swingarm choppe!

murph

MF veteraan
3 sep 2004
7.980
28
vlaieland
zag in de BT een bobber op basis van een swingarm-frame.moet zeggen was qua uiterlijk zekers gelukt.Weet iemand wat de consequenties voor het kenteken,verzekering etc zijn ?
 
ja, dat is verboden want je hebt je frame verlast, meer niet, minder ook niet...tenzij je hem laat keuren...
 
stiksterfteringtyphus,m'n vriendin heb de bigtwin mee.
welke bobber bedoelde jij murph,kon het zou gauw eff niet voor de geest halen.
Die Rockabilly shovel van die gast uit Helmond.{pag.32).Als je goed kijkt zie je achter de achterste cilinder een knik naar beneden in het frame waar het hardtail gedeelte aangelast is.Maar ziet er toch netjes uit.
 
Laatst bewerkt:
dat ding is gebouwd door iemand van de rogues en hat is gewoon een een 4 bak frame met een weld on hardtail stukkie van jammer meen ik...

maar nogmaals, als je echt wat wilt is keuren de enige optie...
 
zo was ie eerst...

full
 
ja, dat is verboden want je hebt je frame verlast, meer niet, minder ook niet...tenzij je hem laat keuren...

Keuren als in: Eerst het frame keuren en dan weer de hele fiets..
of: met je kant en klare rigid fiets naar de keuring?
 
1e kan niet, frame heeft namelijk al een kenteken..
kan alleen bij een volledig nieuw frame, onbehandeld...

2e is volgens mij in nederland niet mogelijk...

blijft er dus over, gewoon eraan lassen en rijden..
dat kenteken is zo weg natuurlijk, no worry's , maar om eerlijk te zijn weet ik niet hoe het werk bij een verbouwde motor met kenteken...

het zal inderdaad wel neerkomen op bakken en rijden...
 
dat kenteken is zo weg natuurlijk, no worry's , maar om eerlijk te zijn weet ik niet hoe het werk bij een verbouwde motor met kenteken...

het zal inderdaad wel neerkomen op bakken en rijden...

Kenteken wegslijpen en dichtlassen kom je niet mee weg..
frame moet onbehandeld worden aangeboden, ook ongestraald...
blijft dus altijd zichtbaar dat er gelast/geslepen is....

heb toevallig vorige week gebeld, plannen genoeg maar het is mij allemaal teveel gedoe..
 
En een verotte rug toch :?
zou het dan dus niet doen...
dat was inderdaad de overweging om geen hardtail meer te rijden maar de veerweg van dit ding is ook nauwelijks veerweg te noemen en ik moet wat te doen hebben van de winter en het frame moet eigenlijk toch ff gepoederd worden en....

0064.jpg


ik zeg nooit nooit....
 
Zo te zien alleen vor trommelrem swingarmframes.Deze hebben een andere hoek in de bovenste frame buis,boven de olietank dus.
 
Zo te zien alleen vor trommelrem swingarmframes.Deze hebben een andere hoek in de bovenste frame buis,boven de olietank dus.
Nee hoor Murph, deze Santee hardtails zijn zowel op pre '72 (trommels)als latere 4-speed Bigtwin frames te gebruiken...de knik in't frame waar je het over hebt zaag je zowiezo weg... (er is inderdaad een trommel-anker voorziening aan deze hardtails, daarom vermelden ze dat het voor pre '72 frames is..)
Ik gebruikte ze een tiental keer...(ze zijn trouwens nog identiek hetzelfde als toen ze in de 1978 Santee catalog stonden, ha !)
 
Zo ga ik dus men shovelframe ook verbouwen maar niet met het santee hardtailgedeelte, ik ga gebruik maken van een ander merk die gebruik maken van gegoten aspadden.Is wel vrij duur maar dan heb je ook wat
Zo lijkt het frame dan nog meer op een standaard hardtail frame
Die van nol is ook met gietstukken gemaakt
 
Laatst bewerkt:
Heb even het een en ander opgezocht bij de RDW.



Voertuigeigenaar > Motor > Bouwen > Zelf een voertuig bouwen of ingrijpend wijzigen
Zelf een voertuig bouwen of ingrijpend wijzigen

Het wijzigen van een voertuig met behulp van onderdelen van één of meer andere voertuigen kan zo ingrijpend zijn dat het samengesteld voertuig niet meer volledig overeenkomt met het oorspronkelijk voertuig. Het voertuig krijgt een nieuwe identiteit, het moet opnieuw worden toegelaten en krijgt na goedkeuring een nieuw kenteken. Voor deze voertuigen gelden de eisen voor de individuele toelating van voertuigen.

Hier vindt u een nadere toelichting van de meest voorkomende gevallen waarbij:

De oorspronkelijke dragende constructie ongewijzigd is gehandhaafd;
De oorspronkelijk dragende constructie is vervangen door een in eigen beheer vervaardigde constructie;
De oorspronkelijk dragende constructie is vervangen door een bedrijfsmatig vervaardigde dragende constructie. Ook voertuigen die zijn gebouwd met behulp van een bouwpakket vallen hieronder.
De oorspronkelijke dragende constructie is gehandhaafd
Bij voertuigen met een dragend chassis, waarop een afwijkend carrosserie is aangebracht verandert niet altijd de identiteit. Als het chassis en de aandrijving bij elkaar behoren, wordt de identiteit gehandhaafd.
De RDW beoordeelt de wijziging in dit geval aan de hand van de technische eisen die golden ten tijde van de datum eerste toelating van het oorspronkelijke voertuig.

Als de wijziging wordt goedgekeurd, behoudt het voertuig zijn kenteken. Wel wordt in dat geval de typeaanduiding op het kentekenbewijs aangepast.

Echter, wanneer ook de aandrijving met één of meer onderdelen uit andere voertuigen is aangepast dan krijgt het voertuig een nieuwe identiteit, het moet opnieuw worden toegelaten en krijgt na goedkeuring een nieuw kenteken. Het voertuig valt in dit geval onder de regeling toelatingseisen individuele goedkeuring en moet daarmee voldoen aan de huidige toelatingseisen.

Een in eigen beheer vervaardigde dragende constructie
Voertuigen met een zelfgebouwd of in eigen beheer vervaardigd chassis, frame of andere dragende constructie, waar al dan niet gebruikte onderdelen van bestaande voertuigen aan zijn toegevoegd krijgen een nieuwe identiteit. Bij de keuring moet u afdoende kunnen aantonen dat de dragende constructie in eigen beheer is vervaardigd. Ook wanneer een gespecialiseerd bedrijf de dragende constructie heeft vervaardigd naar uw eigen ontwerp moet u dit aan de hand van documenten kunnen aantonen.

Deze voertuigen moeten voor het verkrijgen van een (nieuw) kenteken als individueel voertuig worden toegelaten. Voor zelfbouw gelden de toelatingseisen, zoals geformuleerd in bijlage 1 van de ministeriële regeling toelatingseisen individuele goedkeuring. Deze regeling kunt u nalezen via de website van de Overheid.

Een bedrijfsmatig vervaardigde dragende constructie
Een voertuig dat is samengesteld uit een seriematig vervaardigde, dragende constructie en nieuwe of gebruikte onderdelen van één of meer andere voertuigen krijgt een nieuwe identiteit. Hieronder vallen onder andere voertuigen met een niet door de oorspronkelijke voertuigfabrikant geleverd chassis. Geheel of gedeeltelijk uit bouwpakketten vervaardigde voertuigen, de zogeheten kitcars, behoren doorgaans tot deze categorie.

Motorfietsen bestaande uit een niet origineel frame in combinatie met onderdelen van bestaande, andere motorfietsen krijgen eveneens een nieuwe identiteit.

De hierboven genoemde voertuigen vallen onder de ministeriële regeling voor individuele toelating en moeten voldoen aan de huidige technische eisen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan