Piaggio Beverly Sporttouring 350 met ABS Deel 2

Die van mij rijd 1 op 20 ongeveer, maakt niet uit of ik rustig of snel op trek meer zit er niet in dus volgende keer ga ik wel proberen 220 km ermee te rijden zou 11 liter moeten zijn.

Ik vind het op zich niet erg om hem leeg te rijden maar als dat op de snelweg gebeurd is het gewoon gevaarlijk en zo nodig is het ook weer niet ben er gewoon benieuwd naar.
 
Leeg rijden is nooit goed, en niet nodig. Als je om de 200 km, 10 liter tankt, is toch telkens een hele mooie kmstand, en heb je altijd voldoende reserve, om naar een pomp te rijden, ook op de snelweg. :Y
 
Ik krijg ook de tank nooit helemaal vol.
De meter staat dan ook na het tanken net voor het "vol" streepje.
Ik denk dat het te maken heeft met het klepje in de vul opening [of is dat iets voor de euro4 model] waardoor je niet verder kan tanken nadat je het vulpistool er uit haalt.
Mijn verbruik op dit moment is gemiddeld 1 op 26 á 27.
 
Dat is heel zuinig Ludi, heb ik eigenlijk nooit gehaald.. Gemiddeld 1:23. Heb wel een hoog scherm en Heidenau banden.

Van de week nog op een aantal potentiële opvolgers gezeten. Ik moet zeggen dat de BV350 echt nog een top scooter is. De SH 300 is eigenlijk te klein en mist bagageruimte. De Yamaha X-Max 300 is wel een topper. Maar goed, misschien zet ik er nog wel 20k op de teller :)

Mish
 
Hallo,
Ik heb een week geleden een bv 350 gekocht 2de hands. En ik heb er al wat aan veranderd. Ik heb er een akrapovic uitlaat onder gezet en een Malossi injectie module er in gezet. Ik ben nog van plan om een Malossi vario te monteren. Heeft iemand ervaring met de Malossi injectie module? Want ik merk geen verschil ookal verander ik de settings.
Groetjes Ramon
 
He Ramon,
Gefeliciteerd met de aanschaf, ik denk dat je een goede keuze hebt gemaakt. Geen ervaring met de module, al weet ik wel dat de BV350 het standaard al flink goed doet. Ik ben benieuwd of de aanpassingen je iets gaan opleveren.

Mish
 
Ik heb geen windscherm erop zitten op het moment, maar ook met klein scherm verbruikte hij zoveel, enige wat ik heb laten veranderen is een andere koppeling (verbruik was ook hoog met standaard koppeling) en de uitlaat maar die zou voor het verbruik niks moeten uitmaken.

Bandenspanning kan ik nog wel even controleren.
 
Beste BV350 enthousiasten,

Ik ga vrijdag eens proefrijden op een BV350 of het inderdaad de motorscooter voor mij is.
Qua afmetingen, vermogen en techniek lijkt dit helemaal de motorscooter voor mij.
Enige waar ik nog een beetje zorgen over maak is de wind/turbulentie rondom de helm op hogere snelheid, misschien heb ik het helemaal mis maar kan het gelukkig via mijn dealer wel uitproberen doormiddel van een lange proefrit.
Daarna moet ik ook nog nadenken over de kleur zeker nu ik ook de BV350 by police tegenkom op internet maar helaas nog niet leverbaar maar al wel op foto's gezien van de EICMA 2017.
Iemand wellicht al een idee wanneer deze voorhande komt ??
Zal deze vraag vrijdag ook bij de dealer voorleggen.
full
 
Laatst bewerkt:
Mooi, een goede beslissing lijkt mij. Klopt, ikhad met mijn 1,93 ook last van windturbulentie. Met een hoog scherm is dit helemaal opgelost. Bij mij moet een scherm tot zeker ooghoogte reiken om geen last te hebben van wind. Verder echt een perfecte machine die in veel zaken uitblinkt. De zwarte is gaaf, mat zwart vind ik ook mooi. Succes met de beslissing.

Michel
 
Ik ben wel een stukje kleiner 1,78 dus wellicht valt het mee of juist erg tegen, we gaan het meemaken.
Hoger scherm ben ik in het algemeen geen voorstander van dus dan maar iets van oor bescherming.
Maar eerst kijken hoe het is dan pas evt nadenken over oplossing.
 
Als ex Beverley rijder ben ik ook heel tevreden over de machine, ik meet 1.73 en heb niet zoveel last ondervonden van turbulentie, natuurlijk 5 cm kan het verschil maken maar dan heb je ook nog een andere oplossing door een klein schermpje( 10 cm ongeveer) bovenop te monteren en dat zal ook helpen.
veel succes met de testrit.
 
Ik ben zelf ook 1.93 en om die reden heb ik het windscherm laten verwijderen, ik werd gek van het geruis, dat is nu een stuk minder, nadeel is uiteraard wel je vangt veel meer wind en bij regen is het geen pretje maar ik ben sowieso geen fan van in de regen rijden.
 
Zo proefrit achter de rug. Wat een fijne machine is het !!

Van rustig rijden tot 130 over de snelweg prima gegaan en ook de turbulentie rondom de helm was nog redelijk oke te noemen bij hoge snelheden. (maar oorpluggen zal ik zeker overwegen toch weer een stukje comfortabeler)
Zelfs bij 130 had de scooter duidelijk nog zeer veel over voor meer maar ik vond het prima zo, maar wel makkelijk mocht je even op de snelweg wat in willen halen of iets dergelijk dan weet je dat het mogelijk is.

De dealer had gelijk even geinformeerd naar de Beverly 350 by Police en die gaat er ook echt komen, verwachting vanuit de importeur is dat deze voor de dealers in April 2018 beschikbaar komt.
Mijn dealer gaf al direct aan dat hij deze wilde bestellen zodat ik voordat ik definitief beslis deze scooter eerst in het echt kan bewonderen of wellicht ook al op de Motorbeurs in Utrecht.

Tot Zover, Groetjes !!
 
Wie kan mij helpen?
Als ik rond de 70 km/uur rijd, hoor ik een resonantie. Een geluid dat ik niet kan thuisbrengen. Ik heb het idee dat het linksonder ontstaat. Met kloppen op het luchtfilter, spatbord e.d. kom ik er niet uit.
Hebben jullie suggesties?
 
Lijkt wel iets met de riem die gaat trillen, of gewoon een stuk plastic.
Ik was gisteren voor een piaggio brommer bij Tensen tweewielers.
Die heeft tientallen piaggio's 350cc en 500cc verkocht, helemaal gespecialiseerd in piaggio en vespa.
En ik vroeg naar de olie voor de 350 motor, en hij zij er moet echt 15w50 in, want er zijn er ook die bij ander piaggio dealers vandaan komen met rare geluiden uit het blok, en dan blijkt dat ze er andere olie in gegooit hebben.
Vooral de krukas maakt dan rare geluiden.
 
Wie kan mij helpen?
Als ik rond de 70 km/uur rijd, hoor ik een resonantie. Een geluid dat ik niet kan thuisbrengen. Ik heb het idee dat het linksonder ontstaat. Met kloppen op het luchtfilter, spatbord e.d. kom ik er niet uit.
Hebben jullie suggesties?


Beste, rondom deze snelheid heeft die van mij ook een resonantie. Het kan geen kwaad om je aandrijfsnaar te controleren en alle schroeven na te lopen.

Tja, met 100 K is de BV350 niet veel meer waard. Ik ga voor de 200 K :) :P
 
Terug
Bovenaan Onderaan