Motor-Forum

Select Forum

Camera op de motor


FZ6 Fazer S2 ABS

Berichten:
163
Reg. datum:
07 nov. 2015
Ik heb de sj7 star binnen vanuit china in 8 dagen. Dit scheelt je ongeveer een 35 euro als je hem bij de goedkoopste aanbieder in nederland zou halen. Eerste indruk is dat het wel een stevig gebouwd cameraatje is. Behuizing is van aluminium. Beeldkwaliteit vind ik persoonlijk wel goed. Er zit beeldstabilisatie op. Als dit aan staat is het duidelijk te merken. Het beeld word een stuk minder trillerig. Ik heb de camera aan mijn spiegel gehangen. Dus alle trilling die de motor veroorzaakt komt bijna rechtstreeks door. Ondanks dat hij aan mijn spiegel hangt, nog steeds relatief gezien goede beelden. Ik heb er los een behuizing bij gekocht waarbij je waterdicht een usb kabel aan kan sluiten. De kabel heb ik vanaf de spiegel naar beneden toe laten lopen en onder de tank naar het zadelcompartiment. Daar ligt een powerbank voor de voeding. Ik ga hier denk ik nog wel wat beters voor verzinnen maar al met al voor nu een redelijke oplossing om continu te kunnen filmen. In de camera zit een 128gb kaartje waar je redelijk wat data op kwijt kan. Als hij vol is dan schrijft hij als het goed is de oudste bestand over. Nadeel van de camera is dat hij alleen op de hoogste resolutie 4K image rotation heeft. Ik zat er over te denken om hem ondersteboven te monteren maar dat kan niet. Of je moet alles via editing software aanpassen. Daar heb ik geen zin in. Op 4K heb je ook geen beeld stabilisatie. Verder krijg je geen dopje voor de usb-kabel die ik op de motor heb gemonteerd. Voor 85ct heb ik twee dopjes die precies over de usb aansluiting passen. Of het waterdicht is weet ik nog niet. Voor +/-130 euro heb je zo'n cameraatje. Fractie van de prijs van een van de "betere" merken. Niet dat dit het aller beste is. Voor die prijs en wat het doet vind ik het wel goed te noemen. Zal vast nog wat beter kunnen maar dit is met standaard instellingen. Beelden hieronder met en zonder beeldstabilisatie. Ben wel benieuwd wat jullie er van vinden.

Zonder stabilisatie: https://youtu.be/vs5gI220Rec

Met stabilisatie: https://youtu.be/UzPXhU8EgVg

Berichten:
358
Reg. datum:
12 sep. 2015
Ik ben dan toch benieuwd wat ze met de gopro beelden willen doen in geval van een snelheidsovertreding. Zelfs als het je snelheid op je dashboard laat zien kan ik me niet voorstellen dat het in een rechtszaak overeind blijft omdat het niet geijkt is. En de strepen tellen / tijd meten lijkt me iets teveel werk om dat te gaan doen.

Berichten:
2.784
Reg. datum:
29 jul. 2012
Locatie:
Capelle a/d IJssel
quote:
Willem schreef op 28 januari 2018 @ 22:09:

[...]

Die Denver is een net dingetje. Heb deze gebruikt naast een sony HDR 20 en een gopro. De sony is wel de beste uit de drie maar het verschil rechtvaardige de prijs niet. Als je op YT zoekt op Denver 8058 dan zijn er voobeeldfiilmpjes te vinden. Ik kijk ook YT op m'n 48" tv en de kwaliteit blijft goed. Ook als ik de miniSD in de tv zelf steek een prima kwaliteit.De denver die ik heb is echt een stuk oud ijzer.
Nutteloos beeld, nog slechter geluid |(
Suzuki GS450L Chopper uit 1987 / Kawasaki GPZ400R uit 1985 / Honda XL600R uit 1989 ./. Break free from the box, throw a leg over that seat, grab a handful of throttle and twist.

Berichten:
2.784
Reg. datum:
29 jul. 2012
Locatie:
Capelle a/d IJssel
quote:
longjohn schreef op 29 januari 2018 @ 12:09:
Effe een andere invalshoek..
Ik heb een session op mijn helm.
Stel, oom agent houd me aan...
En dan..
Mag hij zomaar mijn camera vorderen voor onderzoek ?
Als je de beelden bekijkt en met de lengte van de strepen en verstreken tijd kun je de snelheid ongeveer uitrekenen, is dat dan alsnog betalen ?
Of andere overtredingen onderweg ?
Wat is mijn recht ?In theorie mag elke agent die beelden in beslag nemen nadat je een overtreding hebt gemaakt die door de agent gezien is.
Mocht je naast die overtreding nog een andere overtreding hebben gemaakt, waarvan zij kunnen bewijzen dat jij het daadwerkelijk was, dan mogen ze daarvoor ook beboette ja.

Echter moet je dan wel een enorme eikel van een agent hebben en waarschijnlijk hem dusdanig irriteren dat je er ook een beetje om vraagt.


Ben met de motor 3x staande gehouden in de omgeving omdat er crossers over de gravelpaden crossen (voetgangerspad) met mijn crosser en camera op me helm.
Nog nooit is er naar de beelden gevraagd.
Suzuki GS450L Chopper uit 1987 / Kawasaki GPZ400R uit 1985 / Honda XL600R uit 1989 ./. Break free from the box, throw a leg over that seat, grab a handful of throttle and twist.

Nu met 2 cilinders!

Berichten:
20.709
Reg. datum:
11 jul. 2001
Locatie:
Kissimmee, FL
De gyro stabilisatie op de SJ7 is goed, net als bij de Firefly 8S. Vanaf de spiegels trilt het originele beeld echt enorm. Dat ie niet op 4K werkt, komt omdat je dan al het maximale bereik hebt qua pixels. Wel vaag dat je image rotation alleen in 4K kan gebruiken. Qua bewerking maakt het niet zoveel uit hoor, mijn software gooit het gemakkelijk om.
Startersmotor.nl - 11kW-35kW | 35kW Motorverzekering | YouTube

FZ6 Fazer S2 ABS

Berichten:
163
Reg. datum:
07 nov. 2015
quote:
Monomuis schreef op 03 februari 2018 @ 20:16:
De gyro stabilisatie op de SJ7 is goed, net als bij de Firefly 8S. Vanaf de spiegels trilt het originele beeld echt enorm. Dat ie niet op 4K werkt, komt omdat je dan al het maximale bereik hebt qua pixels. Wel vaag dat je image rotation alleen in 4K kan gebruiken. Qua bewerking maakt het niet zoveel uit hoor, mijn software gooit het gemakkelijk om.


ja de gyro is inderdaad goed. Althans het doet zijn werk en voor die prijs kan je ik vrijwel geen nadelen opnoemen. Die image rotation is een bekend probleem. Misschien dat dit in een latere firmware nog komt. Enige waar ik ook tegenaan liep was de DV mode/automodus. Op die modus start je camera meteen met opnemen als je contactslot draait/voeding erop gaat. Nu merk ik dat hij alleen in stukjes van 2 min wil opnemen. Dit kan je dan uitzetten in de looprecord. Alleen die staat dan uit. Dus of in dv mode in 2 minuten segementen opnemen. Of zelf op record zetten en dan kan je de loop record op 5 min zetten. Had van mij ook wel 10 min mogen zijn. Denk dat ik nu dus maar hem op dv hou. Dan hoef ik niks meer te doen. Alleen die kleine bestanden zijn wel irritant. Maargoed voor die prijs mag je niet zeuren.

Ducati 1098 S Tricolore

Berichten:
216
Reg. datum:
25 dec. 2012
Ik ben benieuwd hoe jullie het geluid vinden van mijn action cam opname waarop ik een externe stereo microfoon van mijn spiegelreflex camera op aangesloten heb .

De microfoon is de : Rĝde Mic Pro

Ik heb hem tussen de kuipruit en het dashbord gemonteerd via klittenband , waardoor windruis 100% afwezig is en je een erg realistisch geluid krijgt .
Erg mooi waarneembaar is het aanzuig gehuil van de 30% grotere EVR carbon airbox .

Het digitale apparaat boven de kroonplaat is een hellingshoek meter .
Geeft in aantal graden je hellingshoek weer .


Ducati 1098 S Tricolore
Maximaal getuned , 201.7 pk en 159 NM aan de krukas .
licht vliegwiel 700 gram , lichtgewicht race krukas met titanium Pankl drijfstangen en nog veel meer aan motorische tuning .
https://www.youtube.com/watch?v=62CvqwcjoUM&t=296s

grt
Ducstile wijzigde dit bericht op zondag 04 februari 2018 15:27 (0%)

Go hard or go home..

Berichten:
918
Reg. datum:
23 apr. 2014
Locatie:
Oss
quote:
Okami_Xci schreef op 24 december 2017 @ 19:58:
Mijn Innovv kreeg de beelden niet snelgenoeg weg-geschreven.
Die Nikkei extreme X6 kan in 4K resolutie opnemen, dat is mogelijk (zeer grote kans, aan zekerheid aangrenzend) meer dan 10MB/s aan data die je kaartje weg moet schrijven.

Beelden "live kijken" verbruikt processorcapaciteit en sluist de beelden door van opnamesensor naar je scherm.
live kijken betekend dus niks voor je opgenomen beelden.
Het stotteren is dat de processor net niet genoeg rekenkracht overheeft om de sensor af te vragen, data te verwerken voor live weergave EN de data omzetten voor opslag.


Zoals gezegd, gooi die resolutie en kwaliteit eens naar minimaal.
Mijn vermoedden is dat je kaartje het gewoon niet snel genoeg weggeschreven krijgt.[...]


Nogmaals, de test heeft alleen zin met je huidige kaart als je de kwaliteit EN resolutie omlaag zet.
Je wilt namelijk een datastream van MINDER dan 10MB/s creëren om te bepalen of je gebruikte Class10 kaartje de data anders niet weggeschreven krijgt of dat er daadwerkelijk een firmware-fout aanwezig is in je camera.

"het word steeds slechter" -->> NEE, je voert je test-procedure niet correct uit.

Data word in het algemeen klaargezet in een "cache" (snel geheugen) voordat het 'permanent' weg-geschreven word (langzaam geheugen)
Als je je cache maar vol blijft gooien en het systeem niet de kans krijgt om de data uit de cache te halen dan ben je op den duur gewoon corrupte data aan het genereren of heb je gewoon data verlies.

In "Jip en janneke taal"

Jij probeert nu een kudde van 100 koeien (4k resolutie) in 1x door je voordeur heen naar binnen te jagen, dit mislukt omdat er gewoon een opstopping ontstaat.
Als je nou een kudde van 100 muizen (kleinste resolutie en kwaliteit mogelijk) door je voordeur heen probeert te jagen gaat dit veel beter.
In beide gevallen kijk jij na * minuten wat er binnen is.....
Bij de koeien zitten er maar 3 of zo iets koeien binnen. (jouw 9 seconden opname op je opslagmedium)
Bij de muizen zouden ze er alle 100 kunnen zijn. (volledige opname, er van uit gaande dat de schrijfsnelheid inderdaad het probleem was)

----------------------
edit: (zoek eens naar een video bitrate calculator)

4K resolutie, 25 beelden per/seconde, RGB 8 bit kleuren geeft (interlaced) ongeveer 311MB/s aan data.
640x480, 25fps, 8Bit geeft (interlaced) een datastream van ongeveer 11,5MB/s

Een Class10 kaartje heeft een gegarandeerde minimale schrijfsnelheid van 10MB/s.

Die 640x480 zou zelfs niet goed weggeschreven kunnen worden, echter is de cache van het apparaat waarschijnlijk goed/snel genoeg om dat kleine beetje te bufferen en alsnog goed weggeschreven te krijgen.

Samengevat:
Gegarandeerde schrijfsnelheid Class10 kaartje: 10MB per seconde.
Data 4K resolutie: 311MB per seconde.
Data 640x480: 11,5MB per seconde

Zie jij waar het mis gaat bij je 4K resolutie?


---------- edit 2:
Moet er persé een opslagmedium in je camera?
"extern" verwisselbare opslagmedia (zoals je SD-card) zijn meestal langzamer dan intern ingebouwd opslag.
Als er interne opslag beschikbaar is, probeer eens zonder verwisselbare opslag medium.


Na het monteren van een u3 kaartje werkt hij perfect *O* :t
Kawasaki Vulcan VN1500----Aprilia Tuono R

Hold my beer and watch this..

Berichten:
1.241
Reg. datum:
27 jul. 2013
Volgpost:

Zit er aan te denken iets anders te kopen van de zomer ( heb nu een Gopro hero 3 black series ) dus altijd handig topic om te volgen.

Voor de filmfreaks heb ik nog wel een 3rd person mount liggen die de deur uit mag.
als iemand interesse heb.
Kawasaki EX 250F '89 / Honda CBR 600 F2 '91 / Yamaha YZF R1 '02 / Kawasaki ZXR400 '92 / Honda CB500 '92 / Yamaha R1 '05 / Suzuki Bandit 400cc '92 / Yamaha XT660X '06

Bwoap!

Berichten:
317
Reg. datum:
01 jul. 2008
Locatie:
Amsterdam
Wat is dat precies?
=Driving since 2002. Riding since 09-2008=

Hold my beer and watch this..

Berichten:
1.241
Reg. datum:
27 jul. 2013
een steun die je om je middel draagt en kan instellen naar allerlei verschillende hoeken.
https://www.sailvideosyst...ducts/3rdpersonview-3pvx2
Exact deze.

https://www.youtube.com/watch?v=mD_PEwueYyE&t=4s
2e helft van de video zie je hoe dat eruit kan zien.
hier had ik hem vrij naar rechts zitten maar je kan hem ook meer omhoog doen of naar achteren.
ik heb echt veel te veel accesoires terwijl ik deze maar 2x gebruikt heb en vanwege het huisje kunnen we beter andere dingen gebruiken.

t is dat de wintersport niet doorging anders had ik hem daar ook gebruikt
Kawasaki EX 250F '89 / Honda CBR 600 F2 '91 / Yamaha YZF R1 '02 / Kawasaki ZXR400 '92 / Honda CB500 '92 / Yamaha R1 '05 / Suzuki Bandit 400cc '92 / Yamaha XT660X '06

Select Forum

© 2001-2018 Motor-Forum - Served by Webserver 2

Cookies?

Motor-Forum maakt gebruik van cookies om de website correct te laten functioneren, voor analyse en verbetering en om relevante advertenties te tonen.
Door gebruik te maken van Motor-Forum geef je aan hiermee akkoord te zijn. Klik hier voor meer informatie of om je instellingen aan te passen.