiniger test doet en de motor slaat niet heel kort even aan, dan weet je dat je ontsteking niet helemaal goed is.

Op deze manier kun je bepaalde storingen uitsluiten.
 
als een motor niet start, heeft een remmenreinigertest weinig zin.
je kunt het wel gebruiken om een motor op te starten, door het tijdens het starten in de inlaat te spuiten.
start de motor dan wel, dan moet je het in de carburateurs zoeken.
en dat blijkt ook uit je antwoord eerder, waar je zegt dat de bougies droog blijven.
de motor krijgt dus gewoon geen brandstof.
 
Welnu, ook ik heb mijn GS650G nog niet aan de praat en na dit topic doorgelezen te hebben, kom ik tot conclusie dat mijn motor nagenoeg de zelfde symptomen heeft als TS zijn motor.
Dus TS, loopt de motor al?
Dan kan ik ook verder zoeken waar bij mij het probleem zit. ;)
 
Vampiremax, ik heb hem naar een mannetje in Boxtel gebracht. Hij kreeg hem aan de praat met een nieuwe accu. Vreemd aangezien mijn accu toch echt goed leek, maar het probleem lijkt opgelost. Ik moet hem nog wel even zelf testen!
 
Bij Biggelaar geweest? Heb daar mijn bobine vandaan.
Motor heb ik met moeite aan de praat gekregen (remmenreiniger in de carbs gespoten),maar uitlaatbocht 1&4 worden heet en 2&3 niet.
Nieuwe accu heb ik erin, bobine die 2&3 moeten aansturen is waarschijnlijk dood.
Geeft 0 aan op de Omhschaal.Heb nu een andere bobine op de kop getikt en ga deze van de week proberen.
 
Laatst bewerkt:
Bij Biggelaar geweest? Heb daar mijn bobine vandaan.
Motor heb ik met moeite aan de praat gekregen (remmenreiniger in de carbs gespoten),maar uitlaatbocht 1&4 worden heet en 2&3 niet.
Nieuwe accu heb ik erin, bobine die 2&3 moeten aansturen is waarschijnlijk dood.
Geeft 0 aan op de Omhschaal.Heb nu een andere bobine op de kop getikt en ga deze van de week proberen.
Zit in Oisterwijk, niet in Boxtel :)
 
Met remreiniger in de inlaat start de motor, dus ontsteking werkt. Haal ik de openluchtfilters eraf en hou mijn arm op de inlaatgaten dan voel je de cilinders zuigen, komt er brandstof uit alle 4 de caburateurs en start de motor gewoon met de brandstof (loopt niet goed). Carburateur eraf gehaald en synchronisatie nagekeken stonden alle vier prima. Het lijkt mij dus een kwestie van afstellen (hij krijgt teveel zuurstof). Hoe kan ik dit het beste doen? Aangezien er sport luchtfilters op zitten misschien een Dynojet kit?
 
Laatst bewerkt:
Ja het is een oud onderwerp maar het is nog steeds mijn motorproject :z

Before
full


After
full


En omdat foto’s meer zeggen dan 1000 woorden hieronder het verloop en (bijna) afronding van mijn project :]

Motorblok
https://goo.gl/photos/hqT68rtuA3hvmrQg6

Wielen
https://goo.gl/photos/bxXnoN5vCqN3U9Ro9

Spatbord
https://goo.gl/photos/hskrBmYr5jNHhT386

Frame
https://goo.gl/photos/a72VaHksxAoDVJRdA

Tank
https://goo.gl/photos/dfkmc9wUv1YhNSth6
Zoals je kunt zien zat de tank helemaal vol met roest.... dit heb ik dmv electrolyse verwijderd. ;)

Caféracer
https://goo.gl/photos/tKaT2sebiTxkMbTs9
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan