originele uitlaat vt600c aanpassen

Bramsel

MF'er
1 okt 2002
196
0
Den Haag
kan je zelf een originele uitlaat van een honda vt600c aanpassen om zo een mooier geluid te krijgen? heeft iemand dit al eens gedaan? hoe en wat is et resultaat?
 
Ikzelf heb open pijpjes, het is nog net geen natte scheten geluid en door de naplof lijkt het of ik een grote jongens motor heb. :+ Maar het klinkt wel leuk als ik het vergelijk met iemand hier in de straat met een vt600c met de standaard uitlaten. :]
 
Hmmm, naar mijn weten heb ik toch echt originele pijpen op mijn VT600c (bj 1995) en daar komt toch een meer dan behoorlijk geluid uit. Misschien heb ik ergens een lekje... ;)
Check www.vt600.net eens voor wat meer technische info.
 
in de shadow van mijn vriendinnetje, zijn enkele gaten geboord,
Niet te veel en te groot, want dan klinkt het weer nergens naar!
het is nu een beetj emeer dan standaard!
 
ik snap het nog steeds niet helemaal, net als jeronimo. iedere afbeeldig is anders.
ik heb een staafje in de uitlaat gedaan en kom na een tijdje inderdaad een schot tegen.

op de http://www.downtimesplace.com/holey_order_...e_and_three.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.downtimesplace.com/holey_order_...e_and_three.htm) site staat een afbeelding van baffles die eruit liggen. die heeft hij met een gatenzaag aan het begin van de uitlaat eruit gezaagd. dit lijkt mij het ideaalste en makkelijkste, waarom doet niemand hier dit?? maakt dat teveel herrie of zo?

de opties:

- 1 gat in eerste schot
- 1 gat in shot 1 en schot 2
- 2 gaten shot 1
- 2 gaten schot 1 en 1 gat schot 2
- baffle eruit halen

klopt deze opsomming en welke is nu echt de beste??

jeronimo, laat even weten wat jij hebt gedaan en hoe het klinkt! ben benieuwd.
 
Haha, ik heb nog niets gedaan, want ik vind geen ijzerboor die langer is dan 15 cm., en ik heb een minimale lengte van 20 (liefst 30) nodig. Het eerste schot komt bij 17 cm. Volgens mij is het zo dat je, door de eerste twee uit te schakelen, de eerste 'baffle' uitschakeld en daardoor een iets harder geluid krijgt. Ga je ook aan die tweede 'baffle' beginnen, dan verlies je de tegendruk die die veroorzaakt en dat wil je juist weer niet hebben, of maakt je dat ook niets uit?
Waar haal ik een langere ijzerboor vandaan?
 
nee tweede baffle wil ik laten zitten. jou idee is dus nog steeds met lange ijzerboor een gat in het eerste schot boren. maar je hebt het ver eerste twee schotten om 1ste baffle uit te schakelen. was er nou maar eens een goede weergave van hoe die uitlaat er van binnen uitziet...damned!
is het niet zo dat als je met een gatenboor die eerste baffle uitboort je die lange boor niet eens nodig hebt??

als ook maar iemand een doorsnee tekening heeft van een vt600 uitlaat zou ik hem graag zien.

een ja, waar je een lange boor vandaan moet toveren weet ik niet. conrad heeft er ook geen zie ik.
 
Ik heb mijn gaten altijd geboord met een errug lange betonboor. Duurt ietsie langer, maar met de juiste druk (en als je die boor daarna toch niet meer wilt gebruiken....), is het wel te doen.
 
heb ff een foto gemaakt van me uitlaat.

ik kan dus gaten boren met een boor in het gedeelte met het rode puntje, maar wat is het effect als ik ook in het deel met het groene puntje 2 of 3 gaatjes boor??

full
 
Terug
Bovenaan Onderaan