Polijsten?

lock

Die hard MF'er
5 jul 2004
605
0
Den Haag
Ik moet het nodige polijsten aan me motor maar ben er niet bekent mee hoe. kan iemand me dit uitleggen en wat ik allemaal nodig heb.
het gaat om
de voorvork
voorwiel
achterwiel
stuurwerk
en nog wat bijna alles wat normaal glimt
alvast bedankt
 
Ik ben me daar net bezig met iets wat ik nog niet eerder had geprobeerd, de producten van autosol zijn er niks bij deze is voor alu, ben de onderpoten aan het polijsten op de hand, maar dit werkt super, probeer maar eens;
10004031_970_FR.JPG


10004031 ALU-MAGIC GLANZPOLITUR
250 ML DOSE
Grundpreis: 100 ml = 3,18 EUR
7,95

www.louis.de

Hier de remcylinders, ze zagen eerst harstikke dof, gewoon met een tandeborstel gedaan, ja hehehe, wel een oude hoor )

DSC00061.JPG

Kleine druk knopje = bij mij de claxon

DSC00062.JPG


Owh, niet helemaal scherp, maar wel zichtbaar dat ie niet dof meer is.

DSC00063.JPG


De onderpoot

DSC00064.JPG


 
Ik doe ook veel met:

Het heet VM Food Lube

Is op oliebassis
Zit in vaten van 10 liter
1 staat er naast me.
Werking, je maakt er een doek nat mee, en je neemt het alu ermee af, meer kracht komt er niet aan te pas, en in 1 x glimmend en gelijk in de wax voor de winter, want het is op oliebassis, er blijft een film laag achter.
Het is iets dikker dan water en vaal wit van kleur
 
dus geen gedoe met staal borstels en zo. gewoon poetsen en het wordt mooi :)
das wel beter.
alles is bij mij ook dof en glimt niet. kan je ook je velgen ermee doen?
 
Nee is geen reklame, kom zeg, hobby is ut hier

Zeker niet met staalborstels , dat gaat immers krassen
Echt wat grof verweerd is, waterproof 120 schuurpapier mag, de allerfijnste staalwol wel, maar staalborstels zijn hard en beschadigen
 
http://www.hbecoproducts.nl/shop.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.hbecoproducts.nl/shop.html)

Hier kun je aan Food Lube komen

(Ik heb het van mijn werk, daar gebruikten we om smerig alu op een makkelijke manier weer glimmend te krijgen)

Nu gebruiken ze een goedje uit Oost Europa daarvoor wat zeer giftig is, en ik heb het restant van wat er nog was van de Food Lube
 
Ze beide even goed
i.c.m. vuil pak ik food lube
Alleen schoon werk polijsten, dan alumagic (ik heb wel 20 verschillende soorten van dat spul, maar dit zijn echt twee dingen die eruit springen, juist ZONDER echt zere vingers te wrijven, want dat krijg je van autosol wel, en bij autosol neem dan nooit de blanke, maar de rode, die is alleen op markten te koop voor zover ik weet, maar werkt als een speer)
 
super ik ga is kijken voor dat spul. ben nu nog druk met spuit werk. weet jij ook een adres voor revisie of 2e hands blokjes.
 
Reviseren moet ""je in eigen beheer houden" laten doen is peper duur

Ander blok

- jacks bikes
- Sander van Dam
- Robert Suur

Maar zijn allemaal dure adressen

Beetje mazzl op een goed blok bij de reguliere sloop is aardig beter, en een goede sloper bedriegt je niet, weet de compressie van het blok, en als een verkeerde belazerd, de wereld is klein, kan ie zijn zaak opdoeken

Als je een kennis hebt die chauffeur is, de 750 t/m 1400 cc koop je in Zwitserland voor ca 250 € per blok, mijn broertje reedt daar een jaar of twee geleden op, en heeft me er een paar meegenomen

Die prijzen schijnen voor daar normaal te zijn voor die losse blokken, mijn zusje woont in Bern
 
Laatst bewerkt:
ik heb wel familie die die kant op rijd en desnoods rij ik zelf. als die blokken echt zo goedkoop zijn. maar weet je of ze dan ook opgeknapt zijn?
ik heb al gezocht naa sloop bedrijven maa rniet ech wat kunnen vinden. en ik zag indd dat het laten reviseren duur is. en dat je beter een blok kan kopen dat al gedaan is.
 
Je moet er zelf kijk op hebben
Mijn broer was er en nam ze mee, die rijdt zelf ook
Maar ik weet dat jacks bike's de meeste losse blokken, maar ook hele motoren uit Zwitserland haalt, en hier weer ombouwd en verkoopt, dan doen ze nie opdat het geld kost
Hij woont hier 30 km vandaan n.l., doe er wel eens een bakkie
 
ik heb er helaas nog niet zoveel kijk op. ik hoop de motor goed in elkaar te zetten. hahaha
maar dat blok is belangrijk heh. nu ligt hij uit elkaar door dat de koppakking lek was. en er een groef in de voorste cilinder zit.
ik zal dat motor bedrijf van de week is bellen om te horen wat hij heeft en anders opzoek naar adressen in zwitserland. wie weet zou jij me daarbij dan kunnen helpen?
 
http://www.intruder-club.ch/index.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.intruder-club.ch/index.htm)


Probeer via dit forum eens aan sloperijadresssen te komen
 
http://www.polijst-shop.nl/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.polijst-shop.nl/)

http://www.halfords.nl/NL/Auto/Catalog/ProductDetail.htm?productId=401874



zelf ga ik voor belgom

http://www.divmo.nl/shop_onderhoudsartikelen.asp (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.divmo.nl/shop_onderhoudsartikelen.asp)


 
gewoon schuren met waterproof p800 en 1200, tot je geen oneffenheid meer ziet. Daarna afwerken met de polijstpasta van S100, werkt imho het allerbeste. Dan krijg je geen matte afwerking maar echt mooi hoogglans, lijkt net chroom
 
http://www.home.zonnet.nl/pjmclaassen/default_bestanden/polijsthandleiding.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.home.zonnet.nl/pjmclaassen/default_bestanden/polijsthandleiding.htm)

Alleen ik ga niet schuren

Met een beetje chemie kennis kom je ook een eind
Maar dan moet je goed uitkijken
 
Net nieuw op 't forum, en ook nog helemaal newbie met motoren (zie nieuwe gebruikers). Ik heb een VT500 gekocht die ik de komende maanden helemaal wil gaan reviseren en poetsen - en dus ook polijsten. Ik weet er nog bijna niks vanaf, maar iemand had tegen mij gezegd dat ik Commandant 4 moest gebruiken, en dat zou dan zowel voor de lak, het chroomwerk als het aluminium kunnen. Klopt dat? Iemand ervaring mee?
 
Polijsten kun je als amateurpolijster op twee manieren doen handmatig en machinaal.
Machinaal lijkt ingewikkeld maar is zelfs met huis tuin en keuken spullen prima te doen.
ideaal is natuurlijk een 380 volt polijstmachine zoals op de foto maar met een boormachine lukt het ook prima.Je kunt dan vaak de onderdelen aan de motor laten zitten.
Wat heb je nodig :Twee borstels,een sisal snijborstel voor het grove werk en een
katoen borstel voor hooglans.
:Grove polijst pasta ( in blokvorm ) voor op de sisal borstel
fijne polijst pasta ( in blokvorm ) voor op de katoen borstel
En dan het allerbelangrijkste WARMTE je zult zien dat als je voldoende warmte in het te polijsten onderdeel krijgt het een zeer simpel karweitje wordt.
Ik polijst zelf altijd met lashandschoenen aan een voorpoot is in 15 minuten op deze manier naar hoogglans te toveren.
Met een boormachine is het moeilijker om wamte te ontwikkelen dan bied een heteluchtpistool op de laagste stand uitkomst stukje warm maken en polijsten maar.
Uiteraard is ons gezonde verstand hierbij ook van belang je wilt genieten van het gepolijste onderdeel en niet de verzekering bellen omdat de schuur inclusief motor is afgebrand.
Dan hebben we nog letters groot en klein op de onderdelen staan die niet bereikbaar zijn voor je polijstborstels een Dremel bied dan uitkomst .Stukje sate stokje in de dremel ongeveer 2 centmeter laten uitsteken in de polijstpasta laten draaien en dan ook letters naar hoogglans polijsten.

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/442181/121affb4a0bcd3d70ac5ed8f572cf2e6 (IMG_0889.jpg)​
 
OK, thanx... eerst maar eens gaan proberen op een ander dingetje, kijken of ik dat kan :?

heb je nog een tip voor iemand die geen heteluchtpistool heeft?
 
edit: :X

de methode waar ik bij zweer, is gewoon opschuren/grof polijsten met waterproof 800 en 1200, als ik het toevallig heb liggen 2400, totdat het helemaal strak is, daarna met S100 of een andere polijstpasta eens goed opwrijven, en het is helemaal strak! Machinaal polijsten levert vaak krasjes op, andere methodes vond ik te veel werk voor te weinig resultaat
 
Laatst bewerkt:
Polijst machine werkt perfect ik doe het zelf met een oude 220 motor waar een polijst schijf op gezet is maar het is en blijft een vies werkje maar het gaat met niets en je herkent je onderdelen niet meer terug na een behandeling

al de andere midellen zijn leuk om het een beetje bij te houden moor nietom het echt mooi te krijgen ,en ja het kan wel mooi worden maar dan moet je nog al wat poetsenvoor het hooglans is
 
Terug
Bovenaan Onderaan